Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIDZIAŁEM ten dom prawie na ukończeniu

Recommended Posts

Przyznam się szczerze,a dużo domów widziałem,że jest przecudny.Piękna stonowana architektura-tylko nie zwiększajcie ścianki kolankowej.Ten dom wymaga kasy i jeżeli chcecie go zrobić na TOP to trzeba mieć 600.000.Ja nie mam takiej kasy ,ale jeżeli ją masz i działkę przynajmniej 40x50 nie zastanawiaj się.Ten dom jest małą rezydencją i urzekł mnie swoim wyglądem.Tutaj wszystko jest architektonicznie wyważone,stonowane-nie przytłacza.Co do wnętrza się nie wypowiadam.

Dom,który widziałem był zrobiony w 90%.JEŻELI MASZ KASĘ nie zastanawiaj się.Ja buduję coś innego i wierzcie mi znam prawie wszystkie projekty od pracowni A do Z i tak pięknego domu nie widziałem.

jabol

W projekcie jest uzytkowe poddasze dla mnie to to samo.

Dom mi się podoba.

Sam wybrałem inny. Co sądzicie o tym:

http://stylowydom.com.pl/projekty/wt2/wt2.htm

Pozdrawiam

D.

Witam

Intersujacy, powierzchniowo odpowiada mojemu :-) nie che urazic ale arch. nie w moim stylu, zato duzy + za orginalnosc. !!

(...)) .Piękna stonowana architektura-tylko nie zwiększajcie ścianki kolankowej.(...) nie zastanawiaj się.Ten dom jest małą rezydencją i urzekł mnie swoim wyglądem.Tutaj wszystko jest architektonicznie wyważone,stonowane-nie przytłacza. jabol

buahahahahaaa :lol: :lol: :lol:

chyba nowy kandydat do watku "smaczki tego forum" :lol: :o :lol:

chalupa jak chalupa - przerost formy nad trescia i tyle :lol: :wink:

co tu jest u licha stonowanego i wywazonego?!?! 2 bawole oka? :lol:

gdzie ty tu widzisz"rezydencje"??? :o po tym ze pomieszczenie gospodarcze z halem maja wiecej metrow kwadratowych niz salon z jadalnia?!??!?! :lol: :o :lol:

architektonicznie wywazone!?!??!?! o matko gdzie?! :lol: :o klitkowata sypialnia na gorze czy spizarnia przy kuchni ktora nagle przeistacza sie w kiszkowaty tunel o szerokosci - bagatela- 1 m2 (sic! :o ) :lol: a moze ta łazienka na poddaszu w formie kiszki - co tam ma byc w tych zakamarkach pod skosami?!?!?! a moze pokoje o 9-10 m2 pow (faktycznie rezydencja niech to piorun strzeli :lol: :lol: :lol: :lol: )

no ewentualnie zostaje nam piekny taras o podobnej zabojczej szerokosci 1.5 metra - :lol:

ehhh w jednym sie zgodze - drogawy w budowie - czy piekny - kwestia gustu , czy funkcjonalny - hmmm z litosci przemilcze :lol

autorze watku... dzieki za ten post!!! :lol: dawno mnie nic tak nie rozbawilo :lol:

W projekcie jest uzytkowe poddasze dla mnie to to samo.

Dom mi się podoba.

Sam wybrałem inny. Co sądzicie o tym:

http://stylowydom.com.pl/projekty/wt2/wt2.htm

Pozdrawiam

D.

Witam

Intersujacy, powierzchniowo odpowiada mojemu :-) nie che urazic ale arch. nie w moim stylu, zato duzy + za orginalnosc. !!

Zender

dzięki ale + to nie do mnie tylko dla architekta. Ja jestem bardziej ciekaw doświadczeń z budowy podobnych lub zbliżonch powierzchniowo domów.

Dzięki za odpowiedź.

D.