waldek79 22.09.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 witam mam możliwość kupienia działki pod zabudowę domu ale dowiedziałem się że gmina nie jest właścicielem drogi dojazdowej do działki a sprzedający tłumaczy się że też w takim stanie kupił działkę a właścicielem drogi jest poprzedni właściciel całego pola na tej drodze energetyka wybudowała linie energetycznąmam wątpliwości czy gość który teraz sprzedaje chce się pozbyć tej działki bez drogi a jak znajdzie się prawowity właściciel drogi i nie pozwoli mi po niej jeździć co wy na toczy w akcie notarialnym nie powinno być to określone lub w innych dokumentach jaki jest dojazd do działkiczy lepiej zostawić tę sprawę bo wydaje się śmierdzącadoradźcie jak to ugryźćpozdrawiam waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 23.09.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Bez zagwarantowanego dostępu do drogi publicznej nie będziesz mógł NICZEGO zbudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikimka 23.09.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Jeżeli dojazd do działki nie odbywa się drogą publiczną, to w akcie notarialnym musi byc zapis o służebności gruntowej, tzn. właściciel drogi musi notarialnie zapewnić mozliwość przejazdu i przechodu po drodze do Twojej działki. Inaczej nie dostaniesz pozwolenia na budowę. Warto też od razu uzyskać notarialnie prawo do przeprowadzenia mediów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts