Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje dachy!!!!!!!!

e.kala

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, prosze Was o pomoc! jestem zdecydowana na dachowke plaska, w kolorze antracyt, szczegolnie podoba mi sie domino creatona, czy macie moze namiary na producenta? budyje w okolicy Poznania,a moze znacie dachowke o podobnej formie w kozrystniejszej cenie

Witam, prosze Was o pomoc! jestem zdecydowana na dachowke plaska, w kolorze antracyt, szczegolnie podoba mi sie domino creatona, czy macie moze namiary na producenta? budyje w okolicy Poznania,a moze znacie dachowke o podobnej formie w kozrystniejszej cenie

Nelskamp - Nibra G10 - sporo tańsza od Domino.

W Biskupicach masz dystrybutora. Bardzo sympatyczna ekipa - i pracownicy i szef. Z oooogromną wiedza o dachach.

w końcu po wielu miesiącach debat zdecydowaliśmy się na dachówkę DOMINO z Creatona, trochę sie załamałam bo w dzien kiedy złozyliśmy zamówienie dostaliśmy odpowiedź że w ostatnich dniach była lawina zamówień i wstrzymują do końca 2010 więc musimy czekać,buuu

mam pytanko do posiadaczy tego typu dachówki( czyli również tegalit,turmalin itp): czym obłożyliście kominy?

klinkieru nie chcę, myślę nad blachą ale może macie jeszcze inne ciekawe propozycje ?

We Wrocławiu w hurtowniach mówią, że Creatona na Polskę nie będzie do nowego roku. Ja też rozważam Nelskamp Nibrę G10 i Meyer Holsen Piano. Ta ostatnia jest piękna, ale wychodzi mi drożej o 3 tys. zł.

witam!

trochę odbiegnę od tematu dachówek bo mam problem z moim dachem:

okazało się że okap jest za duży i trzeba go przyciąć bo zasłania okna o kilka cm, ale przy skróceniu dachu o kilka desek trzeba juz przerobić ten "dziubek" - daszek co jest na zdjęciu a to juz jest dużo do roboty - jak twierdzi mój dekarz....

czy istnieje możliwosć żeby przyciąć dach z trzech pozostałych stron a ten przód zostawić???

zła jestem ze dekarz tego nie zauważył i nic nie powiedział....:(

co robić???? help!!!

mysle, ze jak przytniesz tylko z trzech stron to bedzie glupio wygladac, glownie chodzi mi o narozniki w ktorych beda schodzic sie okapy roznych dlugosci, mysle, ze z tym daszkiem to nie ma tak duzo roboty, ale ciezko to stwierdzic ze zdjecia, apropo okien przewidujesz rolety naokienne bo jezeli tak to okap moze nie zasloni okien, wiesz co ja chyba bym zerwala jedna deche z calego okapu, krokwie od spodu mocno przycielabym w poziomie, a ten daszek to bym wyrowanala od spodu do lini okapu,jezeli faktycznie jest duzo roboty

dzieki za podpowiedzi :):)

w sob był gościu od dachu - przekonywał nas ze jest dobrze!!! jak jest dobrze jak jest ciemno w domu...

trzeba obciąć o jakieś 2 deski i przerobić ten mały daszek z przodu i chce za to 1 tys zł - czy to dużo? bo moim zdaniem nie jest to do końca moja wina ze tak wyszlo bo powinien mnie o tym poinformowac ze okap będzie taki przy podniesieniu kąta dachu... co myślicie - jaką strategie przyjąc?

W końcu możemy się pochwalić :)

Turmalin -Antracyt.

Dach przybrudzony ale po deszczy na pewno będzie wyglądał fajnie...

http://img217.imageshack.us/img217/5757/obraz244n.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img816.imageshack.us/img816/9682/obraz249.th.jpg

http://img837.imageshack.us/img837/4473/obraz252nh.th.jpg

http://img528.imageshack.us/img528/3250/obraz251.th.jpg

:)

Mam nadzieje ze Wam się podoba ...