wis10 21.09.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witam Jaka jest wasza opinie o tej cegle ? Dostalem dobra oferta cenowa i sie zastanawiam czy kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilma 21.09.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 mialam okazje ogladac proces produkcji tej cegly, organizuje rowniez transport ich produktow glownie na wschod - tam jest to prawdziwy hit.naprawde celga dobrze wypalona, trzyma wymiary i wszelkie normy. natomiast rzucilam okiem na cennik i odnioslam wrażenie że jest raczej droga. zalezy pewnie z jakigo rejonu kupujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 21.09.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Poszukaj na forum. Sam opisywałem moje wrażenia z tego pustaka chyba ze dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 21.09.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 A jak wygląda dobra oferta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wis10 21.09.2006 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Dobra oferta wyglada na ok 2,13 brutto za sztuke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 21.09.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 leier w maju mogłem kupić za 1.80 - nie wybrałem bo były kiepskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wis10 21.09.2006 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Jasne a max kozlowicki po 2,10 a teraz jest juz po 3,05 ceny zdecydowanie wzrosly i nie ma sensu o tym dyskutowac. Interesuja mnie opinie na temat leiera, na podstawie ktorych bede mogl sobie wyrobic zdanie i podjac decyzje. Z gory dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 21.09.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 U mnie jest leier. Murarze nie mieli żadnych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 22.09.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 W temacie pokrewnym. Ja mam sciany nie z max, a z 25PW leiera. Jesli max jest tej jakosci co thermopor, to współczuję. Był tu gdzieś wątek w którym sam pytałem o jakość leierów. W sumie wypowiedzi były lekko na plus, zwłaszcza w kontekscie cena/jakość. Dzis, po doswiadczeniach, moja opinia jest zdecydowanie na nie. W oryginalnie zafoliowanych paletach jest ze dwadziescia procent stłuczek, uszczerbień poważnych itp. Co najgorsze to pustaki są pokrzywione w kazdej mozliwej płaszczyznie. Nie reklamowałem tego badziewia, bo murarze by mi zwiali z budowy na inną, gdybym im zabrał materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 22.09.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Ja właśnie z niego buduje . Trochę sie obawiałem . Możesz założyć że na każdej palecie jest 2-3 pęknięte sztuki , reszta ok. Jeśli chodzi o wymiary to mnie zaskoczył naprawdę jest równny , niespodziewałem się . Jeśli chcemy go porównać do Kozłowicami to Leier jest gorszy wizualnie (mam porównanie bo sciany kostrukcyjne w srodku stawiałem z uniMax Kozłowice a zewnetrze z Leier) . A jeszcze jedna ciekawa rzecz która wyszła jak ogłądałem oba maxy. Lejer ma więcej przegród powietrznych i za to cieńsze scianki w srodku co sprawia że jest bardziej narazony na stłuczenie w transporcie , ale mam nadzieje że będzie za to lepszy "termicznie" . Ale co tam i tak się na to rzuci ocieplenie i otynkuje . pozdrJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.09.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Z tą termiką MAX-a to chyba jest coś na rzeczy bo kiedyś obiło mi się o uszy. Moje MAX-y kosztowały po 1,65 brutto w grudniu 2004 (dzięki Ci Boże że nie muszę ich kupować teraz ). Faktycznie było trochę pobitych ale murarze nie narzekali. MAX z Leiera jest "sztywniejszy" i bardziej kruchy niż np Wieneberger lub Markowicze. Uważam, że przy tym materiale nie ma to większego znaczenia. Jeżeli chodzi o termopor to przy murowaniu na ciepłą zaprawę (bez spoin pionowych) faktycznie materiał musi być równiejszy. Nie mam tu jednak żadnych doświadczeń. Reasumując: nie żałuję że kupiłem MAX-y z Leiera, bo materiał był tani a przy tym wystarczająco dobry do roli jaką ma spełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 22.09.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 U nas cały dom z Leiera. Murarze byli zadowoleni, dla nas to wystarczająca rekomendacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts