Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika wykończeń... JoShi

Żelka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 347
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

JoShi

Właśnie odwiedziłam Twój dziennik i muszę przyznac, że bardzo dużo w nim przydatnych informacji. Podoba mi się pomysł z linkami ważnych i ciekawych wątków, producentów itp (na pewno skorzystam, bo to duże ułatwienie)

Bardzo ładny domek, mądrze zaplanowana przestrzeń.

No i podpowiedz mi, proszę, jak zrobic te miniaturowe zdjęcia- dużo ładniej to wygląda w dzienniku i jest bardzo wygodne w przeglądaniu.

pozdrawiam

No i podpowiedz mi, proszę, jak zrobic te miniaturowe zdjęcia- dużo ładniej to wygląda w dzienniku i jest bardzo wygodne w przeglądaniu.

pozdrawiam

Dzięki za miłe słowa na temat dziennika :) Co do miniaturek. Ja to robię tak, że mam taki programik do robienia miniatur. Latwo się go obsługuje, po potrafi za jednym zamachem zrobić miniaturki (wybranego formatu) ze wszystkich wskazanych zdjęć, więc nie zajmuje to dużo czasu. Potem na serwer wrzucam po dwie wersje każdego zdjęcia. Miniaturkę i wersje dużą (o mnie długość dłuższego boku 600 pixeli). Potem w tekście w dzienniku zdjęcia wstawiam w taki sposób:

[url=http://adres_miniaturki][img=http://adres_dużego_zdjęcia][/url]

W ten sposób w dzienniku wyświetla się miniaturka, która jest jednocześnie linkiem do dużej wersji zdjęcia. Jak chcesz to podaj na priw adres e-mail. Podeślę Ci ten programik. Jest niewielki.

witam!

Nareszcie się dowiedziałam na czym polega myk z miniaturkami. :lol: W tej chwili zmniejszam zdjęcia i tracę przy tym czytelność.

Mam jeszcze pytanie o tekst pod miniaturkami. Najczęściej pokazuje się "Powiększ zdjęcie". Widziałam też, że w tym miejscu niektórzy umieszczają własne podpisy. Czy można wymienić "Powiększ zdjęcie" na dowolny podpis?

Czy mogłabym też poprosić o program do miniaturek.

Adres mailowy prześlę na priva.