Agnieszka i Michał 28.08.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Dokładna nazwa tego wyrobu to: Membrana asfaltowa na osnowie z włókniny poliestrowej z posypką mineralną przeznaczona do układania jako zamknięta dyfuzyjnie warstwa wstępnego krycia na dachach deskowanych. Wygląda jak papa podkładowa, jest tam bitum i posypka. Zresztą jest to już wbudowane właśnie w takim układzie jaki opisałem w moim poprzednim wpisie. Dach w realizacji, kilka foto poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.08.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Skoro wbudowane to po sprawie. Wszystko wygląda dość profesjonalnie jedynie rynna bardzo wysoko. Konieczne płotki bo będzie urwana przez zsuwający się śnieg. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 28.08.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Dach w realizacji, kilka foto poniżej [ATTACH=CONFIG]208920[/ATTACH] Jak wysoko jest wymurowany szczyt ? dalekie zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 29.08.2013 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 U mnie dach ostatecznie skończony jednak jeśli chodzi o ułożenie dachówek krawędziowych to jest dla mnie nierówno z jednej strony. Może ja już jestem przewrażliwiony ale od 5 dachówki w dól jest dla mnie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Michał 29.08.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Szczyt wymurowany pod krokwie, no może 3 cm wyżej tak więc na ścianę szczytową zmieści się jakieś 15 cm ocieplenia. Mur nie dotyka desek. A dlaczego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 29.08.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) U mnie dach ostatecznie skończony jednak jeśli chodzi o ułożenie dachówek krawędziowych to jest dla mnie nierówno z jednej strony. Może ja już jestem przewrażliwiony ale od 5 dachówki w dól jest dla mnie źle. [ATTACH=CONFIG]209104[/ATTACH] Skrajne zostały nierówno przykręcone , nierówność się powieliła w kilku następnych rzędach. Szczyt wymurowany pod krokwie, no może 3 cm wyżej tak więc na ścianę szczytową zmieści się jakieś 15 cm ocieplenia. Mur nie dotyka desek. A dlaczego pytasz? To dobrze że wejdzie ocieplenie ,a gdzie w szczycie nad drzwiami balkonowymi są nadproża ? Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Michał 29.08.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Skrajne zostały nierówno przykręcone , nierówność się powieliła w kilku następnych rzędach. To dobrze że wejdzie ocieplenie ,a gdzie w szczycie nad drzwiami balkonowymi są nadproża ? Nadproża niewidoczne od zewnątrz(obmurowane minimaxem 9 cm a od wewnątrz wylana belka żelbetowa na 2-oma oknami oparta na słupkach żelbetowych biegnących po zewnętrznej krawędzi drzwi i dodatkowo wszystko połączone z wieńcem ścianki kolankowej, który zachodzi na boczne ściany). Taki ruszt/rama żelbetowa omurowana od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 29.08.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Skrajne zostały nierówno przykręcone , nierówność się powieliła w kilku następnych rzędach. O widzisz a mi się rzucił w oczy tylko rząd z dachówkami krawędziowymi, dalej wydawało mi się, że jest dobrze. CO można zrobić teraz? Rozebrać dachówki i na nowo przykręcić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 29.08.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) O widzisz a mi się rzucił w oczy tylko rząd z dachówkami krawędziowymi, dalej wydawało mi się, że jest dobrze. CO można zrobić teraz? Rozebrać dachówki i na nowo przykręcić? Tak ,trzeba by jednak zdjąć gąsiory ,musisz sprawdzić .A dachówka skrajna akurat jest 2-garbna to można odkręcić same skrajne z rusztowania i rozciągnąć resztę pod sznurek na koniec przykręcić ponownie . Prawdopodobnie ostatnia krokiew na zewnątrz dachu była krzywa i dekarz powielił błędy cieśli . Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 29.08.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Nadproża niewidoczne od zewnątrz(obmurowane minimaxem 9 cm a od wewnątrz wylana belka żelbetowa na 2-oma oknami oparta na słupkach żelbetowych biegnących po zewnętrznej krawędzi drzwi i dodatkowo wszystko połączone z wieńcem ścianki kolankowej, który zachodzi na boczne ściany). Taki ruszt/rama żelbetowa omurowana od zewnątrz. No to prawdopodobnie wzorcowo zrobiłeś .Gdybyś jeszcze powyżej stropu poddasza włożył przekładkę termiczną w szczyt to nie musiał byś go obkładać z obu stron i góry . http://www.bastki.mojabudowa.pl/pliki/bastki/image/isomur_1278.jpeg http://img268.imageshack.us/img268/2245/inpz.png Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 29.08.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Tak ,trzeba by jednak zdjąć gąsiory ,musisz sprawdzić .A dachówka skrajna akurat jest 2-garbna to można odkręcić same skrajne z rusztowania i rozciągnąć resztę pod sznurek na koniec przykręcić ponownie . Prawdopodobnie ostatnia krokiew na zewnątrz dachu była krzywa i dekarz powielił błędy cieśli . I zawsze coś. Teraz nie wiem czy ścigać tych co to robili i maja poprawić czy zawołać kogoś innego i zapłacić bo jeśli tamci nie będą potrafili tego naprawić bo już raz poprawiali i efekty słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 29.08.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 I zawsze coś. Teraz nie wiem czy ścigać tych co to robili i maja poprawić czy zawołać kogoś innego i zapłacić bo jeśli tamci nie będą potrafili tego naprawić bo już raz poprawiali i efekty słabe.Jezeli masz dopłacić to zapomnij o tym i zajmij się następnym etapem budowy domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 29.08.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Sam nie wiem ja jestem strasznie pedantyczny w takich sprawach bo przez lata bede wchodzil i bedzie mnie kulo w oczy ze jest tak a nie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 29.08.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Sam nie wiem ja jestem strasznie pedantyczny w takich sprawach bo przez lata bede wchodzil i bedzie mnie kulo w oczy ze jest tak a nie inaczej. To zawsze można poprawić może znajdzie się okazja ,np docieplanie domu ,albo coś wyskoczy innego masz takie 4 boki oglądaj te trzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.08.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Po prostu jest źle zrobione i należy to poprawić podobnie jak instalację odgromową w tym fragmencie dachu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 29.08.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Po prostu jest źle zrobione i należy to poprawić podobnie jak instalację odgromową w tym fragmencie dachu. Pozdrawiam. A w instalacji chodzi o to, że jest nierówno czy o coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Michał 30.08.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 No to prawdopodobnie wzorcowo zrobiłeś .Gdybyś jeszcze powyżej stropu poddasza włożył przekładkę termiczną w szczyt to nie musiał byś go obkładać z obu stron i góry . http://www.bastki.mojabudowa.pl/pliki/bastki/image/isomur_1278.jpeg http://img268.imageshack.us/img268/2245/inpz.png Tak wygląda układ elementów żelbetowych w ścianach szczytowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Michał 01.09.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Nasz prawie gotowy dach. Prawie, bo przywieźli nam za mało dachówki. Czekamy na dostawę i rozkoszujemy się widokiem tego co jest już na dachu. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.09.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Wygląda ladnie. Co to za dachówka ? Erlus Karat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Michał 01.09.2013 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Wygląda ladnie. Co to za dachówka ? Erlus Karat ? Tak to Erlus Karat XXL tytanowe srebro szlachetna angoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts