Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam na oku działeczke budowlana za 150 tys. Moze bede miec 20 tys. jako wklad wlasny a moze nic. Zdolnosc kredytową mam dużą, sprawdzałam w Millenium, ale tam chcą na działkę 50 procent wkladu a ja nie mam nic. Działke chce kupić jako lokate kapitału ( którego nie mam ;-) )

Po prostu okazja. Moze ktos ma pomysla skad wziąć kasę?

Pozdrawiam Muffi

ps. niegdy nie bralam kredytu i nie wiem jak zacząć, budowac sie nie bede bo juz mam domek na działce

https://forum.murator.pl/topic/62172-kredyt-na-dzia%C5%82k%C4%99-bez-wk%C5%82adu-czy-kto%C5%9B-bra%C5%82/

Witam

Myśmy kupili działkę bez wkladu własnego (gotówka tylko na prowizję biura nieruchomości i notariusza) i dało radę - GE Money

Można też w PKO BP - po naszych doświadczeniach zdecydowanie polecamy PKO

Pytałam w GE Money i powiedziale, ze trzeba zastawić inną nieruchomosc a ja nie chce nic zastawiać prócz kupowanej działki.

Tez myślę o PKO BP.

Czy ktos u nich tak brał?

je niedawno brałam kredyt na 100% wratości działki w pko bp, mam zamiar go w niedługim czasie refinansować innym kredytem więc oprocentowanie nie było dla mnie kluczowe (2%marży). obsługa miła formalności trwały 2 tygodnie od złożenia wniosku do wypłaty środków. było naprawdę ok
Dzięki za odpowiedzi, piszcie tez czy bez wkładu musileiście cos zastawiac np mieszkanie, ja na pewno domu nie zastawie, tylko kupowaną działkę.

Pozdrawiam Muffi

wpis jest tylko na hipotekę kredytowanej działki

Dzięki wielkie, ide dzisiaj na spotkanie do pko bp, mam nadzieje, ze cos wiecej mi wyjasnia. Martwi mnie tylko co to ten weksel, czy to konieczne?

Bad , napisz o co chodzi. Ja chce wziac jakies 140 tys kredytu.

Pozdrawiam Muffi

Czy konieczne? U mnie tak było. Podpisujesz weksel, w którym stwierdzasz, że "bez protestu" zgadzasz się na ewentualną spłatę całej kwoty kredytu na żądanie banku. Krótko mówiąc to cyrograf, że w razie czego bank może żadac od ciebie spłaty całości. :evil: Ale na razie o mnie się nie upomniał (odpukac) :wink:

witam,

czy dzialki o ktorych wszyscy piszecie to zawsze budowlane?

jak wyglada z kredytem pod dzialke np. siedliskowa 10 ha za 250 tys.?

w studium z przeznaczeniem pod turystyke i rekreacje.

dostanie sie w tenczas kredyt na 100 % wartosci?

ma ktos takie doswiadczenia?

pozdrawiam

wyciag-bud

http://www.wyciagi-budowlane.com

• 3 weeks później...