Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niski krzew płożący - jaki?

kofi

Recommended Posts

Mam takie owalne miejsce - w przyszłości będzie tam oczko wodne - chciałabym posadzić jakiś niski krzak płożący - liściasty.

(Jak będę robiła oczko, to go przesadzę, albo wytnę)

Myślę o irdze, ale może jest coś jeszcze fajniejszego? Też dość niskiego, kwitnącego, albo z kolorowymi liśćmi.

Macie jakieś typy?

Ja polecam irgę.Jest przepiękna-te błyszczące zielone listki, czerwone kuleczki owoców wyglądają jakby były przyklejone do łodygi, za jakiś czas liście będą czerwone... Zakochałam się w tym krzewie.Mam zamiar posadzić ich więcej.

Na pewno jest dużo niskich krzewów:berberys,pieris(nie wiem jak duży urośnie),ognik szkarłatny,klon palmowy, - ale pierwsza przyszła mi na myśl irga.

Gonia ten krzak będzie właśnie niedaleko berberysów

A to faktycznie posadź irgę :) ,chociaż zestawienie berberysów płożących i tych pionowych tez wydaje mi się ciekawe :roll:

A może by tak Kiścień Waltera Rainbow ,kolorowe praktycznie przez cały sezon ,zimozielone, błyszczace listki :wink: 8) .

http://www.pinus.net.pl/p.php?p=katalog

pozdrawiam

Gonia ten krzak będzie właśnie niedaleko berberysów

A to faktycznie posadź irgę :) ,chociaż zestawienie berberysów płożących i tych pionowych tez wydaje mi się ciekawe :roll:

A może by tak Kiścień Waltera Rainbow ,kolorowe praktycznie przez cały sezon ,zimozielone, błyszczace listki :wink: 8) .

http://www.pinus.net.pl/p.php?p=katalog

pozdrawiam

Dodałam ten katalog do ulubionych, poprzęglądam sobie, jak będę miała chwilę. Dziękuję :)