basia37 20.02.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 No nie !Dalej nie jestem przekonana.Ani do tego by zrezygnować z projektu ani by go kupić.Jakby wpadł w ręce komuś podobny projekt ale bardziej funkcjonalny ,proszę o ujawnienie go.Pozdrawiam.A może ktoś już go wybudował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 21.02.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Ja też buduje Agnieszke-jestem na etapie stanu surowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia38 21.02.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 czy ktoś ma taki dom a może planuje zakup projektu - proszę o refleksje na jego temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 21.02.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Ja też poszukuję opinii na temat projektu "Siedziba" od osób zainteresowanych projektem lub już go realizujących. PozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 21.02.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Siedziba jest piękna (z zewnątrz) obawiam się tylko o schody?!!i Łazienka daleko od salonu.Wejście natomiast i wygląd zewnętrzny różni się przynajmniej od wszystkich dworkowych ,choć te mają super wykorzystane wnętrza.Ale jak narazie to jeden z trzech nad którymi myślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 21.02.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 My myślimy jeszcze o „Benedykcie” z tej samej pracowni. Schody w „Siedzibie” są bardzo ładne, ale na pewno do tanich nie będą należeć. Teraz będę porównywał koszty wykonania i adaptacji do naszych potrzeb. Szkoda, że nie znalazłem nikogo kto buduje lub zbudował „Siedzibę” – może ktoś się przyzna Pozdrawiam MAciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 21.02.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 SIEDZIBA ,BENEDYKT to projekty między którymim wybieramy.Jest jeszcze LIBRA z Domowe Klimaty.Jast bardzo podobna do BENEDYKTA ale wydaje mi się że ma lepsze rozwiązania .Ma też BAWOLE OKO, które ostatnio jest ogromnym hitem.Zobaczcie sobie jego wnętrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 21.02.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Libra nam się z zewnątrz nie podoba i ustawienie na poddaszu pozostawia trochę do życzenia (oczywiście w świetle naszych potrzeb) Na dzień dzisiejszy zostaje Siedziba i Benedykt. Benedykt: + ładniejszy z zewnątrz - ma niższe kondygnacje - schody + tańszy (tak wynika z opublikowanego kosztorysu -stan surowy zamknięty) + podcień Siedziba - z zewnątrz – nic ciekawego + ładne schody + wyższe kondygnacje - droższy (tak wynika z opublikowanego kosztorysu -stan surowy zamknięty) + wejście z garażu do przedsionka cdn. może dołączysz się ze swoimi +/- Pozdrawiam MAciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 22.02.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Mnie się bardzo podoba właśnie z zewnątrz SIEDZIBA. Nie wiem jak w innych regionach ale w świętokrzyskim jest ogrom domów dworkowych.Chciałabym zwrócić uwagę na inne kształty budynków .SIEDZIBA ,jest naprawdę fajna .Na naszą działkę pasuje wejście z boku ,ponieważ mamy ją niewielką ,chcemy budować blisko drogi (wewnętrznej) i tym ,że nie jest wystające z kolumnami i podejściem wejście zyskujemy ok 2metry.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 22.02.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Jeszcze ,co do podcienia w BENEDYKCIE osoby ,które widziały go w realu twierdzą ,że jest to mały trójkącik i likwidują go poszerzając salon. Ja widziałam FAWORYTA ,którym byłam zachwycona -CZAR PRYSŁ PA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 28.02.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Zerknij na http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1643897tam wymieniliśmy kilka opinii na temat tego projektu. Z chęcią poznam Twoje opinie na temat tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 28.02.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Basiu37, Jak tam Siedziba - nadal jesteś zainteresowana.Może masz już jakieś ciekawe zmiany w projekcie, którymi zechcesz się podzielić?!Porównując dostępne na WWW kosztorysy benedykta i siedziby zauważyłem, że stan surowy zamknięty różni się o około 50k pln na niekorzyść siedziby. Na dzień dobry obydwa kosztorysy są mało porównywalne ponieważ ceny wykończenia jednego i drugiego znacząco się różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 01.03.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 SIEDZIBA nadal bardzo mi się podoba |Zaczynam jednak myśleć realnie.Chciałabym wybudować dom jak najszybciej,dlatego wracam z marzeń do rzeczywistości(ale nic jeszcze nie jest przesądzone)Spoglądam nawet znów na Agnieszkę ,jest mniejszy salon ,choć powierzchnia domu to 184 m2.Zaczynam mieć mętlik w głowie .Najgorzej zdecydować się na coś ,potem to już tylko trzeba zaakceptować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 01.03.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Masz racje - projekt musi być przemyślany aby inwestor nie musiał pluć sobie w brodę każdego dnia. Ja obstaję nadal przy siedzibie. W przyszłym tygodniu wybieramy się do architekta aby porozmawiać o adaptacji i naniesieniu zmian, które mogą potanić inwestycję. Jako, że nie liczę już na stan surowy zamknięty w tym roku, zamierzam poświęcić więcej czasu na projekt. Jak się uda ruszyć z budową w tym roku (dobrać ekipy) to będę zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 02.03.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Fajnie że jest ktoś bardziej zdecydowany niż ja.Jak będziesz coś wiedział więcej na ten temat , napisz proszę w skrócie co zaproponował fachowiec.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
future74 01.04.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Witajcie,Czy ktoś z Was zdecydował się jednak na któryś projekt Benedykt z MG Projekt?Ja rozważam jednak Benedykta III. Basia37 proszę opisz swoje wrażenia odnośnie trójkątnego podcienia. Jeśli masz możliwość wskazać, gdzie widziałaś tego Benedykta proszę wpisz miejscowość, gdzie został wybudowany. Wraz z żo0ną będziemy budować jednak chyba Benedykta III.Pozdrawiam i proponuję naprawdę jeden z Benedyktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia2008 27.12.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Witam,Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z budową "Siedziby" z MG Projekt?Pozdrawiam,Renia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia38 16.05.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Miesiąc temu rozpoczeliśmy budowę według tego projektu. Chętnie podziele się opiniami na temat projektu i samej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts