Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Doświadczenia z keramzytem

zibzet

Recommended Posts

Zalezy jaka sciane planujesz, jesli 3 warstwowa to nie ma to raczej wiekszego znaczenia, aczkolwiek wg mnie Optirock bardziej wiarygodnie sie prezentuje. Ich bloczki maja jakies badania, a producent pofatygowal sie i wszystkie dane umiescil na stronie. Strona Betardu jest zalosna, a w siedzibie rozdaja jakies kserowki, albo nic nie maja - pod tym wzgledem Optirock gora.

Aczkolwiek ja sie zastanawiam nad scianami dzialowymi i te z Betardu maja tylko 10,5cm + zero informacji na ich temat, natomiast Optirock maja 12 cm, co w przypadku akustyki moze miec znaczenie.

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wydaje mi sie ze optiroca 12 cm sa lepsze od 10 cm betardu.. Beda one napewno troche drozsze, ale maja 3 scianki a beterd 2. Jeszcze trzeba wziac pod uwage kucie pod instalacje. Ja nad wewnetrznymi myslalem o jakims suporexie lub cos podobnego. Z instalacja nie ma problemu a akustyka tez powinna byc ok.

Własnie o to chodzi, czy warto wiecej za nie zaplacic.. skoro te z Betardu sa juz wystarczajaco dobre? To ze maja wiecej scianek brzmi lepiej, ale moze wlasnie te dwie w zupelnosci wystarczaja. Dla swietego spokoju wzialbym 12 ale tez oscieznice drzwiowe na szersza scianke kosztuja troche wiecej. Oczywiscie nie sa to kwoty bardzo znaczace...ale i tak, po co placic wiecej. Za to co sie zaoszczedzi moglbym sobie pojsc na jakis extra obiad z moja ukochana i to juz jest dobra motywacja :)