Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt SIEDZIBA pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

My myślimy jeszcze o „Benedykcie” z tej samej pracowni.

Schody w „Siedzibie” są bardzo ładne, ale na pewno do tanich nie będą należeć.

Teraz będę porównywał koszty wykonania i adaptacji do naszych potrzeb.

Szkoda, że nie znalazłem nikogo kto buduje lub zbudował „Siedzibę” – może ktoś się przyzna ;)

Pozdrawiam

MAciek

Libra nam się z zewnątrz nie podoba i ustawienie na poddaszu pozostawia trochę do życzenia (oczywiście w świetle naszych potrzeb)

Na dzień dzisiejszy zostaje Siedziba i Benedykt.

Benedykt:

+ ładniejszy z zewnątrz

- ma niższe kondygnacje

- schody

+ tańszy (tak wynika z opublikowanego kosztorysu -stan surowy zamknięty)

+ podcień

Siedziba

- z zewnątrz – nic ciekawego

+ ładne schody

+ wyższe kondygnacje

- droższy (tak wynika z opublikowanego kosztorysu -stan surowy zamknięty)

+ wejście z garażu do przedsionka

cdn.

;)

może dołączysz się ze swoimi +/-

Pozdrawiam

MAciek

Mnie się bardzo podoba właśnie z zewnątrz SIEDZIBA. Nie wiem jak w innych regionach ale w świętokrzyskim jest ogrom domów dworkowych.Chciałabym zwrócić uwagę na inne kształty budynków .SIEDZIBA ,jest naprawdę fajna .Na naszą działkę pasuje wejście z boku ,ponieważ mamy ją niewielką ,chcemy budować blisko drogi (wewnętrznej) i tym ,że nie jest wystające z kolumnami i podejściem wejście zyskujemy ok 2metry.Pozdrawiam

Basiu37,

Jak tam Siedziba - nadal jesteś zainteresowana.

Może masz już jakieś ciekawe zmiany w projekcie, którymi zechcesz się podzielić?!

Porównując dostępne na WWW kosztorysy benedykta i siedziby zauważyłem, że stan surowy zamknięty różni się o około 50k pln na niekorzyść siedziby.

Na dzień dobry obydwa kosztorysy są mało porównywalne ponieważ ceny wykończenia jednego i drugiego znacząco się różnią.

SIEDZIBA nadal bardzo mi się podoba |Zaczynam jednak myśleć realnie.Chciałabym wybudować dom jak najszybciej,dlatego wracam z marzeń do rzeczywistości(ale nic jeszcze nie jest przesądzone)Spoglądam nawet znów na Agnieszkę ,jest mniejszy salon ,choć powierzchnia domu to 184 m2.Zaczynam mieć mętlik w głowie .Najgorzej zdecydować się na coś ,potem to już tylko trzeba zaakceptować. Pozdrawiam

Masz racje - projekt musi być przemyślany aby inwestor nie musiał pluć sobie w brodę każdego dnia.

Ja obstaję nadal przy siedzibie. W przyszłym tygodniu wybieramy się do architekta aby porozmawiać o adaptacji i naniesieniu zmian, które mogą potanić inwestycję.

Jako, że nie liczę już na stan surowy zamknięty w tym roku, zamierzam poświęcić więcej czasu na projekt. Jak się uda ruszyć z budową w tym roku (dobrać ekipy) to będę zadowolony.

• 5 weeks później...

Witajcie,

Czy ktoś z Was zdecydował się jednak na któryś projekt Benedykt z MG Projekt?

Ja rozważam jednak Benedykta III. Basia37 proszę opisz swoje wrażenia odnośnie trójkątnego podcienia. Jeśli masz możliwość wskazać, gdzie widziałaś tego Benedykta proszę wpisz miejscowość, gdzie został wybudowany. Wraz z żo0ną będziemy budować jednak chyba Benedykta III.

Pozdrawiam i proponuję naprawdę jeden z Benedyktów.

• 8 months później...
  • 4 months później...