Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje dachy!!!!!!!!

e.kala

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tak, podnieśliśmy ściakę kolnkową i czy widać różnicę, czy coś zmienił sie wygląd?, chyba nie

http://foto.m.onet.pl/_m/aa660749263df6d2099ad594aaebefc3,5,19,0.jpg

jednak tak. Na razie tego tak nie widac, bo jest to stan surowy. Jak elewacja bedzie jasna, bedzie doskonale widac, ze odleglosc od okien do okapu jest zbyt duza.

nie masz wrazenia zbyt płytko osadzonego na bryle dachu?

ula

Uważam że dach gdyby schodził niżej to nie byłoby aż tak wyrazistej różnicy od pierwotnego projektu.

Ale w takim przypadku coś za coś.

My nie dodalismy dodatkowego pustaka i tym sposobem, mamy niższe poddasze .Bluszcz 2 za to będzie miał większą przestrzeń do wykorzystania na poddaszu.

:) u

A Dom w Bluszczu mam wybudowany za płotem.

Bez konieczności podnoszenia scianki kolankowej i tak jest na poddaszu dużo miejsca :)

Pozdrawiam :D

Pozdrawiam :D

Wszyscy w tym wątku są przeciwni podnoszeniu ścianki kolankowej, ja uważam że tyle co my podnieśliśmy jest niezauważalne, a to że różnica bedzie widocza po wykonaniu elewacji (być może) tylko nikt nie zauważył też tego że budynek jest duzo podniesiony do góry (chodzi mi o wysokość fundamentów) i się też zmieni jego wyglad jak dosypiemy ziemi, a po za tym powiem wszystkim że nie wyobrażam sobie dłuższego (lub niżej położonego) dachu tak jak w orginale bo zabiera on światło słoneczne

A do tego wszystkiego są okna zmniejszone (wysokością) co też optycznie może psuć.

No i jeszcze jedna sprawa strop o którym nikt nie mówi ważne jest z czego będzie bo róznica może wynosić ok 15-18cm, nam nikt o tym nie powiedział

Ale wiedzą to najlepiej ci którzy jeszcze się nie pobudowali hihihi

Pozdrawiam

Ja też się narażę, ale moim zdaniem dom który nie ma podniesionej ścianki kolankowej jest ładniejszy. To są przeważnie w oryginale domy parterowez zagospodarowanym poddaszem, jak podnosi się ściankę kolankową niestety wygląda to jak dom piętrowy z dachem. Cechą domów parterowych jest właśnie to,że są niskie, po podniesieniu niestety traci swój urok, ale najważniejsze moim zdananiem aby podobało się właścicielom.

Ja też się narażę, ale moim zdaniem dom który nie ma podniesionej ścianki kolankowej jest ładniejszy. To są przeważnie w oryginale domy parterowez zagospodarowanym poddaszem, jak podnosi się ściankę kolankową niestety wygląda to jak dom piętrowy z dachem. Cechą domów parterowych jest właśnie to,że są niskie, po podniesieniu niestety traci swój urok, ale najważniejsze moim zdananiem aby podobało się właścicielom.

Witam, a skąd od razu stwierdzenie że się Pani narazi, niby dlaczego każdy ma inny gust, ja się narazie sotykam z opiniami ze dobrze jest podnieść ściankę kolankową ale to każdego indywidualna sprawa.

A jesli chodzi o dom parterowy to nasz takim nie jest

........ ja się narazie sotykam z opiniami ze dobrze jest podnieść ściankę kolankową ale to każdego indywidualna sprawa.

A jesli chodzi o dom parterowy to nasz takim nie jest

to dlaczego architekci projektując domy nie rysują wyższych ścianek kolankowych??

chyba odpowiedź jest jasna

w Twoim domku bardzo widać to podniesienie :(

Bez sarkazmu i zlosliwości .Słyszałam o tych problemach z dachowka robena i byłam na to wyczulona, ale kilka sztuk kiepskiej jakości sie zdarzyło ale w ogolnej liczbie dachowek dobrych to liczba znikoma.W porownaniu z okresem kiedy firma miała serię wielu uszkodzonych dachówek to teraz było ekstra a dekarzy miałam dobrych. Udało mi się.