Jan P. 26.06.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Można zamontować "łapacz" na rynnie. Ale wtedy trzeba montować płotki , żeby śnieg tego nie urwał. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 26.06.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Nie biorę pod uwagę ceramiki bo cena dobrej dachówki ceramicznej zaczyna się od 35 zł/m a z dolnej półki nie chce-nie bede wymieniac jakie bo rozpetam wojne sa gorsze jakosciowo od betonowej. Podoba mi sie ceramiczna Ruppceramika ale wychodzi drozej. Robena i ... nie biore pod uwage , ktory cenowo jest zblizony do wymienionych betonowych. Ze zdjec podoba mi sie Brass Cisar Bałtycka i ten Euronit Duratop. Handlowców nie pytam bo chwalą to czym handlują. Postaram sie jutro jeszcze na żywo poogladac w okolicy. Chyba ,ze ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia Edytowane 26 Czerwca 2013 przez Deysi Optional Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.06.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Można zamontować "łapacz" na rynnie. Ale wtedy trzeba montować płotki , żeby śnieg tego nie urwał. Jan. A jakies konkretne rozwiazanie takiego lapacza? Nad plotkami zastanawialem sie niezaleznie od tego, tylko nikt w okolicy na nowych domach ich nie instaluje. Nie wiem dlaczego i sam tez sie waham. Dopiero jedna zime przemieszkalem i snieg sie zsuwal z dachu, Nie wiem co lepsze. Czy jak zjedzie, czy jak zaostanie na dachu i tam sie roztopi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 26.06.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Pyxis, my swiadomie nie instalowalismy plotkow czy tym podobnych z tej to przyczyny, ze chodzac w zimie pod domami z dachami stromymi czy "plaskimi", z plotkami czy bez i tak mozna dostac kupa sniegu spadajacego z dachu...takie bylo nasze spostrzezenie i pozniejsza decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.06.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Aby nie zjechał na głowę lub na samochód. Kawałek powyginanej blachy, dekarz powinien zrobić. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.06.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Pyxis, my swiadomie nie instalowalismy plotkow czy tym podobnych z tej to przyczyny, ze chodzac w zimie pod domami z dachami stromymi czy "plaskimi", z plotkami czy bez i tak mozna dostac kupa sniegu spadajacego z dachu...takie bylo nasze spostrzezenie i pozniejsza decyzja. No wlasnie nie mam nikogo w okolicy, kto by mial je zalozone i opisal swoje wrazenia. Dlatego chyba warto tutaj na forum szukac opinii i czekac az ktos "otworzy dusze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 26.06.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 No wlasnie nie mam nikogo w okolicy, kto by mial je zalozone i opisal swoje wrazenia. Dlatego chyba warto tutaj na forum szukac opinii i czekac az ktos "otworzy dusze" Zawsze jak lezy snieg na dachach w domach, gdzie nie pojdziemy - wszyscy mowia: tedy nie chodzcie, tutaj uwazajcie, tutaj nie stojcie...czyli cos w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 21.07.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 U mnie ekipa położyła już prawie cały dach, ale widzę, że przy kominie chyba im się spieszyło bo jest jak dla mnie do dupy. Proszę o wypowiedź zanwców tematu. Chodzi o miejsce między wyłazem a kominem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 21.07.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Tam chyba dobrze. Ale okap masz żle . Skropliny będą namaczały deskę czołową i podbitkę. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 21.07.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Okap jest niedokończony, brakuje jeszcze jednego rzędu dachówek. Pytałem o tamto, dla mnie tam jest krzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jandom 21.07.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Jest w porządku wygląda dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 21.07.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 To ja chyba jestem niewidomy:( dla mnie to po pierwsze blacha odstaje od komina, po drugie dachówki są nierówno przycięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.07.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Akurat blacha jest w porządku odstaje dolne odchylenie obróbki i tak ma być! Jedna dachówka trochę krzywo przycięta i jaki to problem? Lekka korekta (5 minut) i po sprawie. Natomiast tak jak wspomniał Jan okap jest źle wykonany i nie chodzi tu o brak dachówek a o wyprowadzenie krycia wstępnego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 21.07.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Ahhh:( napisał człowiek o jednym wyszło co innego:( teraz to już raczej nic nie da się zrobić. Kurcze ekipa z polecenia, naprawdę mnóstwo dachów zrobili i wszystkim takim samym systemem, nawet artix1 u mnie w dzienniku mi fajnie zobrazował jak ja będę miał. Napisał także to samo co powiedzieli majstrowie, że woda będzie spadała na ziemię. Między końcem wiązara a końcem blachy jest jeszcze trochę miejsca na podbitkę poziomą, blachę czy coś innego i blacha będzie wystawać jeszcze poza ten obręb. Nie wiem czy dobrze piszę. Wstawię jeszcze inne zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.07.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Skoro będzie tak to OK. Skoro podbitka poziomo to co z końcami krokwi? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania2013 31.07.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Ma ktos z was dachówke Monza Plus Maduro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 31.07.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 (edytowane) Chciałabym serdecznie podziękować tutaj Panu Andrzejowi za jego chęć pomocy i wyjaśnienia wielu wątpliwości... oraz czas jaki potrafi poświęcić. DZIĘKUJĘ! Mój dach został pokryty dachówką Winerbergera Allegra 9 w kolorze antracyt angoba... Kominy obłożyłam tzw. "marmulitem" do tego rynny, obróbka blacharska przy rynnach czy kominach w kolorze czarnym.. ( zdjęcia wstawię niebawem jak zgram ) doklajam zdjęcia dachu mojego i czekam na krytykę Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez Ladybird76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guteczka 01.08.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Niedługo pokaże mój dach. Pokryty 16 lat temu blachodachówką PLANNJA ROYAL. Całymi płatami poschodziła wierzchnia warstwa /kolor/ pokrycia.Przy kupnie od przedstawiciela Plannji zapewniano ,że blacha szwedzka ma 30-letnia gwarancję. Obecnie muszę połowę dachu wymienić, gdyż wygląda bardzo nieestetycznie. Napisałam reklamację do Przedstawicielstwa w Polsce , ale Pani odpowiedzialna za reklamacje nawet na nią nie odpisała. Nigdy nie polecę nikomu pokrycia dachu blachodachówką PLANNJA . Nowe pokrycie wykonam bklachodachówka innego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 01.08.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 a ja nigdy nie polecę blachodachówki bez względu na producenta. Blacha jest dobra ale na... budę dla psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lockter 06.08.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Mój dach już gotowy, jest jednak problem z oknami. Wg mnie jest kilka błędów montazu okien dachowych do poprawy. Może ktoś fachowy się wypowiedzieć czy mam rację? I poradzić co zrobić? Widać moja ekipa akurat przy oknach nie dała sobie rady. Dachówka to Roben Monza Kasztanowa. Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez lockter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts