Dejwid 21.09.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 WitamCzy ktoś zna tą firme i ich wyroby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 22.09.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Witam Czy ktoś zna tą firme i ich wyroby? jeśli chodzi o BOGEN to ja znam. Bardzo dobrej jakości, nie wytwarzane w Polsce tylko w Niemczech - nie jest to więc chłam taki jak np. Roben. Problemem jest tylko cena..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 22.09.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Ja dostałam wycenę dachówki Bogen rubin czerwony i Roben. Ta pierwsza wyszła niewiele drożej,w ofercie jest jedna paleta gratis. Moim zdaniem dachówka Bogen jest też ładniejsza,natomiast ocena dekarzy,że kładzie się ją świetnie przeważyła i zdecydowaliśmy się na Bogen. Bo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 30.09.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Witam sympatyków dachówki Bogen - bardzo ładna kolorystyka -ten ciemny brąz! i dobra jakosc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 30.09.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Widzę, że Bogen ma więcej sympatyków, aten brąz - gorzka czekoladka -super kolor - na 90% będzie na naszym dachu. Wycena 188m - wyszła o 1 tys. zł taniej od Creatona Cera Pfanne Finezji brąz glazurowany (nie ma już takich upustów jak latem) -14.000 (w tym 5 kominków wentylacyjnych - za 1400 zł) - wycena z wczoraj.PozdrawiamDabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dejwid 03.10.2006 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witam,odebrałem wycenę mojego dachu prawie 350 m/k , sirius 13 brąz-20653,32 zł ,Kerapfanne brąz finess(delikatnie glazurowana)27950,39,oraz Bogen innovo brylant oczywiście brąz - 27125,47.Ceny jak widać bardzo podobne przynajmniej dachówek niemieckich ,ale specjaliści twierdzą że jak jest taka mała różnica cenowa między Creatonem a Bogenem to lepiej wybrać Creatona podobno ,, mercedes'' na dachu- hehehe cenowy . Tylko że nam z żoną za bardzo nie podoba się kolor brązowy w Creatonie a co innego BOGEN ten brąz to jest to!!!! .No i mamy dylemat bo o Creatonie to wszyscy mówią i to najczęściej dobrze jeśli nie brać ceny pod uwagę a o Bogenie nikt za dużo nie mówi sam trafiłem na tą dachówkę przypadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 03.10.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 ja też polecam Bogena, o mały włos byłabym się na niego zdecydowała, zdecydowała szybka dostępność Nelskampa - leżał na placuale ładna i dobrze zrobiona dachówka, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 03.10.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 No i mamy dylemat bo o Creatonie to wszyscy mówią i to najczęściej dobrze jeśli nie brać ceny pod uwagę a o Bogenie nikt za dużo nie mówi sam trafiłem na tą dachówkę przypadkiem. Dewjid w hurtowni, która robiła wycenę, powiedziano nam, że Bogen to bardzo dobra dachówka, i że w Niemczech jest to duży konkurent dla Creatona. W Polsce nie jest tak znany, ale do niedawna z Creatonem też tak było. Dla niektórych modeli dachówek obie firmy biorą materiał z tych samych źródeł (złoża gliny). Innovo 12 brąz czekoladowy (czyli granat brąz glazurowany - kto wymyśla te nazwy ?) jest robiona z ze złoża gliny z domieszką łupków - czyli są one twardsze. Jeżeli chodzi o wysokość zamków, to Kera Pfanne nie ma konkurencji, ale Bogen też ma wysokie i na dachy spadziste naprawdę jest super. Co ważne podobnie jak Creaton jest wypalany w formie w pozycji poziomej - wjeżdza tak do pieca - nie jak Robeny i inne zawieszone pionowo - co wpływa na jakość dachówki i krzywizny My bierzemy Bogena - ta gorzka czekolada jest śliczna - prawdziwy brąz. Pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 03.10.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 zapewne jest to sama hurtownia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 03.10.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 zapewne jest to sama hurtownia;) Xena Wrocław jest mały . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dejwid 03.10.2006 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Widzę, że Bogen ma więcej sympatyków, aten brąz - gorzka czekoladka -super kolor - na 90% będzie na naszym dachu. Wycena 188m - wyszła o 1 tys. zł taniej od Creatona Cera Pfanne Finezji brąz glazurowany (nie ma już takich upustów jak latem) -14.000 (w tym 5 kominków wentylacyjnych - za 1400 zł) - wycena z wczoraj. Pozdrawiam Dabell A ja jestem z wielkopolski konkretnie Poznań powiedz Dabell ile kosztuje cię jedna dachówka bo mi wyliczyli że 3,72 zł netto czyli jak na metr wchodzi 12,5 szt to daje 46,5 zł netto to dobra cena czy można jeszcze uzyskać jakiś rabat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 03.10.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 A ja jestem z wielkopolski konkretnie Poznań powiedz Dabell ile kosztuje cię jedna dachówka bo mi wyliczyli że 3,72 zł netto czyli jak na metr wchodzi 12,5 szt to daje 46,5 zł netto to dobra cena czy można jeszcze uzyskać jakiś rabat?? Ja uzyskałam cenę 8272 brutto za dachówki podstawowe czyli przy założeniu, że na m2 jest 12 (nie 12,5 jak tobie podano - przymierzałam do Creatona i są identyczne a tam jest taka sama ilość/ m2 - ta hurtownia jest rzetelna, więc myślę, że podają dobrze, tym bardziej, że przy 12,5 sprzedaliby więcej), wyszło 44zł /m2 czyli za szt. 3,667 - ceny podane są brutto z transportem. Jedyne co może mieć tu wpływ na cenę, to to że budowę mam ok. 10 min. samochodem od tej hurtowni (ok. 6 km) - czyli transport jest tańszy niż na drugi koniec Wrocławia. Dejwid musisz mocno ponegocjować . Życzę powodzenia Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dejwid 04.10.2006 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 A ja jestem z wielkopolski konkretnie Poznań powiedz Dabell ile kosztuje cię jedna dachówka bo mi wyliczyli że 3,72 zł netto czyli jak na metr wchodzi 12,5 szt to daje 46,5 zł netto to dobra cena czy można jeszcze uzyskać jakiś rabat?? Ja uzyskałam cenę 8272 brutto za dachówki podstawowe czyli przy założeniu, że na m2 jest 12 (nie 12,5 jak tobie podano - przymierzałam do Creatona i są identyczne a tam jest taka sama ilość/ m2 - ta hurtownia jest rzetelna, więc myślę, że podają dobrze, tym bardziej, że przy 12,5 sprzedaliby więcej), wyszło 44zł /m2 czyli za szt. 3,667 - ceny podane są brutto z transportem. Jedyne co może mieć tu wpływ na cenę, to to że budowę mam ok. 10 min. samochodem od tej hurtowni (ok. 6 km) - czyli transport jest tańszy niż na drugi koniec Wrocławia. Dejwid musisz mocno ponegocjować . Życzę powodzenia Dabell Dzięki za info ,biorę się do indywidualnego rozpatrywania rabatu ,jak możesz to podaj mi namiary na tą twoją hurtownie bo czasami jak nie dojde do consensusu z moim dostawcą to może nawet z Wrocławia będzie się opłacało dostarczyć .Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dejwid 04.10.2006 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 A ja jestem z wielkopolski konkretnie Poznań powiedz Dabell ile kosztuje cię jedna dachówka bo mi wyliczyli że 3,72 zł netto czyli jak na metr wchodzi 12,5 szt to daje 46,5 zł netto to dobra cena czy można jeszcze uzyskać jakiś rabat?? Ja uzyskałam cenę 8272 brutto za dachówki podstawowe czyli przy założeniu, że na m2 jest 12 (nie 12,5 jak tobie podano - przymierzałam do Creatona i są identyczne a tam jest taka sama ilość/ m2 - ta hurtownia jest rzetelna, więc myślę, że podają dobrze, tym bardziej, że przy 12,5 sprzedaliby więcej), wyszło 44zł /m2 czyli za szt. 3,667 - ceny podane są brutto z transportem. Jedyne co może mieć tu wpływ na cenę, to to że budowę mam ok. 10 min. samochodem od tej hurtowni (ok. 6 km) - czyli transport jest tańszy niż na drugi koniec Wrocławia. Dejwid musisz mocno ponegocjować . Życzę powodzenia Dabell Dzięki za info ,biorę się do indywidualnego rozpatrywania rabatu ,jak możesz to podaj mi namiary na tą twoją hurtownie bo czasami jak nie dojde do consensusu z moim dostawcą to może nawet z Wrocławia będzie się opłacało dostarczyć .Pozdrowionka Ha bo jeśli dobrze Cię zrozumiałem to płacisz 3,667 brutto za dachówkę ,czyli w moim przypadku 4200 x 3,667 = 15401,4 brutto, a moja hurtownia wyliczyła mi 19061,28 brutto !!! .Różnica aż 3659,88 !!! no to nawet transport z Wrocławia do Poznania tyle nie będzie kosztował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 04.10.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 A ja jestem z wielkopolski konkretnie Poznań powiedz Dabell ile kosztuje cię jedna dachówka bo mi wyliczyli że 3,72 zł netto czyli jak na metr wchodzi 12,5 szt to daje 46,5 zł netto to dobra cena czy można jeszcze uzyskać jakiś rabat?? Ja uzyskałam cenę 8272 brutto za dachówki podstawowe czyli przy założeniu, że na m2 jest 12 (nie 12,5 jak tobie podano - przymierzałam do Creatona i są identyczne a tam jest taka sama ilość/ m2 - ta hurtownia jest rzetelna, więc myślę, że podają dobrze, tym bardziej, że przy 12,5 sprzedaliby więcej), wyszło 44zł /m2 czyli za szt. 3,667 - ceny podane są brutto z transportem. Jedyne co może mieć tu wpływ na cenę, to to że budowę mam ok. 10 min. samochodem od tej hurtowni (ok. 6 km) - czyli transport jest tańszy niż na drugi koniec Wrocławia. Dejwid musisz mocno ponegocjować . Życzę powodzenia Dabell Dzięki za info ,biorę się do indywidualnego rozpatrywania rabatu ,jak możesz to podaj mi namiary na tą twoją hurtownie bo czasami jak nie dojde do consensusu z moim dostawcą to może nawet z Wrocławia będzie się opłacało dostarczyć .Pozdrowionka Ha bo jeśli dobrze Cię zrozumiałem to płacisz 3,667 brutto za dachówkę ,czyli w moim przypadku 4200 x 3,667 = 15401,4 brutto, a moja hurtownia wyliczyła mi 19061,28 brutto !!! .Różnica aż 3659,88 !!! no to nawet transport z Wrocławia do Poznania tyle nie będzie kosztował . Dejwid Lech-bud ul. Żmigrodzka mają stronkę www, wrzuć w google ich nazwę. pozdrawiam dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dejwid 06.10.2006 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Dzięki ,zapytanie wysłane i.... faktycznie są tańsi niż moi dostawcy z Poznania ciekawe jak to robią Dzięki za info z namiarami tej firmy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 06.10.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Z tego co mówiła mi włascicielka tej firmy (prowadzi ją małżeństwo) oni bezpośrednio importują te dachówki, Twoi dostawcy z Poznania może sa którymś z łańcucha pośredników, a każdy z nich musi zarobić. pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 06.10.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Z tego co mówiła mi włascicielka tej firmy (prowadzi ją małżeństwo) oni bezpośrednio importują te dachówki, Twoi dostawcy z Poznania może sa którymś z łańcucha pośredników, a każdy z nich musi zarobić. pozdrawiam Dabell bezpośrednim importerem dachówek firmy BOGEN jest firma Dachy Bawarii sc z Ostrowa Wielkopolskiego. Ale część sprzedajacych dachówki importuje samemu dachówki od firmy Bogen w Niemczech. Jakby co to służę namiarem na taką firmę w Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 06.10.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Z tego co mówiła mi włascicielka tej firmy (prowadzi ją małżeństwo) oni bezpośrednio importują te dachówki, Twoi dostawcy z Poznania może sa którymś z łańcucha pośredników, a każdy z nich musi zarobić. pozdrawiam Dabell bezpośrednim importerem dachówek firmy BOGEN jest firma Dachy Bawarii sc z Ostrowa Wielkopolskiego. Ale część sprzedajacych dachówki importuje samemu dachówki od firmy Bogen w Niemczech. Jakby co to służę namiarem na taką firmę w Łodzi. Właśnie - oni je sprowadzają bezpośrednio z Niemiec, dlatego takie ceny. A zajmują się tylko dachami - sprzedają różne dachówki i dodatki do dachów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaka 11.10.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Dzięki ,zapytanie wysłane i.... faktycznie są tańsi niż moi dostawcy z Poznania ciekawe jak to robią Dzięki za info z namiarami tej firmy Pozdrawiam Witam A co z terminem realizacji? Jak długo trzeba czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts