Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Który projekt bardziej się wam podoba?  

31 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który projekt bardziej się wam podoba?

• Murator C126 - Dom vis a vis
      21
    • Murator M12a - M
      10

Recommended Posts

• Odpowiedzi 180
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 months później...
My już mamy rozpoczęte kładzenie blachodachówki i ocieplenia zewnętrznego. Jak mi sie uda zgrać z telefonu zdjęcia to wkleję tutaj kilka. Co do zmian - kupiliśmy C126 w stanie otwartym z dachem odeskowanym. Poprzedni inwestor poszerzył, zlikwidował łazienkę małżeńską i zamiast tego dał garderobę. My poszliśmy dalej, i zrezygnowaliśmy z garażu i w jego miejsce robimy dużą łazienkę :D W miejscu starej łazienki żona będzie miała swój pokoik do nauki. Dzięki temu powstały w domu trzy segmenty - sypialniany, dzienny i kuchenno-higieniczny :D Ja chcę sobie jeszcze wygospodarować pokój na poddaszu - mysle ze sie uda.

• 4 weeks później...
  • 5 weeks później...

witam.

Jestem na etapie oczekiwania na pozwolenie i też w tym roku ruszam z budową tego pięknego domku.

wprowadziliśmy z żoną kilka większych zmian.

- zrezygnowaliśmy z tarasu przy pokojach - ściany w obrysie budynku = większe pokoje

- zamiast garażu będzie pokój gościnny + duża kotłownia z suszarnią, garaż osobny 2 stanowiskowy

- mały wiatrołap - duży przedpokój

- no i to co chcemy jeszzce zrobić to pociągnąć salon do dachu, bez stropu + 2 okna połaciowe

- strop drewniany (może steico - belki dwuteowe)

pozatym front będzie od zachodu i domek będzie stał na przewyższeniu działki.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam wszystkich:)

Właśnie jesteśmy z mężem na etapie wyboru projektu:):)

Bardzo podoba nam się projekt do którego link wkleiłam poniżej. Co o nim sądzicie?

Aha, jeszcze jedno: mamy dużą działkę, więc w miejsce garażu wstawiamy jeszcze jeden pokój, z tyłu powiększamy pom. gospodarcze. Co o tym sądzicie? garaż planujemy jako osbny budynek..Pozdrawiam i proszę o opinie:)

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=347&IdKolekcji=

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
Czy ktoś buduje lub wybudował Vis-a-vis z Muratora? Bardzo proszę o wszelkie rady, a przede wszystkim o zdjęcia. Prawdopodobnie na ten właśnie projet się zdecyduje, jednakże dokonam kiklu zmian. Powiększę salon kosztem frontowego tarasu, z 8 zrobię dużą łazienku, a w 7 bedzie garderoba. Kto ma inne pomysły, proszę o kontakt.

• 5 weeks później...

Po pierwsze - jest wyszukiwarka tego Forum , ktora jak wpiszesz slowa "vis a vis" wypluje ci pare watkow nt. temat

Po drugie - jest dziennik budowy tego domu w dziale "Dzienniki budowy" - poszukaj , jakis forumowicz (nie pamietam nicka) fajnie pisze o budowie tego domu. (plus daje fotki)

Po trzecie - jest caly dzial zatytuowany "projekty i architektura" i moze warto by bylo tam zadac takie pytanie -?

:)