Św.Mikołaj 11.12.2016 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 A, czyli dachówki przycięte mają być przykręcone? Bo na pewno tego nie zrobił. Mieli wkrętarkę, ale co nią dokładnie przykręcali, to nie wiem. Od tego sa specjalne spinki nabijane na dachówke i przywiazywanen drucikiem bo przybijane pracujac moga popękać Zwią się żaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 11.12.2016 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Dlaczego? Bo osłabiają dachówkę za wkrętem. Bo masz o 3cm większe prawdopodobieństwo przecieku. Bo otwór po wiertle niemalże całkowicie wypełnia wkręt. Przede wszystkim zapytaj wykonawcę dlaczego nie robi tego przez nawiercanie? Pewnie odpowie, że bez udaru nie da rady a z udarem dachówki pękają, to mu powiedz, żeby kupił wkrętarkę akumulatorową z udarem. Wiertło bosh 4mm i do dzieła. Robota idzie świetnie i udar o wiele mniejszy niż standardowo w przewodowych wiertarkach. Ani złotówki bym nie zapłacił za takie wykonanie. W życiu do głowy by mi nie przyszło, żeby to wykonać w ten sposób. Do takiego czegoś stosuje sie spinki żaby Nawiercanie - technika 100 lat za murzynami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 11.12.2016 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Do takiego czegoś stosuje sie spinki żaby Nawiercanie - technika 100 lat za murzynami Papa jako krycie wstępne też sprzed 100 lat i już sie nie stosuje? Nie ufam tym spinkom. Nacinanie to technologia wybiegająca w przyszłość? popatrz, jak pan ładnie to robi i poproś aby zrobiono u ciebie w ten sam sposób to będziesz mógł spać spokojnie. tutaj masz 3 sposoby montowania dachówek ale w żadnym wypadku nie tak jak u ciebie. Edytowane 11 Grudnia 2016 przez jarekpolak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 11.12.2016 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Nacinamy od 25 lat i zadnych reklamacji nie bylo ! Co do spinek tak jak wyzej jarek wspomnial im nie ufamy, druga sprawa nie wszystkich na nie stac i zadko hurtownie je sprowadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 11.12.2016 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Nacinamy od 25 lat i zadnych reklamacji nie bylo ! Co do spinek tak jak wyzej jarek wspomnial im nie ufamy, druga sprawa nie wszystkich na nie stac i zadko hurtownie je sprowadzają. My im ufamy i wcale nie sa takie drogie A tak na marginesie to gdzie szanowni fachowcy docinają dachowke Na dachu czy na balkone jak jest,czy na rusztowaniu czy zupełnie na ziemi:P:P A jaka cena u panów za m2 łacznie z obróbkami i i rynami No i oczywiście jakie rynny najczesciej panowie polecaja Edytowane 11 Grudnia 2016 przez Św.Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 11.12.2016 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Od tego sa specjalne spinki nabijane na dachówke i przywiazywanen drucikiem bo przybijane pracujac moga popękać Zwią się żaby mogą zwać się nawet ropuchy. Zakładaj dalej, szczególnie plastikowe są super wytrzymałe adekwatnie do dachówki ceramicznej. Kamil30cm możesz nacinać, ja ci nie wróg, tylko pokaż mi producenta, który dopuszcza takie rozwiązanie jak pokazuje Pablo_11. Być może istnieje jakiś sposób nacięcia, który jest odpowiedni, jednak wątpię aby tak było. Nie spotkałem się jeszcze z producentem, który zaleca takie robienie otworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 11.12.2016 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Raz nabita spinka jest nie do wyjecia ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 11.12.2016 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 mogą zwać się nawet ropuchy. Zakładaj dalej, szczególnie plastikowe są super wytrzymałe adekwatnie do dachówki ceramicznej. Kamil30cm możesz nacinać, ja ci nie wróg, tylko pokaż mi producenta, który dopuszcza takie rozwiązanie jak pokazuje Pablo_11. Być może istnieje jakiś sposób nacięcia, który jest odpowiedni, jednak wątpię aby tak było. Nie spotkałem się jeszcze z producentem, który zaleca takie robienie otworów. Nigdy nie stosowaliśmy plwstikowych Nawet nie wiedziałem ze ktoś takie produkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 11.12.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 My im ufamy i wcale nie sa takie drogie A tak na marginesie to gdzie szanowni fachowcy docinają dachowke Na dachu czy na balkone jak jest,czy na rusztowaniu czy zupełnie na ziemi:P:P A jaka cena u panów za m2 łacznie z obróbkami i i rynami No i oczywiście jakie rynny najczesciej panowie polecaja Nie jestem tu po to, aby reklamować swoje usługi bo pracuję za granicą. Rynien nie polecam żadnych, jednak montuję isola i czasem rheinzink. Cena robocizny za m2 dachu prostego z obróbkami to średnio w przeliczeniu na zł około 180 zł plus kominy, okna i inne detale. Dachówkę docinam przeważnie na dachu. Ty robisz to pewnie inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 11.12.2016 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Producent pozwala ciąć dachowke nic nie wspomina o szlifowaniu a w niektórych musisz podszlifowac... Co do nacinania dajemy na to gwarancje . Niemcy tak nacinali i docinali dachowke na dachu i zadnego problemu nie było i preferuje ich szkołę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 11.12.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Wiercenie nie zda egzaminu z lewej strony łaty kalenicowej poniewaz dachowka docieta opada a z prawej strony lezy na calej dachówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 11.12.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 A wracając do mojego nieszczęścia: dachówka była jakoś wiązana drutem i były zamówione elementy pn. uchwyt dachówki. Czy to zostało założone - nie wiem.Co mam teraz z tymi nierównymi cięciami zrobić? Co kazać wykonawcy poprawić tak, aby było dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 11.12.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Nie jestem tu po to, aby reklamować swoje usługi bo pracuję za granicą. Rynien nie polecam żadnych, jednak montuję isola i czasem rheinzink. Cena robocizny za m2 dachu prostego z obróbkami to średnio w przeliczeniu na zł około 180 zł plus kominy, okna i inne detale. Dachówkę docinam przeważnie na dachu. Ty robisz to pewnie inaczej? Tylko i wyłącznie na dachu Jezeli inwestor sobie zyczy na ziemi to wreczam mu struj roboczy i prosze by w ramach nizszej ceny biegał z ta dachuwka góra dół Odrazu rezygnuje:D:D Edytowane 11 Grudnia 2016 przez Św.Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 11.12.2016 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Producent pozwala ciąć dachowke nic nie wspomina o szlifowaniu a w niektórych musisz podszlifowac... Co do nacinania dajemy na to gwarancje . Niemcy tak nacinali i docinali dachowke na dachu i zadnego problemu nie było i preferuje ich szkołę. No tak bo Niemiec nie dość ze pluł ci w twarz to teraz traktujesz go jak bóg i zapitalasz u niego jak maly samochodzik bo dobrze placi Dla mnie to niestety nie jest patryiotyzm Edytowane 11 Grudnia 2016 przez Św.Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 11.12.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Gdzies trzeba bylo sie nauczyć za komuny bo w Polsce jeszcze montowali gasiory na zaprawe. Wspomnialem tylko jaką szkole preferuje, a dachy robimy w Polsce nie u niemca ... Powinni dachowki dociąć blizej łaty kalenicowej, wcinka na drut może byc tylko zeby nie byla za głęboka i nie za wąska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 12.12.2016 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 A wracając do mojego nieszczęścia: dachówka była jakoś wiązana drutem i były zamówione elementy pn. uchwyt dachówki. Czy to zostało założone - nie wiem. Co mam teraz z tymi nierównymi cięciami zrobić? Co kazać wykonawcy poprawić tak, aby było dobrze? Twoja wola, jednak ja bym za takie coś nie zapłacił i mnie również by nie zapłacono. Zrobisz jak zechcesz jednak moim zdaniem wszystkie dachówki cięte przy skosie do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 12.12.2016 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Nie zapłacić za cały dach? Jakich użyć argumentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 12.12.2016 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Ludzie opamiętajcie się. Czemu od razu nie zapłacić???? Powiedz że mają to poprawić żeby dachówka była bliżej łaty kalenicowej i nic więcej a wy zaczynacie z tego robić nie wiadomo co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 12.12.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Nie zapłacić do momentu poprawienia. Jeśli poprawią i wszystko będzie w porządku, to oczywiście, że zapłacić umówioną kwotę. Przecież panowie się napracowali i to niemało. Jeśli bez marudzenia zgodzą się poprawić to poproś o wykorzystanie jak najwięcej ciętych dachówek. na marginesie, szkoda, że nie zwróciłeś uwagi na bieżąco a tak w ogóle to gdzie rusztowanie tych dekarzy? Czy w Polsce wszyscy już lamią podstawy bhp? Nikt się nie martwi o zdrowie oraz życie swoje i pracowników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 12.12.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Rusztowanie ? Ci pręty ukradną z budowy a co dopiero jak rusztowanie zostawisz . To jest Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts