jola1 21.09.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Proszę o pomoc bo już nie wiem co robić. Zrobiłam nadbudowę domu,który stoi przy granicy z działką sąsiednią.Chciałabym dokonać ocieplenia tego budynku.Sąsiad nie wyraża zgody na wejście na jego teren.Wszyscy od lat wiedzą,że mój dom stoi przy granicy i jest jakiś pasek ziemi za nim od strony sąsiada.Wydawałoby się, że gdy wezmę geodetę i wymierzy działkę to będę mogła ocieplić.Niestety geodeta "rozkłada ręce" mówiąc, że dokumentacja jest straszna i nic z niej nie wynika.Proponuje zrobić rozgraniczenie.Ale dowiedziałam się,że jeśli dokumentacja jest nieprawidłowa, to nic mi to nie da. Czy jest jakaś możliwość udowodnienia, że za moim domem jest "pasek" mojego gruntu?Bardzo by mnie to ratowało.Nadmieniam,że z sąsiadami nie dojdę do porozumienia dobrowolnie.Dokuczają mi na każdym kroku i umilają życie z kontrolą Nadzoru Budowlanego, zasypaniem ściany budynku, zniszczeniem mienia i innymi włącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.09.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 sprzedaj i się wyprowadź, podrzuć mu zdechłe ptaki z zakładu utylizacji Ludzie nie mają jednak co robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość piekania 21.09.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Tą metodą większość sensownych obywateli wyprowadza się baaardzo daleko. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HejSiup 28.09.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie........................Wykorzystaj fakt, że wiatr wieje z twojej strony i ustaw coś smierdzącego......................wyprowadź psa przed jego bramą.......................puść głośno muzykę........... nie daj mu żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel237 03.10.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts