ANKAg 12.09.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 ja swoja malowalam najpierw impregnat Base techniczny Sadolinu a potem też z sadolinu masz impregnat biały-kremowy, największe opakowania to niestety 2,5littra. Dziekuje za podpowiedz. Poszlam do sklepu i widzialam pomalowana deske tym kremowym sadolinem i ....faktycznie jest kremowy nawet po 3 warstwach. Ja poszukuje typowego bialego, czy ktos jeszcze cos podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 12.09.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Fajne zdjęcia. Prywatny samolot do robienia zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturjn 04.10.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Arturjn chyba podnosiłeś ściankę kolankową, co? Nie podnosiłem ściany kolankowej, wszystko zgodnie z projektem. Od tyłu jest tylko 5 trzpieni na piętrze, ale od strony frontowej(zachodniej od tej strony wieją wiatry) tych trzpieni jest 7. Szpilki mam rozmieszczone co 80cm. Świadomie wybrałem projekt, gdyż zależało mi na wysokim poddaszu. I tak mogę praktycznie podejść do samego końca ściany kolankowej, bez obawy że uderzę się w głowę. Projekt jest świetnie rozwiązany i budowa tego domu nie jest droga. Projekt to Cynamon 87mkw powierzchni użytkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 05.10.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 (edytowane) Edytowane 7 Października 2014 przez Adam626 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceq 06.10.2014 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Chciałbym poruszyć temat montażu rynien. Z tego co widzę są 2 szkoły... Mój ojciec - emerytowany dekarz - jest za zamontowaniem rynien "wyżej" i zastosowaniem elementów, które zatrzymają zsuwający się z dachu zimą śnieg, natomiast ekipa montująca preferuje szkołę "niższego" zamontowania rynien bez montowania "śniegołapów"... Jakie są trendy? Jak te rynny zamontować?Dachówka Kapsztad, dach 30st.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?214092-Z195-Deal-of-My-Life&p=6621388&viewfull=1#post6621388 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.10.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Nie ma dwóch szkół. Są tylko różne formy wykonania okapu. Zasada jest jedna linia dachu nie powinna przecinać zewnętrznej krawędzi rynny. Natomiast rynny nisko opuszczone są efektem chęci wprowadzenia skroplin z krycia wstępnego do rynny. I tu się kłania brak wiedzy dotyczącej kwestii technicznego wykonania okapu. Poprawnie zamontowana rynna jest narażona na uszkodzenia spowodowane zsuwającym się śniegiem. Dobrym rozwiązaniem chroniącym rynnę i nasze głowy czy parkujące przy budynku samochody są płotki (drabinki) czy bariery śniegowe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jungalski 12.10.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Może nie na temat, choć zauważyłem że niektórzy też wklejali swoje kominy. Z zapytaniem do ludzi z większym doświadczeniem.Czy komin jest dobrze wykonany? http://fotowrzut.pl/tmp/upload/BPM4K2M7QH/1.jpg___________________________________________ http://fotowrzut.pl/tmp/upload/BPM4K2M7QH/2.jpg Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 12.10.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Papa powinna być przyklejona do komina. Zastanawia mnie dlaczego murarze wysuwają 2 rolkę cegły. To jakiś debilizm zbiorowy. Daj na wierzch czapkę z blachy. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jungalski 12.10.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Wysuwają chyba tylko i wyłącznie z powodów estetycznych.Co do czapki z blachy. Na zdjęciu czapa zaokrąglona, wykonana z zaprawy do klinkieru.Sugerujesz, że zaprawa z czasem będzie się kruszyć? Stąd ten pomysł z czapą blaszaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.10.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Estetyka to oczywiście rzecz gustu ale w czym takie wysunięcie poprawia estetykę tego nie wiem? Fuga mocno cofnięta nawet przy samym dachu a cegła chyba dziurawka? Jak dziurawka to komin wykonany niezgodnie z polską normą. Krycie wstępne w okolicy komina wykonane bardzo źle. Będą problemy z uszczelnieniem tego komina. Czapa OK ale przy tej wysuniętej warstwie wszystko będzie na nią ściekać. Na tej warstwie trzeba by zrobić taką skośną czapkę. Czapę należy pomalować dobrą farbą do betonu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jungalski 12.10.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Cegła oczywiście pełna. Wycinaliśmy dziurę w dachu, stąd ten chwilowy problem z kryciem wstępnym wokół komina.Dziękuję za rady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.10.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Skoro jest pełna to co znaczą te dwie ciemne smugi na ciętej cegle w otworze wentylacyjnym na pierwszym zdjęciu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 13.10.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Po powiększeniu zdjęcia widać, że cegła jest pełna. Górna przecięta ma dwie smugi - to pobrudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 13.10.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 (edytowane) Komin wyglądałby nieźle, ale ma jedną wadę brak jest wiązań wewnętrznych cegłą ,murował go jakiś nieuk ,nie stosuje się mniejszych cegieł niż polówka. Tak wygląda murowany komin z klinkierówki .http://images25.fotosik.pl/6/befc9c763113a768med.jpg Edytowane 13 Października 2014 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 13.10.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Komin wyglądałby nieźle, ale ma jedną wadę brak jest wiązań wewnętrznych cegłą ,murował go jakiś nieuk ,nie stosuje się mniejszych cegieł niż polówka. Tak wygląda murowany komin z klinkierówki . http://images25.fotosik.pl/6/befc9c763113a768med.jpg A na twoim zdjęciu, przy rozjeździe w koronke to połówki są? Jak przewiążesz systemowe wkłady cegłą?? Tylko drutem fi8 sie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 14.10.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 A na twoim zdjęciu, przy rozjeździe w koronke to połówki są? Jak przewiążesz systemowe wkłady cegłą?? Tylko drutem fi8 sie da...To nie moje zdjęcie, zostało wyłowione z internetu ,ono pokazuje że wewnątrz komina muru są "główki " ,po to je wstawiłem w kominie niepowiązanym są same wozówki,kanał dymowy czy spalinowy powiązany drutem z kanałami wentylacyjnymi ? , drutem to sobie można płot wiązać , w koronie jest tak jak u "Jungalskiego" dlatego dopisałem że nie stosuje się mniejszych cegieł niż polówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelWo 15.10.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 animuss a jak niby przewiazac komin systemowy który jest tylko obmurowany klinkierem?? Wszystko ładnie pięknie jak komin jest murowany od samego dołu ale jeśli komin jest systemowy to innej opcji nie ma, chyba, że ty jestes taki magik, że to zrobisz i systemowy przewiażesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.10.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 No przecież "animuss" pisał o zasadach murowania komina tradycyjnego a nie o oblicówce. Oblicówkę można wykonać nawet połową cegły. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zyzik 17.10.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Szanowni, ostatnimi czasy stałem się posiadaczem dachu:) Fotki jeszcze z ostatniego etapu realizacji i przed deszczem. Co sądzicie o wykonaniu? Dachówka Meyer-Holsen czarny łupek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 21.10.2014 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Mogę prosić o zdjęcie pokazujące otwory wentylacyjne pod okapem.Zastanawiam się jak będzie wyglądała taka szczelina zabezpieczona tylko siatka i moskitierą. Niestety, na rynku nie ma estetycznych kratek maskujących takie otwory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts