Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GE BANK - postanowili nas wykończyć!

jk69

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To samo przeżywamy z mBankiem.

Tyle, że w mBanku dla odmiany uznali, że nasz kosztorys jest mocno zniżony i nie zbudujemy naszego domku poniżej 500 tys. Musieliśmy udowadniać, że uda nam się wybudować za 350 tys.

Po odpowiednim piśmie i kopiach kilku umów z wykonawcami dostaliśmy pozytywna opinię, a teraz czekamy od 1,5 tygodnia aż łaskawie prześlą umowę do podpisania.

Tak więc przy własnej działalności to radzę na zdobycie kredytu przeznaczyć min. 3 miesiące.

WITAJCIE POSZUKIWACZE KREDYTÓW!

Dzisiaj w radosnym nastroju.

Albowiem podpisałam umowę kredytową wczoraj.

Z NORDEA !!!!!!!!!!!!!!!

Całe załatwianie kredytu w Nordei nie trwało dłużej niz 2 TYGODNIE!!!!!!!!!

Dali nam kredyt w wysokości o jaką wnioskowaliśmy.

Żadnych dodatkowych dokumentów, ponad normalnie wymagane.

Ilość i wysokość rat - sami ustalamy!

Żadnego zmuszania do płatnych produktów firmy.

Przemiła, szybka obsługa.

Na razie jest miodzio.

NIE MOGĘ SOBIE DAROWAĆ, ŻE TAK DŁUGO MIOTAŁAM SIĘ Z TYM EXPANDEREM I BANKIEM GE!

Straciłam przez to sporo (bardzo sporo :evil: ) pieniędzy, czasu i nerwów.

Z pełnym przekonaniem odradzam:

- korzystanie z usług pośredników - EXPANDER - kompletny brak profesjonalizmu

- kontaktów z GE Money Bank

Polecam:

- wnikliwą analizę forum Muratora :wink:

- samodzielną wycieczkę do kilku banków

- osobiście bardzo polecam NORDEA, choć na pewno są też inne "fajne" banki w tym kraju....

POzdrawiam wszystkich, którzy sa na początku kredytowej drogi. Może moje (i innych z tego wątku) pomogą Wam podjąć dobre decyzje?

A ja brałam w GE jeszcze wtedy Banku Mieszkaniowym. Poleciałam za siostrą, która dostała tam kredyt konsoliadacyjhy bez żadnych opłat wstepnych (wsześniej w PKO zapłaciła 5 tys na dzień dobry). Ona załatwiała ok miesiąca. Ja już wiedziałam z jakimi papierami pojechać (po tym jak siostrę przegonili kilka razy z jakimiś brakującymi dokumentami) i Pojechałam z kompletem dokumentów i zaświadczeń. W ciągu tygodnia od wejścia do banku miałam kasę na koncie. A jak teraz jak sie połączyli z GE Capital Bankiem? Nie wiem jak działają. Jak wchodzę na ich stronę to już nie udzelają kredytów bez żadnych opłat. Ale wiem, że co 3-4 miesiące przysyłaja podwyżke oprocentowania.

• 4 months później...
WITAJCIE POSZUKIWACZE KREDYTÓW!

Dzisiaj w radosnym nastroju.

Albowiem podpisałam umowę kredytową wczoraj.

Z NORDEA !!!!!!!!!!!!!!!

Całe załatwianie kredytu w Nordei nie trwało dłużej niz 2 TYGODNIE!!!!!!!!!

Dali nam kredyt w wysokości o jaką wnioskowaliśmy.

Żadnych dodatkowych dokumentów, ponad normalnie wymagane.

Ilość i wysokość rat - sami ustalamy!

Żadnego zmuszania do płatnych produktów firmy.

Przemiła, szybka obsługa.

Na razie jest miodzio.

Nadal jest miodzio - zgłaszam chęć wzięcia transzy, "bezszelestnie" pojawia się rzeczoznawca, składam wniosek (wypełniony już przy podpisywaniu umowy - teraz dopisuję tylko kwotę) następnego dnia kasa na koncie. Odbierają telefony i emaile - zero czekania i nerwów. Nadal polecam. (muszę im ten wątek pokazać - może mi odsetki zmniejszą? :lol: )

Oczywiście na pohybel GE i Expanderowi - to też bez zmian... :lol:

Pozdrawiam,

A nie wydaje Wam się dziwne, że doradcy Expandera "zawsze" promują GE i tak przedstawiają ofertę tego banku, żeby okazała się najbardziej korzystna. Dwa razy byłem w różnych oddziałach Expandera i spotkałem się z taką sytuacją. Nic nie dzieje się w przyrodzie bez przyczyny.

Nie ma w tym nic dziwnego. GE kupilo jakis czas temu Expandera. Jeszcze jakies pyatnia? :D

A nie wydaje Wam się dziwne, że doradcy Expandera "zawsze" promują GE i tak przedstawiają ofertę tego banku, żeby okazała się najbardziej korzystna. Dwa razy byłem w różnych oddziałach Expandera i spotkałem się z taką sytuacją. Nic nie dzieje się w przyrodzie bez przyczyny.

Nie ma w tym nic dziwnego. GE kupilo jakis czas temu Expandera. Jeszcze jakies pyatnia? :D

:o czy to jest możliwe??? Przedstawiać się jako niezależny doradca, a mieć szefa w postaci banku do którego usług się namawia pod przykrywką obiektywizmu pełnego???? Jesli to prawda, to ja już nie mam pytań ...

:o czy to jest możliwe??? Przedstawiać się jako niezależny doradca, a mieć szefa w postaci banku do którego usług się namawia pod przykrywką obiektywizmu pełnego???? Jesli to prawda, to ja już nie mam pytań ...

ciekawy raport:

http://www.rk.pl/zajawka-nrk-pdf/0307/raport1.pdf

• 2 weeks później...

bardzo ciekawy wątek, więc wpiszę się choćby po to, żeby go podciągnąć do góry

nie do końca tak jest z Expanderem - mnie właśnie nie wspomnieli nawet o GE

proponują mi Fortis i bank Nordea

ktoś bardzo chwalił Nodrea, ale mnie trochę przeraziła ilość dodatkowych opłat pokazana w umowie - żaden bank nie ma aż tyle tego

zamierzam złożyć wnioski w

mBanku

Fortisie

GE

ale my standardowi jesteśmy - tacy z umowami na czas nieokreślony :wink:

historię GE i mBanku prześledziłam

ma ktoś może jakieś mrożące krew w żyłach opowieści o Fortisie

pozdrawiam wszystkich skazanych na kredyt

Baśka

• 6 months później...

Witam skazanych na kredyt :D

to ja dołączę niedługo do szacownego grona.

Szukamy kredytu na zakup domu na rynku wtórnym (czyli nie będzie transz) Na razie najlepszą ofertę miało właśnie GE

przy 260000zł na 35 lat

"dają"

5,65% dlaPLN(w tym 0,78%marży stałej stopa oparta o wibor3m)

prowizja0% ale jak "wezmę" ubezpieczenie od utraty pracy i na życie - co ponoć miało być w cenie raty - tu muszę dopytać ,bo z powyższych wypowiedzi wynika że te ubezpieczenia to dodatkowy koszt a nie "część"raty

Podoba mi się ponad to rodzaj spałcania. Otóż ma się dwa konta. Na jedno wpłacasz kwotę raty wynikającą z harmonogramu spłat, na drugie konto możesz wpłacać każde (nawet małe) nadwyżki w domowym budżecie, które automatycznie zmniejszają kwotę kredytu pozostałą do spłacenia. Super rzecz, bo obecnie spłacamy jeszcze pożyczkę hipoteczną w śląskim i tu żeby coś nadpłacić to trzeba pisemko napisać, wysłać i dopiero oni ściągają podaną kwotę. Oj niewygodne to. Zanim człowiek cokolwiek nadpłaci to się kasa rozchodzi.

Jakie są Wasze doświadczenia z GE Moneybankiem przy jednorazowej wypłacie kwoty kredytu na "gotowy" dom