janaro 11.12.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Do KAS01Mapka do celów projektowych (ta za 600zł) była identyczna, bo pochodziła z tych samych zasobów. Pewnie kilka minut zajeło jeszcze geodecie jej zajrejestrowanie i przybicie paru pieczątek. Tak jak już wcześniej pisałem, geodeta działki na oczy nie widział. Uważam więc, że za to co zrobił to taka cena to rozbój w biały dzień. Konrad Jak nie niewiesz jaka jest procedura wykonania mapy do celów projektowych to nie zabieraj glosu. Wypowiadaj się na tematy na które masz chociaż odrobinę wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 11.12.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Jak nie niewiesz jaka jest procedura wykonania mapy do celów projektowych to nie zabieraj glosu. Wypowiadaj się na tematy na które masz chociaż odrobinę wiedzy. Fakt, nie wiem jaka jest procedura. Ale jakie ma to znaczenie jesli dostalem wybrakowany produkt? Na dzialce mialem kilkadziesiat drzew, a na mapce dwa. Gdyby architekt nie zewidencjonowal mi najwiekszego okazu (bardzo stary buk), to dom moglby wejsc albo na to drzewo, albo na istniejacy jeszcze wtedy budynek gospodarczy. Tak ze chociaz dom mam we wlasciwym miejscu, czego nie moge powiedziec o przylaczach, ktore "ida po drzewach". Dalej uwazasz, ze geodeta wlasciwie wykonal swoja prace? pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 12.12.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 [ Dalej uwazasz, ze geodeta wlasciwie wykonal swoja prace? pozdrawiam Konrad Uważam ze jeżeli wybiera sie najtańszego geodetę który robi mape za 300zł to wiadomo że bedzie to raczej bubel. Za takie pieniądze geodeta żeby mu coś zostało musi radykalnie obciąc koszty wykonania mapy, czyli miedzy innymi nie pojedzie w teren lub nie zrobi pomiaru bo uzna że mu sie nie opłaca. Jestem ciekaw czy ktoś z budujących zdecydował by sie na zakup np. materiału na sciany, gdyby był o połowe tańszy niż średnia cena we wszystkiich innych hurtowniach w okolicy? Lub inaczej czy ktoś kupiłby np. konkretny model samochodu, gdyby on w kilku komisach kosztował np. 10000zł a w jedny jego cena była np 5000zł, czy raczej by się zastanowił że coś jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof11 12.12.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 popieram cie Janaro!tacy geodeci którzy wykonują roboty geodezyjne po zaniżonych cenach przynoszą wstyd innym uczciwym geodetą!a póżniej krążą na forum kiepskie opinie na temat geodetów!Lepiej zapłacić 100 czy 150 zł więcej, ale mieć pewność że wszystko jest ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 12.12.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 ... Uważam ze jeżeli wybiera sie najtańszego geodetę który robi mape za 300zł to wiadomo że bedzie to raczej bubel... A gdzie ja pisalem o 300zl? Zaplacilem 600zl (3 lata temu) i tylko dlatego tak malo, ze mapke zalatwial architekt, od geodety u ktorego zaopatruje sie hurtowo, mial wiec znizke. Gdy szukalem na wlasna reke, to najnizsza cena (800zl ,bez ogladania dzialki) byla u zony kolegi. Ile wg Ciebie trzeba doplacic geodecie, aby zobaczyl dzialke, ktora znajduje sie 6km od jego biura? pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacky 12.12.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 600 pln, tydzień Radzymin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
to_marcin 12.12.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 A u mnie 450 zł (4 punkty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 13.12.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 A gdzie ja pisalem o 300zl? Zaplacilem 600zl (3 lata temu) i tylko dlatego tak malo, ze mapke zalatwial architekt, od geodety u ktorego zaopatruje sie hurtowo, mial wiec znizke. Gdy szukalem na wlasna reke, to najnizsza cena (800zl ,bez ogladania dzialki) byla u zony kolegi. Ile wg Ciebie trzeba doplacic geodecie, aby zobaczyl dzialke, ktora znajduje sie 6km od jego biura? pozdrawiam Konrad Akurat tu cena jest ceną normalną, a co do reklamacji to może geodeta umówił sie z architektem, że drzew nie bedzie pokazywał na mapie, celem unikniecia kosztów ich wycinki? Niekiedy tak bywa jak mapę załatwia architekt u "swojego" geodety z który znają się od wielu lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 13.12.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 800zł chce geodeta za mapę do celów projektowych z pieczątkami geodezji. czy u was też tak podrożało? Będę płacił 700 zł (jeśli chcę to + vat) wykonanie na 5-10 stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 16.12.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 700 zł (+VAT jesli brałabym fakture) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 17.12.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 350 PLN sztuk 4 w razie co z możliwością przedłużenia ważności "for free" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 17.12.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 i niech nikt nie mówi że 600 to normalne bo tak nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksoj 18.12.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Poznań za 2 działki 450 zł 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.ka 18.12.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 no to ja u geodety zapłaciłem 450 zł za 12 sztuk! a mapa ma okres ważności tak długo aż się nie zmieni coś w treści mapy!i tak jak np. wybudujesz dom a bedziesz chciał np.zrobić przyłącze kanalizacji lub gazu to będziesz musiał wydać kolejne 350 zł bo mapa będzie nie aktualna!a wątpie żeby geodeta zrobił ci to za free!pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.ka 18.12.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 też dziwne że dostaniesz tylko 4 sztuki! jeżeli musisz np.zrobić prąd na działkę, wode to już potrzebujesz 6- 8 sztuk do tego do adaptacji 2 sztuki to już wychodzi że potrzeba 8 - 10 szt.Geodeta nawet pytal się czy nie chce 15 sztuk za tą samą kwote(450 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 18.12.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Jak dają po 15 kopii i nie chcą dopłaty to można brać. A tak naprawdę to można się obejść i jedną sztuką kopiowaną lub drukowaną dowolną ilość razy. Do zrobienia kanalizacji po wybudowaniu domu też nie trzeba nowej mapy. Projekt robi się na projekcie zagospodarowania działki i dołącza się czysty oryginał mapy stąd dobrze mieć ich kilka sztuk np 4. Jak jużsię nie ma oryginałów to też idzie załatwić sprawę jak się dobrze żyje z kierownikiem ZUDp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość It**** 18.12.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 ja robię mapkę w Gdańsku za 600 zł (bez faktury)czekam około miesiąca (tyle podobno trwa to w urzędach, sam geodeta robi w tydzień) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.ka 18.12.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 co do urzędów to prawda trwa to strasznie długo!jak geodeta wykonywał mape na moją działke to wykonanie zajeło mu 2 dni! a żeby otrzymać materiały z wydziału geodezji ze starostwa musiał czekać ponad tydzień i na podbicie tych map pieczęciami starostwa też czekał ponad tydzień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.ka 18.12.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Jasne że z jedną też można sobie poradzić, można przecież ją powielić na kolorowym ksero i już! ale skoro wydaje już kase na mapki to jak oferuje mi 12 czy 15 to dlaczego by nie brać(przynajmniej wszystkie orginały),a jak ktoś się doczepi że kopia zrobiona na ksero kolorowym to mogą być jakieś nieprzyjemności(znając naszych urzędasów)!a co do ilości to w różnych urzędach różne ilości chcą, a co do znajomości czy załatwiania czegoś z urzędnikami to nie każdy ma jakieś znajomości w urzędach! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 18.12.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 My za mapy zapłaciliśmy 600 zl, działka 2003 m2, 6 szt, wszystko trwało około 1 miesiąc, okolice Żywca (woj. śląskie). Geodeta był na działce, bo wcześniej w tej okolicy nie były robione pomiary, jak to nazwał czarna plama = nic. Pozdrawiam,Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts