kofi 21.09.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Mam takie owalne miejsce - w przyszłości będzie tam oczko wodne - chciałabym posadzić jakiś niski krzak płożący - liściasty.(Jak będę robiła oczko, to go przesadzę, albo wytnę) Myślę o irdze, ale może jest coś jeszcze fajniejszego? Też dość niskiego, kwitnącego, albo z kolorowymi liśćmi.Macie jakieś typy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 21.09.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Ja polecam irgę.Jest przepiękna-te błyszczące zielone listki, czerwone kuleczki owoców wyglądają jakby były przyklejone do łodygi, za jakiś czas liście będą czerwone... Zakochałam się w tym krzewie.Mam zamiar posadzić ich więcej.Na pewno jest dużo niskich krzewów:berberys,pieris(nie wiem jak duży urośnie),ognik szkarłatny,klon palmowy, - ale pierwsza przyszła mi na myśl irga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kef 21.09.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witaj Kofi Możesz zrobiś ciekawe zestawienie z kilu gat irg (oprócz zielonych są przecież odmiany o pstrokatych liściach - Irga po zioma 'Variegatus') oraz trzmielin (liście: żółte, zielone, białe) Jeśli na słońce to możesuchodrzew chiński. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonia1307 21.09.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Mogę zaproponować berberys płożący Green Carpet ,naprawdę ładny krzaczek.http://www.pinus.net.pl/opis.php?id=239&imgno=1pozdrawiamMałgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 22.09.2006 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Dziękuję za propozycje. Widzę, że w castingu na krzaczek irga trzyma się naprawdę mocno. Nie wiedziałam, że są gatunki o kolorowych liściach. Gonia ten krzak będzie właśnie niedaleko berberysów [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonia1307 22.09.2006 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Gonia ten krzak będzie właśnie niedaleko berberysów A to faktycznie posadź irgę ,chociaż zestawienie berberysów płożących i tych pionowych tez wydaje mi się ciekawe A może by tak Kiścień Waltera Rainbow ,kolorowe praktycznie przez cały sezon ,zimozielone, błyszczace listki . http://www.pinus.net.pl/p.php?p=katalog pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 23.09.2006 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Gonia ten krzak będzie właśnie niedaleko berberysów A to faktycznie posadź irgę ,chociaż zestawienie berberysów płożących i tych pionowych tez wydaje mi się ciekawe A może by tak Kiścień Waltera Rainbow ,kolorowe praktycznie przez cały sezon ,zimozielone, błyszczace listki . http://www.pinus.net.pl/p.php?p=katalog pozdrawiam Dodałam ten katalog do ulubionych, poprzęglądam sobie, jak będę miała chwilę. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts