Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika wykończeń... JoShi

Żelka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 347
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rozmyślaj , bo ta lampa do wiatrołapu jest fajna- prosta, elegancka i pasująca chyba do każdego wystroju.

No właśnie. Wolałabym jeszcze, żeby miała matowy klosz :( Świetlówki energooszczędne i tak mam w całym domu (poza terrariami, bo tam ciepło musi być).

Tą Twoją, pewnie na teraz prowizoryczną, wędzrnia dałaś mi do myślenia :-? I chyba też sobie coś takiego wybuduję na działce i zamiast kupować byle co bedę wędzić swoje szyneczki :p

Linki z przepisami, które podałam w dzienniku prowadza na najlepszy polski portal o domowym wędzeniu...

JoShi, przeczytałam dziennik sumiennie i widzę, że mamy sporo wspólnego. Stopniowa walka z budowaniem i wykończeniem wnętrz, własne wędliny (my mamy wędzarnię dobudowaną do autentycznego pieca chlebowego w ogrodzie, piec jest przedwojenny i wymaga remontu), mąż, który mnóstwo rzeczy robi sam i zakupy, które wożone są samochodem osobowym... (jeśli nie macie, załóżcie bagażnik dachowy, rewelacja na większe gabaryty). Gratuluję wytrwałości, pomysłów i dążenia do natury. Pytałaś kiedyś, czy etykietki na moje słoiki własne - tak, i projekt i wydruk są moje. Czy mogę prosić o przepis na tę szyneczkę bejcowaną w winie i cebulce, szpikowaną goździkami i czymś jeszcze? Gratuluję Wam wytrwałości i pozdrawiam serdecznie. :D

Dziękuję za miłe słowa. Jeśli chodzi o bagażnik dachowy to tak się zastanawiam, czy rozwiązałby nasz obecny problem. Jakimś sposobem musily przetransportować 3 płyty kartonowo gipsowe. I tak się zastanawiam, czy taki bagażnik mógłby załatwić sprawę ?

Jeśli chodzi o szyneczkę to wydawało mi się, że podałam przepis w dzienniku, ale jeśli nie to podaję tu:

Pieczona szynka po staropolsku

Uwaga, nie przesadzać z goździkami...

Acha... chyba ukradnę Ci pomysł z etykietami na słoiki... T znaczy zaprojektuję własne, ale kolorowe etykiety na gumki recepturki bardzo mi się spodobały.

A bierz ten pomysł, co Ci będę żałować. Jeszcze raz dziękuję za szyneczkę i link do wędlinek. :D U nas trwają prace w stodole, komin gotowy, od poniedziałku ściany działowe i KUCHNIA - serce domu. Już wiem, który zdun będzie stawiał i jakie kafle da. Dziennik pisz - będę uważnie czytać. Buźka! :D :D :D Aha, te płyty kg na bagażniku dachowym - nie wiem, kg jest dość łamliwe, ja bym chyba się obawiała. :roll:

Aha, te płyty kg na bagażniku dachowym - nie wiem, kg jest dość łamliwe, ja bym chyba się obawiała. :roll:

No właśnie... Trzeba to jakoś inaczej rozwiązać. Dzięki za pozwolenie na skopiowanie pomysłu i oczywiście zapraszam do odwiedzania naszego żółwiowego dziennika.