dorotaka 11.10.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Ja dostałam wycenę dachówki Bogen rubin czerwony i Roben. Ta pierwsza wyszła niewiele drożej,w ofercie jest jedna paleta gratis. Moim zdaniem dachówka Bogen jest też ładniejsza,natomiast ocena dekarzy,że kładzie się ją świetnie przeważyła i zdecydowaliśmy się na Bogen. Bo Witam To ile zapłaciłaś za Bogenera rubin czerwony i jak długo czekas na realizacje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 11.10.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Za dachówke Bogener na ok.200m2 dachu dwuspadowego 3 lukarny, -dachówka podstawowa po rabacie 3.21zł za sztukę,+cała reszta łącznie ok.17 tys.zł ,Roben wyceniono na ok.16 tys. Wybralismy jednak kolor granat brazowy( ta sama cena).Zamówiliśmy ją w ostatnią sobote,dostawa ma być za ok.2 tyg-nam się nie spieszy,potrzebujemy ją na wiosnę,przetrzymają ją na placu. Pozdrawiam Bo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaka 12.10.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Za dachówke Bogener na ok.200m2 dachu dwuspadowego 3 lukarny, -dachówka podstawowa po rabacie 3.21zł za sztukę,+cała reszta łącznie ok.17 tys.zł ,Roben wyceniono na ok.16 tys. Wybralismy jednak kolor granat brazowy( ta sama cena).Zamówiliśmy ją w ostatnią sobote,dostawa ma być za ok.2 tyg-nam się nie spieszy,potrzebujemy ją na wiosnę,przetrzymają ją na placu. Pozdrawiam Bo Witam Jeszcze jedno pytakno, gdzie zamawialiście, bo też jestem z Opolszczyzny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 12.10.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Zamawialiśmy w Nysie,w firmie DOM-POL, ul.Nowowiejska Pozdrawiam Bo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaka 13.10.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witam Dzięki Rogbog za namiary Czy ktoś ma na swoim dachu Bogenera kolor angoba szlachetna brylant-rubin czerwony? (masz racje Dewjid- ktoś chyba długo myślał nad tymi nazwami ). jesli tak to bardzo prosze o jakieś fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 08.01.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 dabell pokaż swój dach z tymi dachówkami? bardzo jestem ciekawa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 08.01.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Za parę dni, za dni parę - nie mogę sie doczekać - z pewnością kleję zdjęcie. Na razie robi się nadbitka na krokwie. pozdrawiam dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 19.01.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Obiecane zdjęcia: http://foto.m.onet.pl/_m/e71df70b5b822cb1a211fbae3d361883,5,19,0.jpghttp://foto.m.onet.pl/_m/796d2f968ed02bc734f1a88ce027c6ba,5,19,0.jpg http://foto.m.onet.pl/_m/68fcebe828dab71bcefc35e8b6f63956,5,19,0.jpghttp://foto.m.onet.pl/_m/36bf694a9b4405905a8956c02e93a8df,5,19,0.jpg Zdjęcia robione wczoraj popołudniu, więc w dość ponurej aurze. Wyszły stanowczo ciemniej niż w rzeczywistości. Zresztą ta dachówka zupełnie inaczej wygląda jak śiweci słońce. Wtedy dopiero jest czekoladowy, mniam efekt . pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kahol 26.05.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 wczoraj kupiliśmy dachówki rubin brylant czerwony. dziś wyczailiśmy dach z na bielanach wrocławskich. przecudny tylko pogoda niedopisała i nie wiem jak wygląda w słońcu. czy ktoś jeszcze wie gdzie ją można obejżeć - interesują mnie okolice wrocławia, strzelina opola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 16.09.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 dołączam do miłośników dachówki firmy bogener - kolor niesamowity, trzeba go zobaczyć w rzeczywiśtości. Moja dachówka jest w kolorze brylant granat brazowy i czasami jest ciemno brazowa, innym razem pod bordo a innym razem jeszcze pod granatowy podchodzi - zależy od pory dnia i nasłonecznienia http://images47.fotosik.pl/199/14d93adba91e41fdmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pako71 18.09.2009 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Ma nadzieję i szczerzę życzę Koledze "jarte", że na tym pięknym dachu po zimie nie pojawią się jasne przebarwienia, jakie ozdobiły mój dach, który równie ślicznie wyglądał bezpośrednio po założeniu Bogerer Innovo 12.Przebarwienia mają formę wypukłych plam w wielkości dużego paznokcia. Te "śliczne" piegi są zgodne z normą nr PN-EN 1304 wg producenta i importera Dachy Bawarii. Wyniku tego reklamacja została odrzucona przez Dachy Bawarii.Co ciekawe, kilkanaście sztuk pozostałych dachówek jest magazynowanych pod tarasem i one posiadają piękną, śliczną cerę bez piegów. Dlatego czuję się w obowiązku podzielić z Państwem tym faktem. Pragnę podkreślić, że każdemu producentowi zdarza się błąd. Jednemu częściej drugiemu rzadziej, ale dla nas KONSUMENTÓW najważniejszy jest fakt odpowiedzialności producenta za swój produkt i sztuka przyznania się do tego błędu oraz jego usunięcie. W celu rozwiania podejrzeń że jestem reprezentantem konkurencji bardzo chętnie zapraszam wszystkich zainteresowanych do podziwiania mojego "ślicznego piegowatego dachu". Oczywiście mogę podzielić się różnymi fotkami "wspaniałych dachówek Bogener". Zainteresowanych proszę o kontakt: [email protected]Zapraszam również na inne forum: http://forum.muratordom.pl/dachowka-bogen,t154373.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 21.09.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 dachówka już przezimowała, nie mam na niej żadnych piegó póki co i mam nadzieję ze nic się z nią nie będzie działo, a zamierzam ją jeszcze dokupić na altanę - była kładziona ponad rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 21.09.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 prosze jednak o fotki tych piegów/wypukłości bo mnie przestarszyłeś, mam nadzieję ze mi już nic nie wyjdzie skoro do tej pory nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi01 19.11.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Jestem przed wyborem dachówki i również podoba mi się brąz z bogenera aczkolwiek zauważyłam na dachówkach tej firmy popękane szkliwo co z czasem może spowodować odpryski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 01.12.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 zapytanie nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pako71 06.12.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c9e6d8238306b4f.html W załączeniu fotka z piegowatymi dachówkami BOGENER. Piegi pojawiły się po 8 miesiącach od montażu dachówki na dachu. Sprzedawca, importer (Dachy Bawarii) oraz Producent twierdzą wspólnie, że wyrób jest zgodny z norma PN-EN 1304. Sugeruję Wszystkim planującym zakup tej dachówki zadać pytanie sprzedawcy, czy oferuje dobry produkt, czy produkt zgodny z normą PN-EN 1304?Jeśli sprzedawca potwierdzi, to drugie wówczas podjęcie ryzyka na wiele lat należy do Państwa!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 10.12.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 czy te plamy widać z daleka na całym dachu i czy są wypukłe czy płaskie? czy na pewno są to plamy wynikające ze złej jakości dachówki, czy np nie moga być to ślady po odchodach gołębi lub czyś innym, bo ja u siebie takich nie zauważyłam, ale tez jakoś z bliska jej nie oglądałam. Czy są na wszystkich dachówkach, lub w miarę równomiernie na całym dachu czy tylko na kilku. Na zdjęciu wygląda to jak zabrudzenie, ale pewnie było to sprawdzane, tzn. dachówka pewnie była myta, żeby wykluczyć taką możliwość. Ja swoją dachwkę już mam 1,5 roku na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pako71 10.12.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Wyraźnie wyczuwa się wypukłość plamy. Plamy są rozsiane po całym dachu i są widoczne już z 10m. Trudno znaleźć dachówkę bez plam. Gołębie, kukułki i wszelkie latające stworzenia nie mogły wpłynąć na powstanie plam. Z resztą co to byłaby za dachówka, jeśli byle ptaszek spowoduje plamę. Podejrzenie zabrudzenie )))).... pozostawiam bez komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts