AAgnieszk 22.09.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Zastanawiam się, czy szprosy w oknach po pewnym czasie.. po prostu mi sie znudza i beda tylko przeszkadzały...teraz bardzo mi sie podobają, w kolorze framug lub złote... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 22.09.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 w kolrze framug... złote zakrawa na kicz... ale kwestia gustu pozdraiwam i trafnego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 22.09.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Dla mnie też tragedia, chociaż są niektóre domy gdzie wręcz muszą być takie okna, bo inne wyglądają głupio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 22.09.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Generalnie szprosów nie lubię i ja. Za dużo, za często się je daje itd. Żeby było miesznie, sama mam szprosy, bo mi bardzo pasujš. W kolorze okien, drewniane i demontowane. Jak mi się kiedy przestanie podobać to je poprostu zdejmę, a teraz sš bardzo praktyczne przy myciu okien.D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 22.09.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Za - to kwestia estetyki, pasują do domów raczej tradycyjnych. Przeciw - okna ze szprosami wpuszczają trochę mniej światła i są droższe. Ja szprosów mieć nie będę - lubię duże przeszklenia, a widoki u mnie ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.09.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 dodatkowa wada - miedzyszybow radykalnie podwyzszaja k szybyA im jest ich wiecej tym wzrost "k" jezcze wiekszyestetyka - to odrebny temat i o gustach sie nie dyskutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 22.09.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Nie lubię szprosów (psują widok z okna). A złote to już koszmar estetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.09.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 szprosy to swiat z za krat.Nie ja dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.09.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Tyle głosów przeciw to ja sie wypowiem "za". Tafla szkła bez szprosu to estetyczny koszmar. Tylko szprosy, jakiekolwiek byleby podzielić szybę. Takie okna były od zawsze (tak jak dachówka, piaskowiec, cegła itp) Tematy przejsciowe czyli okna bez szprosów (blacha, plastikowe parapety) to wszystko przeminie. TYLKO SZPROSY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 23.09.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Tyle głosów przeciw to ja sie wypowiem "za". Tafla szkła bez szprosu to estetyczny koszmar. Tylko szprosy, jakiekolwiek byleby podzielić szybę. Takie okna były od zawsze (tak jak dachówka, piaskowiec, cegła itp) Tematy przejsciowe czyli okna bez szprosów (blacha, plastikowe parapety) to wszystko przeminie. TYLKO SZPROSY O ty zdrajco!!! Dostałeś stringi i co? Już rogi pokazujesz, tak?! Oddawaj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.09.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Skarbie od tej pory dostałem jeszcze dwie pary Ale Twoje pamiętam najmocniej O szprosach pisałem poważnie ale to MOJE zdanie. Miałem okna i to małe 90x130 i po wstawieniu żałowałem że nie mam szprosów przez 5 lat aż do wyprowadzki. Teraz czekam na okna dwuskrzydłowe i ze szprosami Nigdy więcej duzych jednoskrzydłowych tafl bez szprosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 23.09.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 No dobra, ugłaskałeś mnie Ale zdania na temat szprosów nie zmienię. Tylko duże przeszklenia, najchętniej takie bez słupków przez środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 23.09.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Coz,szprosy......z jednej strony kwestia gustu,a o gustach jak juz ktos wczesniej nadmienil sie nie dyskutuje.Z drugiej zas sa domy,ktore bez nich moga wygladac beznadziejnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.09.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 No dobra, ugłaskałeś mnie ... ...najchętniej takie bez słupków przez środek. No cóż. Powiem tylko "Nie wiesz co dobre" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 23.09.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Jabko!!! Ja tu o oknach prawię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alec 23.09.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 A ja zaprojektowałem i zrobiłem ze szprosami. Ale z drewna, z obu stron. Z podziałem pomiędzy szybami też. I jeszcze okiennice dołożyłem. Ale dom jest z 1920 i chyba do niego pasują. W każdym razie ludziska oglądają się... Nie wiem tylko dlaczego Chyba jest tak jak ze wszystkim - kolor i kształt dachówki, elewacji, etc. w jednym domu bedzie super, a do innego jak kwiatek do kożucha...; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 24.09.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=64349&highlight=szprosy też miałam taki dylemat zdecydowałam się na okna bez szprosów i nie żałuję są piękne pomimo ogromnych tafli szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 24.09.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Mamy białe okna i białe szprosy. Dla nas jest to ozdoba i jesteśmy z tego zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.09.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Kiedyś na Opolszczyźnie pojawiła się moda na wieeeelkie okna bez żadnych podziałów. No to na hurra wstawiano takie okna (od razu było widać, kto ma rodzinę na zarobku w "rajchu"). Od tego czasu straszą stare, tradycyjnych i bardzo prostych kształtów domy z tymi wieeeeelkimi okniszczami. Tragedia!Nowoczesna architektura, duże przeszklenia bez żadnych podziałów - najczęściej (zależy jaka architektura) wygląda to świetnie. Dom tradycyjny - jednak jakieś szprosy by się przydały, zwłaszcza, jeżeli okna sa duże.Tak czy inaczej złote szprosy to całkowite nieporozumienie. Od razu widzę właściciela z grubaśnym złotym łańcuchem na owłosionej piersi (przepraszam, nie chciałam nikogo urazić, ale znałam osobiście takiego jednego od złota). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 24.09.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Mnie sie podoba ale gdy harmonizuje z całością, ładowanie na siłę gdzie się da - nie bałdzo. U mnie nie ma szprosów głównie ze względu na kasjeros, może nast. razem To jest ciekawe, ale puste okn czasem wydają się mniejsze gdy są gładkie niż gdy mają szprosy, obserwowałem to zjawisko na przykładzie niektórych projektów, występujących w różnych wersjach estetycznych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts