hokejgk1 15.05.2014 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Za ponad 100 pln to chyba wy oglądacie okna wyłazowe do pomieszczeń ogrzewanych ! Po co taki drog jak ma sie ni ogrzewany strych ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 15.05.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 A czy tkoś z Was może ma wyłaz VELUX GVK ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 15.05.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Oglądałem parę wyłazów na poddasza nieogrzewane i wszystkie to jakaś tandeta, małe, kiepsko wykonane, niektóre w całości z jakiegoś tworzywa. Wyłaz mam na poddaszu póki co nieogrzewanym i nieużytkowym z opcją użytkowania, co niczego nie zmienia bo i tak jest ponad jętkami a tam nigdy użytkowe pomieszczenie to nie będzie a pomimo to wolałem dopłacić do wyłazu z gwarancją dożywotnią na gradobicie i wymiarami odpowiednimi dla kominiarza XXL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelWo 15.05.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 No włąśnie jak oglądałem te za 300 lub 400zł to straszna tandeta, karton by chyba więcej wytrzymał a konkretnie rzecz mówiąc to zamiast szyby to jakas plexi otwierana na siłowniku no co to ma być Juz lepiej dołożyc do konkretnego wyłazu i mieć spokój na lata. Ja niestety... albo i stety mam stopnie kominiarskie i niech juz tak zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.05.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Ten za 250,- to totalna tandeta a do tego trudno się przez niego wychodzi i prawdopodobnie nie da się przecisnąć talerza anteny satelitarnej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 15.05.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Wyłaz bardzo ważna sprawa - ja mam wyłaz za około 400zł a jest tak wąski ze ledwo sie mozna przecisnąć. A jak ktos wazy 120kg to nie wyjdzie tym wyłazem. Nie polecam. Dziwne ze mają atest wyłazy wielkości komory w zlewozmywaku. Nikt mi nie podpowiedział (ani sprzedawca, ani majster ani kierbud - że to się nie nadaje). Ewentualną antene bede musiał wyciągać liną z podwórka - przez wyłaz nie wyniose nawet anteny yagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 15.05.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Dziś jest telewizja telewizja internetowa kto eszcze monetuje anteny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz86 16.05.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Witam speców, proszę o opinię dotyczącą postępu na moim dachu W przyszłym tygodniu mają kłaść dachówkę, i jeśli coś jest nie tak to wolę o tym wiedzieć jeszcze przed jej położeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 17.05.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Pozdrawiam szanowne grono. Dach mam już w prawdzie cały ułożony ale problem polega na przeciekającym kominie. Komin był już raz "doszczelniany" ale po ostatnich deszczach przeciek powrócił. Komin jest wykończony wełną mineralną obciągniętą siatką i klejem. Obróbka blacharka wcina się w wełnę pod kątem, dodatkowo jest uszczelnione kitem. Przeciek wygląda tak: a tak obróbka komina: Czy przeciek jest spowodowany błędami wykonania obróbki komina, czy może woda przecieka przez klej do wełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.05.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Wełna nie nadaje się na obłożenie komina! Nie widzę tu winy dekarza. Mnie się udało taki komin uszczelnić ale zastosowałem dwie wcinki. W tej chwili nie masz warstwy elewacyjne i pewnie klej nie jest zagruntowany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.05.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 ...coś jest nie tak ... Oczywiście, że jest nie tak. Kosz jest źle wykonany. Kontrłaty skośne poprowadzone bardzo blisko linii kosza uniemożliwiają swobodny wypływ skroplin. Łaty bite do tych kontrłat. W przypadku gdy użyto gwoździ bądź wkrętów dłuższych niż 6,5 cm folie w koszu zostały podziurawione. Dodatkowy szal poprowadzony w koszu nie spełnia wówczas swojego zadania. Przeciek w koszu jest tylko kwestią czasu. Okap też mi się nie podoba. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 17.05.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Tynk silikonowy o małej nasiąkliwości do tego komina i powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.05.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Mogą być też płytki i fuga. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 17.05.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Dziękuję za odpowiedzi - tak podejrzewałem.Komin jest wykończony wełną, gdyż czytałem, że nie powinno się tego robić styropianem.Docelowo komin będzie tynkowany - teraz na szybko pewnie zagruntuję klej i zobaczymy jak się sprawy potoczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.05.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 A dlaczego go od razu nie tynkować? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz86 18.05.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Co radzicie w tej sytuacji? Da sie to naprawic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 18.05.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Kosz najlepiej zadeskować po 0,5 m na stronę i papa. I nie dziurawić . Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz86 18.05.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Ale jak dam pape to czy folia bedzie spekniac swoja funkcje? Macie moze jakieprzykladowe zdjecie jak ma to wygladac ?A co z tym okapem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz86 18.05.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Jeszcze pytanie dlaczego komina nie ociepla się styropianem, wełną też nie to w końcu czym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.05.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 A kto Ci powiedział, że się styropianem nie ociepla? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts