Andrzej Wilhelmi 21.02.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Bardzo ładnie. Widać, że wykonawca miał pojęcie o dachu. Jedna moja uwaga to trochę za mało dachówek wentylacyjnych i trochę za nisko zamontowane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 21.02.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 dachówka robi wrażenie... dopiero pod pewnym kątem widać, iż "każda ma inny odcień". Te zdjęcia zapewne nie oddają do końca piękna tego dachu. Bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 21.02.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 (edytowane) aja jaj jaka ostra linia jaki miód na oczy jak ładnie równo ułożone, miodzik PS Vega1 dobrze wiedzieć że SSC beton można w okolicy zamówić, miodnie ciekawe czy koło Krosna /Sanoka grasują jakieś betorniarnie które takie cudo dla mych oczy zapodadzą Edytowane 21 Lutego 2015 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 22.02.2015 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 w tej chwili z tego co wiem, jedynie zostaje Ci Lafarge. Oni mają tą technologię i ja z nimi współpracuję. Szkopuł jest taki, że jak masz ich zbyt daleko od miejsca zapotrzebowania, to jest gorzej. Na ten przykład pod Lublinem zamówiliśmy ten beton i mieli prawie 50km dojazdu. I już nie przyjechało to takie jak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukbud 24.02.2015 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Dziękuję za pozytywne opinie na temat naszego dachu. Owszem ekipa była super- firma rodzinna pod skrzydłem Pana Bogdana który na dachach spędził ok 40 lat. Nie spieszą się nie gonią ale robota ubywa aż miło. Mieli ze mną przejścia bo zacząłem wymyślać jakieś szerokie pasy blachy nad rynnowe bo wydawało mi się że będzie ładnie, ale wytłumaczyli mi łopatologicznie że nijak do funkcjonalności się to będzie miało i mieli racje. Pas pod rynnowy tez elegancko zawinięty aby blachy nie wyginało. Oceniam robotę 10 na 10. Cena za robociznę bardzo korzystna. Nie targowałem się na początku a na koniec myślałem nawet czy by nie dorzucić czegoś od siebie. Jeśli ktoś chętny obejrzeć bądź potrzebny numer do wykonawcy z całego serca polecam !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 24.02.2015 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Jeszcze nieskończony ale już coś tam widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 24.02.2015 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 24.02.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 oo na tych zdjęciach widać idealnie, że ta właśnie dachówka ma kilka odcieni. Wygląda ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 25.02.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Awieuro,na zdjęciach wyłapałem kilka rzeczy,które mi się nie podobają, jak chcesz o tym porozmawiać to zapraszam na pw albo w temacie. Daj więcej fotek z tego dachu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 25.02.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 jest jeszcze sporo do zrobienia ale dawaj tutaj. Myślę że nie ma nic o czym nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 25.02.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 1 cięcie w koszu nie jest w pionie, góra kosza jest minimalnie pochylona do wewnątrz. Pierdółka estetyczna 2 rozwiązanie okapu,ze zdjęć wynika,że nie robicie klina na okap 3 kanały wentylacyjne w kominie nie są przelotowe tylko nawiewne ? 4 chcesz się nauczyć robić komin na pełny felc bez przecinania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 25.02.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 1.Taki zabieg powoduje że musisz malować ciętych dachówek, bo ich praktycznienie widać.(tu będą malowane ) 2.na desce czołowej przybity będzie łupek dachowy(nie mylić ze struktonitem:), pas podrynnowy wchodzący pod papę i zachodzący na łupek, papa zejdzie na blachę, siatka wentylacyjna okapu, rynna na rynajzach 3 wszystkie kanały są przelotowe, tu tego dokładnie nie widać, chociaż na jednym zdjęciu widać prześwit... 4żadne łuki i zaokrąglenia nie pasują do tego dachu... Coś tam poszperam i wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 25.02.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Marcin, czepiasz się. Jest ok. Komin przy tej dachówce mógłby być na nokach , ale i tak jest dopracowany. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 25.02.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 1 bez względu czy dachówka barwiona w masie,malowana czy surowa przy pochyleniu góry dachówek do wewnątrz kosza ładnie wygląda tylko jak się patrzy po lini kosza, z dalsza widać zawsze zęby 2 czy nie prościej i estetyczniej zrobić pas nadrynnowy zamiast podrynnowego bez względu na to jak go wykończymy? 3 też widzę na jednym zdjęciu przelot ale nie byłem pewny co do wszystkich dlatego fotki chciałem 4 mi chodzi tylko o pełny felc a nie łuki ,ale ja chcesz Janek,tylko sobie piszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 26.02.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Pas nadrynnowy też będzie a na nim kratka wentylacyjna. Taki okap wg mnie jest doskonały;) Chyba że znasz lepsze rozwiązanie. Jeśli tak to dlaczego?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 26.02.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 (edytowane) Pas nadrynnowy z kratką do płaskiej jest ok. Jeśli tak będzie to wszystko gra. Pisałeś wcześniej o pasie podrynnowym i ze zdjęcia nr 3. widać ale nie wyraźnie zarys pasa,który jest pod kontrłatami?. Zdjęcie z daleka, nie widzę dokładnie czy to jaśniejsze to łata czy wróblówka z wentylacją Edytowane 26 Lutego 2015 przez DACxxxAZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 26.02.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 To co widać to papa, potem będzie obcięta na równo z pasem i może zgrzania bo termo. To będzie taki mini pas z 15 cm pod papę i 5 cm na łupek co by woda bez przeszkód spłynęła. Pierwszy rząd dachówki trzeba będzie ściągnąć i do roboty. Pierwsza łata przykręcona wkrętami 16 cm co by tylko bzyk wkrętarką Tak z ciekawostek to każde łączenie łat podbite dodatkową łatą przechodzącą przez 3 krokwie. Gwoździe ocynkowane 6 cali, nie jakieś igiełki strzelane Paslode;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 26.02.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Nie musisz przebijać łączenia przez trzy krokwie równolegle pod łatą ,możesz podbić łączenie pionową podporą wzdłuż kontrłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 26.02.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.03.2015 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 A może wszystko na nokach: kominy, okna i kosze? Rynny wykonane indywidualnie. Elementy instalacji odgromowej malowane proszkowo w kolorze dachówki. Dach jeszcze nie skończony. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts