Hanika 12.10.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Czy ktoś buduje piwonię novą? Temat tego domku już istnieje, ale jakoś właśnie ucichł. Niemożliwe, żeby nikt nie budował takiego fajnego domku! Proszę, jesli istniejecie, budowniczowie piwonii, odezwijcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 14.10.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Podnosimy temat bo nas też wciąż ten domek interesuje! Tu link do projektu: Piwonia Nova http://i163.photobucket.com/albums/t288/amberek80/DOMEK/1231f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 18.10.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Hannika, nie orientujesz się jak długo ten projekt jest w ofercie Domusa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 19.10.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Niestety, nie. Ale nazwa wskazuje, że jest nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 19.10.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Już jesteście na 100% przekonani do tego projektu?? My na 99% Jakoś tak wszystko nam w nim pasuje, chcielibyśmy tylko garaż oddzielić od budynku mieszkalnego i łazienkę na dole dołączyć do pokoju. Tym samym powiększyło by nam się pomieszczenie gospodarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 20.10.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 My też na 99%. Nam najbardziej pasuje możliwość "urządzenia" kotłowni węglowej w aktualnej łazience. I wtedy przechodziłoby się tam z wiatrołapu przez pom. gosp. i dym nie wydostawałby się na dom. A lazienkę można by zrobić w pom. gosp.6, bo my nie dobudowujemy garażu. Przy takim układzie nie trzeba by robić piwnic. Staramy się przede wszystkim maksymalnie ograniczyć koszty. Nasi różni znajomi płacą duże pieniądze za ogrzewanie gazem i mają zimno w domu (ocieplonym zresztą). Poza tym w piwonii kuchnia jest możliwych rozmiarów i salon też. Nam ciężko było wybrać projekt własnie ze względu na kotłownię. Przez pewien czas myśleliśmy o piwnicy, ale to też kosztuje, no i zawsze może woda podchodzić. Piwonia nova spełnia wszystkie nasze wymagania: wielkość i liczba pomieszczeń, mozliwość odizolowania kotłowni, niedrogi dach. Trochę nam się nie podoba te 38 stopni nachylenia, ładniejszy byłby np. 40, ale jak się ładnie wykończy... A zresztą nie będziemy siedzieć na kominiei podziwiać dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 21.10.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 To wrzucam nasz rzucik... Tak mniej więcej widzielibyśmy zmiany w swojej Piwonii Sądząc po Twoim opisie to chyba podobnie! http://i163.photobucket.com/albums/t288/amberek80/DOMEK/piwonia_nova_parter.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 22.10.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Nam też mniej więcej o to chodzi, tylko jeszcze przydałaby się taka "przejściówka" przed kotłownią i pełniłaby także funkcję spiżarki. No i wyjście tarasowe musimy mieć z boku domu, bo tam mamy miejsce na działce. Z tyłu będzie tylko 5-6 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 22.10.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 A jak Wam się podoba Ola II? http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=62&a=139&sid=5&projekt=64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 22.10.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Nam bardziej pasuje ten mniejszy kąt dachu jaki ma Piwonia 50 to już zdecydowanie za dużo... I lokalizacja kuchni nie jest wg mnie najlepsza. Z zakupami trzeba by przejść cały pokój niemalże. Ale zwróciłam uwagę na dom w groszku o którym pisałaś i ten bardzo mi sie podoba!! To jest nasz drugi typ Ale my uparcie trwamy przy tej Piwonii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 22.10.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Faktycznie góralska stromizna. Mnie podoba się jeszzce dom w mandarynkach, tylko salon jest za mało prostokątny. Ale z kolei ma ciekawy wykusz. Podoba Ci się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 23.10.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Te mandarynki też nie są złe Wykusz pasuje do części jadalnej... Kotłownia i łazienka na dole trochę maleńkie są. A groszek ma podobnie... Wybór odpowiedniego projektu to naprawdę trudna decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 23.10.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Mój mąż zwrócił uwagę jeszcze na ten projekt...http://www.dom-projekt.pl/projekt-domu-92.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 24.10.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Pod względem kotłowni projekt niezły, podoba mi się też salon, jednak zastrzeżenia budzi zbyt mały pokój na dole i taki sam na górze. Naszym zdaniem ten na dole musi byc na tyle duży, zeby na stare lata mieć tam sypialnię. Proponuję Wam jeszcze zobaczyć solesino III - on jest z garażem i kotłownię ma przy garażu. http://www.archigraph.pl/?co=parter&n=380 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 31.10.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Pozamawiałam mnóstwo darmowych katalogów, przejrzeliśmy, przeanalizowaliśmy...i doszliśmy do wniosku, że Piwonia to to czego szukamy Domek w którym wprowadzimy niewiele zmian bo wszystko nam pasuje A może kiedyś dołączy do nas ktoś jeszcze, kogo ten projekt zauroczy, tak jak nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 02.11.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 "Piwosze" wszystkich województw łączcie się! Może taki apel odniesie skutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_Skwarek 10.12.2007 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 WitamCoś niesamowitego tyle czasu minęło a założony przez mnie temat żyje własnym życiem. Hanika co do kotłowni na węgiel to ja zmieniłem projekt w ten sposób, że przedłużyłem garaż o 0,5 m przód i tył (tak żeby nie stracił na wyglądzie), a następnie w tylnej jego części wydzieliłem pomieszczenie na kotłownie węgłową, planuje bowiem ogrzewać eko-groszkiem, w ten sposób uzyskałem to co najważniejsze w ogrzewaniu węglem tj. całkowicie odizolowałem kotłownię od mieszkania. Myślałem o przeróbce łazienki, ale moja żona chce mieć dużą łazienkę z oknem, tak więc wymyśliłem kotłownie w garażu, komin będzie szedł w bocznej ścianie budynku od strony sypialni. Planuje również likwidacje tego pomieszczenia gospodarczego gdzie już nie będzie piecyka gazowego i powiększenie przedpokoju. Ponieważ wczoraj tj. po około pół roku (to informacja dla tych którzy planuja budowę na wiosnę) od przekazania otrzymałem od projektanta adaptację zakupionej piwoni novej można powiedzieć, że wracam do gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stalskie 11.12.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Witajcie, nie było mnie dawno tu na forum....nawet hasło zapomniałam i musiałam sie na nawo rejestrować hi hi... Dołączam z narzeczonym Piotrkiem do Klubu przecudnej Piwonii Novej Od 2 tygodni mamy juz pozwolenie na budowę i dziś nawet mamy spotkanie z "Bobem Budowniczym", aby zrobił nam kosztorys robocizny i calej inwestycji. Działkę mamy w Pisarzowicach (zach.część obrzeży miasta Wrocław), 1452m2..... Zmian konstrukcyjnych nie robiliśmy za wiele (dodatkowe koszta)...zmienilismy tylko kształt tarasu na prostokąt, i nie mamy tych a'la donic w ktorych znajdują sie kolumny.....Ze zmian we wewn. domu na dzień dzisiejszy połączyliśmy pom. gospodarcze przy wiatrołopie z WC....A tak poza tym to muszę przeglądąć dokumentację, bo przez okres oczekiwania na pozwolenie....zapomniałam co i jak wygląda w tym naszym projekcie. Odezwe się za kilka dni. Pozdrawiam, Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanika 12.12.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Ja chyba w tym czasie zdążyłam zdradzić Piwonię z Domem w mandarynkach z Archonu. Jesteśmy na etapie kupna projektu - właśnie dostaliśmy wz i chyba zdecydujemy się na Mandarynki. W nich nie będziemy musieli niczego zmieniać, nasze fundusze są niewielkie, a zmiany jak wiadomo kosztują. Nie jest to jednak najbardziej ostateczna decyzja. Jeszcze będziemy rozmawiali z "doradcą". Niemniej - "Piwoszy" i tak pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałki 12.12.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Ano żyje W międzyczasie powstał jeszcze inny dotyczący Piwoni Czy ktoś buduje piwonię novą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts