Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje dachy!!!!!!!!

e.kala

Recommended Posts

Gość Arturo72
Witam, całość dachu pokryta Creaton Titania czarna glazura.

[ATTACH=CONFIG]365597[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]365598[/ATTACH]

Proszę o pomoc czy macie jakiś pomysł na poprawienie wizerunku niektórych szczegółów ? kąt nachylenia 22'

[ATTACH=CONFIG]365599[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]365600[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]365601[/ATTACH]

Chodzi o wywinięcie taśmy, czy jest pomysł na kosmetykę ? ;)

Druga sprawa to ten gąsior odstający

Pozdrawiam :)

Weź człowieku w ramach gwarancji zazadaj rozebrania tego dachu i wykonania tak jak należy.

To jest nie do przyjęcia.

Mało było rozumku w głowie rzucając się na inwestycję pt.tytułem dom to masz teraz lody na patyku :D

Z ludzkiego poglądu żal mi ale żal mija jak widzi się że bezmozg robi kretynstwo bo taką ma naturę od urodzenia ;)

Edytowane przez Arturo72

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To prosiłbym o porady jak dane uszczerbki naprawić (żebym miał argumenty do dyskusji), to ,że wyglądają te elementy źle to już widzę :/

Mało było rozumku w głowie rzucając się na inwestycję pt.tytułem dom to masz teraz lody na patyku :D

Rozumku jest dużo, niekoniecznie musze znać się na układaniu dachu, jeśli masz rzucać mięsem to nie pisz nic

Edytowane przez Sorc

Trójnik jest OK. Nigdy nie będzie idealnie przylegał. Można go jeszcze trochę podszlifować. Jedyna sprawa to odpowiednie docięcie i doszlifowanie gąsiora schodzącego z krótkiej narożnej na niższą kalenicę. Rynny trochę za niosko ale to drobiazg a generalnie wszystko OK. Pozdrawiam.

Jedyna sprawa to odpowiednie docięcie i doszlifowanie gąsiora schodzącego z krótkiej narożnej na niższą kalenicę. Rynny trochę za niosko ale to drobiazg a generalnie wszystko OK. Pozdrawiam.

Dzięki ! majster próbował dociąć ale było gorzej, może od dołu możnaby taki grzebyk podciąć żeby lepiej się położył na tej niższej kalenicy ?

Pozdrawiam

Witam, całość dachu pokryta Creaton Titania czarna glazura.

[ATTACH=CONFIG]365597[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]365598[/ATTACH]

Proszę o pomoc czy macie jakiś pomysł na poprawienie wizerunku niektórych szczegółów ? kąt nachylenia 22'

[ATTACH=CONFIG]365599[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]365600[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]365601[/ATTACH]

Chodzi o wywinięcie taśmy, czy jest pomysł na kosmetykę ? ;)

Druga sprawa to ten gąsior odstający

Pozdrawiam :)

Jakie orynnowanie wybrales???

Na taśmie pod gąsior zaoszczędziłeś, ale nie miej pretensji do dekarzy jak po zimie on się odklei... Gdy mi ten vent roll za 5zł/mb przywożą na budowę od razu informuje inwestora że to największy bubel jaki produkują. Nie wiem dlaczego hurtownie takie coś sprzedają, dla mnie jest to nie do przyjęcia i dlatego polecam FigaRoll, fakt że kosztuje 30zł/mb ale jak dla mnie jest warta swojej ceny.

Jakie orynnowanie wybrales???

skręcane z arkuszy saab, 140/100

@Kamil niestety aż tak się nie znam, zamowiłem taką jaką zapisał dekarz, obym miał więcej szczęścia z nią

@Andrzeju - dekarz poradził sobie z efektem (mnie i co ważniejsze żony), przy trzecim gąsiorze się udało, bardzo dziękuje

Weź człowieku w ramach gwarancji zazadaj rozebrania tego dachu i wykonania tak jak należy.

To jest nie do przyjęcia.

Z ludzkiego poglądu żal mi ale żal mija jak widzi się że bezmozg robi kretynstwo bo taką ma naturę od urodzenia ;)

człowieku trochę kultury jak się odzywasz do drugiego...to że Ty jesteś chamem to nie znaczy że chamsko masz odzywać się do innych...przeglądam to forum od jakiegoś czasu i zauważyłem że tylko Twoje wypowiedzi są takie wyśmiewcze i obrażające innych...potrafisz czasem napisać coś mądrego a nie tylko krytykować i zjechać innych czy raczej na wsi Cię tego nie nauczyli ?

• 4 weeks później...

Podpowiedzcie.. mam problem z gasiorem. Chodzi o ten ukosny gasior po lewej stronie. Byl juz lekko dopasowywany ale troche mi nie lezy jego wyglad.

Jest troszke wyzej niz ten ponizej. Tylko, ze zeby go dac nizej trzebaby go podciac od dolu bo blokuje go dachowka i teraz pytanie co lepsze podciac go od dolu tak zeby oparl sie nizej na dachowce? Czy zostawic jak jest (zostaje dziura od gory ktora jest obecnie zakitowana) ?

DSC_0162.jpgDSC_0169.jpg

Z daleka tego nie widac, ale stojac pod dachem jest to troche niedopasowane

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
hehehe. Dobre są te spostrzeżenia wasze uwagi. Pas nadrynnowy w norwegi 18cm jest standardem i należy się zbliżać jak najbardziej to tego wymiaru a tutaj takie odzywki tych co wiedzą lepiej niż ludzie, którzy wypuścili instrukcje i normyi dla dekarzy ale cóż POLSKA - jak ktoś ma inaczej niż ty - ma źle. Niestety nie ma mnie w domu a jak wrócę to będzie zima ale postaram się tutaj pokazać, że lejąc z węża ogrodowego po dachu, cała woda trafia do rynny. Zakładajcie swoje rynny nawet wyżej niż dachówka a później śnieg wszystko oberwie i tak. Andrzeju powtarzam enty raz: Nie krytykuj wszystkiego tylko po to aby pokazać swoją wyższość bo nie tylko Ty jeden na świecie potrafisz robić coś na dachu.

jarekpolak - jakoś mi również nie chce mi się wierzyć że duża ilość wody wpadnie do tej rynny, ale czekam na filmik ;) Może grawitacja i inne prawa fizyki u Ciebie działają inaczej ;)

widzę że jesteś kolejnym z "zakochanych w norwegi" i których działania stawiasz za wzór - żebyś się kiedyś na tym nie przejechał... ;)

Edytowane przez drapek