Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje dachy!!!!!!!!

e.kala

Recommended Posts

Bardzo ładnie wykonany dach. Starannie wypracowane taśmy i ołów. Równo położone gąsiory. Pedantycznie wykonane obróbki szczytów, równiutko rozmieszczone wkręty. Poprawnie zamontowana ława kominiarska. Starannie obrobione okna. Wszystko bardzo OK. Pozdrawiam.

jeżeli to mnie dotyczyło - dziękuje bardzo za tą opinię.

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Mam pytanie odnośnie poprawnego wykonania okapu/pasa nadrynnowego. Na zdjęciu poniżej dach zrobiony przez mojego majstra.

Deska czołowa jest lekko podniesiona przy niej jest łata na której zostanie zamontowany pas nadrynnowy (nie ma jeszcze blachy) a na niego wywinięta będzie membrama.

Czy jeśli na blachę pasa nadrynnowego dojdzie jeszcze wróblówka to ostatnia dachówka nie będzie miała innego kata niż reszta dachu?

Na moje oko będzie ona leżała bardziej płasko.. to jest błąd czy tak sie robi?

DSC_25661.jpg

Edytowane przez Busters

Witam

Jestem już jakiś czas po odbiorze dachu i po ostatnich deszczach kiedy przemyło dachówki uwidoczniły się takie jasne ślady, plamy jedne bardziej widoczne drugie mniej. Czy te ślady zęjda z czasem, próbowałem przemyć je w jednym miejscu woda ale nic to nie dało poza tym jak zmoczyłem woda dane miejsce to ślad ginie aż do wyschnięcia dachowki - wyglada to tak jakby zewnętrzna warstwa była uszkodzona. Dachówki sa firmy Braas.

Czy to z czasem zejdzie i czy lepiej to od razu reklamować.

http://images76.fotosik.pl/656/03d4759705bf406fgen.jpg

http://images76.fotosik.pl/656/7fa58c65d094a0a3med.jpg