Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Który projekt bardziej się wam podoba?  

31 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt bardziej się wam podoba?

• Murator C126 - Dom vis a vis
      21
    • Murator M12a - M
      10

Recommended Posts

Witam!

Proszę o opinię na temat tego projektu (może ktoś już buduje ten dom)

Czy dach tego domu należy do grupy tzw. skomplikowanych (przez co jest drogi).

Jesteśmy na etapie wyboru projektu, na dzień dzisiejszy przeglądając wszystkie projekty patrzymy na wygląd domu i jego wnętrze,ale myślę, że czas pomyśleć o kosztach budowy.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 180
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam:)

ja wlasnie podjolem sie budowy tego domku:), jezeli interesuja Cie opinie innych na temat tego projektu to mozna poczytac tutaj>

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61699&highlight=darekul

ja u siebie dokonalem kilka drobnych zmian, ogolnie bardzo mi sie podoba a co do dachu, to chyba wszystkie parterowki maja kosztowny dach :( ale za to sa ladne :D

pozdrawiam

darekul

Witam ! dzieki serdeczne za odpowiedz.

Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie , jeśli mozna oczywiście.

Od kiedy budujesz ten dom, na jakim jestes obecnie etapie i proszę powiedz jak wygladają koszty budowy tego domu .

Po prostu ile wd. Ciebie trzeba mieć kasy ,żeby podjąć się budowy domu vis-a-vis .

Pozdrawiam!!!

Witam ! dzieki serdeczne za odpowiedz.

Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie , jeśli mozna oczywiście.

Od kiedy budujesz ten dom, na jakim jestes obecnie etapie i proszę powiedz jak wygladają koszty budowy tego domu .

Po prostu ile wd. Ciebie trzeba mieć kasy ,żeby podjąć się budowy domu vis-a-vis .

Pozdrawiam!!!

Powrót do góry

cześć

Dzięki za odpowiedź!

"Po cichu" też tak zakładam, że ok 250.000. Ale mam nadzieję ,ze w tej kwocie zamknie sie jeszcze ogrodzenie i wykończenie ogrodu tzn. tak skromnie trawka i tuje wzdłuż płotu.

Wiadomo na cuda w środku i złote klamki nie liczę, ale chciałabym, żeby dom był wykończony w całości, bez założenia...: "to sie później zrobi".

Pozdrawiam!!!

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Witam,

nikt wiecej nie buduje C126?? Mnie on się bardoz podoba jedyna zmiana jaką chcę wprowadzić to podwójny garaż ale to dopiero jak przekonam żonę :wink: do tego projektu

może ktoś ma jakieś fotki lub uwagi z budujących C126 - jakie napotkali trudności i co by jeszcze zmienili

HA. udało mi się będziemy budować C126. Projekt jest obecnei na etapie adaptacji i mamy nadzieję, że w tym roku jeszcze zrobimy fundamenty. :)

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Dzień dobry,właśnie postanowiłam po wielu,wielu dniach dołączyć do Was i podzielić się informacją że od 4 października mamy kawałek ziemi i wszystkie potrzebne dokumenty do budowania naszego domku VIS A VIS C 126 L.Wprowadziliśmy kilka zmian typu-brak dwóch okien w garażu,łazienka w sypialni będzie nam służyć jako garderoba,co jeszcze to się okaże w "praniu".Mieliśmy zaczynać z fundamentami jeszcze teraz ale parę dni ze śniegiem na początku miesiąca skutecznie nas odstraszyły-A SZKODA.Ciekawe czy będzie nas więcej-zapaleńców-którym ten domek tak się spodobał że postanowili resztę życia spędzić własnie w nim. :D

• 2 weeks później...