cosi 01.01.2015 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Witam wszystkich,Przymierzamy się do zakupu dachówki Meyer Holsen Piano oraz rynien stalowych Galeco. Byłbym wdzięczny o informacje czy jest to dobry wybór i jeśli ktoś posiada tą doachówkę w okolicach Krakowa. Bardzo chcielibyśmy zobaczyć na żywo zanim podejmiemy decyzję.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 01.01.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Ja mam Mayer Holsena aczkolwiek nie Piano tylko Tandem - dachówka jak dachówka... nie wiem co miałbym napisać o dachówce po niecałym roku leżenia na dachu... O, dokupowałem paletę dachówek, potrzeba taka wynikła z przedłużenia okapów i potrzeba było więcej dachówek niż pierwotnie zamówiłem.... druga dostawa miała odcień identyczny z tą co dostałem pierwotnie... tyle. Mam również rynny Galeco koloru ceglastego - podobnie - nie wiem co napisać, rynna jak rynna, nie wyblakła od słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 03.01.2015 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 kończymy układać na dachu tą dachówkę. Cóż powiedzieć, bardzo ładna i solidna dachówka. Na dachu zyskuje bardzo dużo w stosunku do wystawy sklepowej Niestety dom jest w Rzeszowie, więc nie bardzo macie "po drodze" Jeśli macie jakieś konkretne pytania, proszę pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cosi 03.01.2015 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 piotrek, vega - dziękuję za odpowiedzi.Vega jak się prezentuje klasyczna Piano w porównaniu do jej odmiany Actuell krystaliczna? U nas różnicamiedzy klasyczną a krystaliczną to ok 6 tys na całości co wydaje się sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 04.01.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 niestety nie mam porównania. Tutaj nie pomogę - przykro mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owieczka_ 05.01.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Witam fachowców. Chciałbym się dowiedzieć jakie powinny być szczeliny po bokach komina który ma obróbkę z blachy. Czy jest dopuszczalne aby dosunąć dachówkę do komina maksymalnie czy lepiej zostawić odstęp ? Drugie moje pytanie czy na dachówkę ceramiczną można zastosować odgromy z drutu aluminiowego ? Dla wielu to nowość i nikt mi nie potrafi udzielić konkretnych informacji. Wszyscy stosują drut ocynkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian78 05.01.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 szczeline zazwyczaj wyznacza dachówka ,lecz robi się zazwyczaj równą aby wizualnie było ładnie , ważniejsza jest obróbka komina niż to ile jest szczeliny , co do odgromówki to proponował bym drut miedziany ze względu na dachówkę , mniej porastają glony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 05.01.2015 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 (edytowane) jakie powinny być szczeliny po bokach komina czy na dachówkę ceramiczną można zastosować odgromy z drutu aluminiowego ? Delikatne szczeliny powinny pozostać dachówka pracuje pod wpływem temperatur. Drut aluminiowy jest mniej sztywny trzeba trochę więcej uchwytów może trochę większej średnicy drut Ø10 ,jak ptaki usiądą to się odkształci i tak pozostanie ,najlepszy drut ocynk i miedziowany ,miedziany oraz nierdzewny jest też trochę bardziej miękki ale aluminium jest najsłabsze . Ja mam uchwyty z blachy nierdzewnej skręcone śrubami nierdzewnymi , które utrzymują drut nierdzewny. Nie mieszałem metali. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shl 06.01.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Mój projekt i czas i oko moje nad wykonaniem! bo jak jadę drogami Ojczystymi to oki moje daltonistyczne jakby, widzą dostateczną lub mierną szarość! Edytowane 6 Stycznia 2015 przez shl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.01.2015 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2015 Ten projekt w tle szarości to jakaś radosna twórczość? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 10.01.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Witam fachowców. Chciałbym się dowiedzieć jakie powinny być szczeliny po bokach komina który ma obróbkę z blachy. Czy jest dopuszczalne aby dosunąć dachówkę do komina maksymalnie czy lepiej zostawić odstęp ? Jest dopuszczalne odsunięcie a nawet wskazane. Drugie moje pytanie czy na dachówkę ceramiczną można zastosować odgromy z drutu aluminiowego ? Dla wielu to nowość i nikt mi nie potrafi udzielić konkretnych informacji. Wszyscy stosują drut ocynkowany. Za jaki materiał zapłacisz taki Ci zamontujemy :) Nowość na giełdzie staroci,miedź też już retro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz79 21.01.2015 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 ooo widzę, że dodałeś to samo zdjęcie w innym wątku kolego, powiedz tylko proszę co to znaczy miedziana angobowana? domyślam się, że to Creaton? mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dort 21.01.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Witam kolegów, ja na wiosnę muszę wymienić dach i zastawiam się nad dachówką ceramiczną Creatona właśnie, jest to model Titania, możecie mi coś powiedzieć na ten temat, nie znam się, ale chętnie dowiem się czegoś o jakości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel983 22.01.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Witam wszystkich i proszę o ocenę pracy dekarzy na tym dachu. Zastanawiam się czy ich wybrać na mój dach, gdzie będzie ta sama dachówka z tym, że dochodzi do tego jeszcze ocieplenie nakrokwiowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel983 23.01.2015 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Czy szczyt ogniomuru na dachu dwuspadowym powinien być ocieplony dla zachowania ciągłości izolacji nakrokwiowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 23.01.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Tak, chyba że wysoki ok 1mb. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel983 23.01.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Szukam w internecie i nie mogę znaleźć, ile powinna wynosić grubość płyty osb i ocieplenia ogniomuru. Chciałbym zastosować płytę OSB-3 gr 18mm oraz styrodur gr 5cm na szczyt i wewnętrzną stronę ogniomuru, czy tak można to rozwiązać ? Długość ogniomuru wynosi 6,5m , szerokość 0,5m . Jak powinna wyglądać jego obróbka i jak wykonać połączenie z płytami Bauder PIR Plus ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 23.01.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Szukam w internecie i nie mogę znaleźć, ile powinna wynosić grubość płyty osb i ocieplenia ogniomuru. Chciałbym zastosować płytę OSB-3 gr 18mm oraz styrodur gr 5cm na szczyt i wewnętrzną stronę ogniomuru, czy tak można to rozwiązać ? Długość ogniomuru wynosi 6,5m , szerokość 0,5m . Jak powinna wyglądać jego obróbka i jak wykonać połączenie z płytami Bauder PIR Plus ? http://i.imgur.com/F4gvEbA.gif http://i.imgur.com/F4gvEbA.gif Lub inny pustak termoizolacyjny o podobnych właściwościach. Edytowane 23 Stycznia 2015 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.01.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Albo okleić okleić dookoła ogniomur. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel983 24.01.2015 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Ogniomur wygląda teraz tak ; Czy tak go można wykończyć ? Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Pawel983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts