Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

remont starej łazienki w bloku

ro.

Recommended Posts

Łazienka - 1,5m na 2,10 - mała.

- pochowanie rur bo wszystkie są widoczne,

- wywalenie wanny, która wazy jakies pół tony - wstawienie kabiny

- przesunięcie i wymiana wc (zwykły ze spłuczką)

- instalacja umywalki i jakiegoś odpływu do niej

- zrobienie wylewki bo podłoga jest równią pochyłą,

- montaż grzejnika łazienkowego

- jakaś elektryka - gniazdko, kinkiety

- sufit podwieszany

- przeniesienie piecka gazowego (ta sama ściana tylko obok)

- wyrównanie ścian, glazura terakota, w porywach ze trzy dekory ale za wyjatkiem jednej ściany

- wymiana drzwi

no i rachunek bym chciała,

Chcą za to 2,7 -3 tys, czy bezczelnością będzie targować się na 2,5 ?

Jestem sama i trochę się obawiam, że po mnie pojadą, nie chcę się dać ale na stronę merytoryczną w swojej argumentacji raczej nie mogę liczyć, moga mi wmówić wszystko.

Wolałabym się umówić na kwotę i tu mieć pewną swobode ruchów (typu chcę dwa kinkiety a nie jeden) niż na szczegółowy cennik.

W styczniu robiliśmy remont (generalny-od podstaw) kuchni i łazienki. Miałam dwóch chłopaków znających się na fachu-roboty mieli naprawdę sporo bo trzeba było skuć wszędzie stare kafle i to co wymianiasz też było do roboty(wymiana sanitariatów i w ogóle kompletnie wszystkiego). Za kuchnię i łazienkę w bloku wzięli 1600zł za roboiciznę(cały remont łacznie z meblami wyszedł nas ok.10000zł). Byłam bardzo zadowolona, tylko po przeprowadzeniu tego remontu stwierdziliśmy że chcemy jednak mieszkać w domu nie w bloku. Mieszkanie sprzedane a my jesteśmy 10000zł w plecy-no i po co był nam ten remont??? :evil: . Pozdrawiam.

Zalezy czy robia to z fakura czy na czarno ;], ale montaz bialy czyli wanny umywali wc itp to jest okolo 50 zl za pkt + wywalenie wanny to zalezy od stopnia trudnosci tak moze z 50-70zl

za wyrownanie sniac pod glzure to z 10-15 zl za m2

za sufit to okolo 20-30 zl za metr jezeli w tym podwieszanym suficie nei bylo jakis docieplen czy halogenkow

a wstawienei kabiny i brodzika to z 200-300

a tak ogolna cene to trudno podac bo by bylo tzreba znac dokladny metraz glazury i terakoty ogolnie jak to jest wykonane czy sa poziomy i piony czy fuga nie ucieka

ale tak ogolnie 3 tys to jak dla mnie stanowczo za duzo

Witam ja bym się nie zastanawiał tylko brał ceny na rynku rosną i będą rosnąć to nie jest wielkie pomieszczenie a są duże utrudnienia bo na pewno mieszka tam pani w czasie remontu i też niema gdzie się pomieścić z narzędziami i materiałem na pewno mieszkanie jest budowane za czasów komuny więc prawdo podobnie trzeba będzie wszystko prostować ja a taką łazienkę biorę od 1700zł do 2000zł w zależności co jest tam dokładnie do zrobienia

( ceny można obniżyć pod warunkiem że jest dość dużo pracy a to jest maleństwo) Proszę sprawdzić jeszcze referęcje ekipy

Adam z Wrocławia