surgi22 08.04.2017 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 I o to w tym wszystkim chodzi - w końcu komu ma się podobać jak nie właścicielom. Dom budujecie dla siebie nie dla sąsiadów czy forumowiczów. Pozdrawiam i dalszych trafnych wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 08.04.2017 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Optima piekna niestety troche kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 08.04.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Poproszę o ocenę wykonanych gąsiorów, dachówka Creaton Premion. Na moim dachu gąsiory początkowe są dosyć mocno wysunięte i pojawia się szczelina, która wygląda nieestetycznie, bo widać taśmę. Moim zdaniem przyczyna to suma następujących rzeczy: niski kąt dachu 22 st., nisko osadzone rynny (odsłaniają to miejsce), dosyć płytki gąsior (około 6cm głębokości), falisty kształt dachówki. Niżej gąsiorów nie da się osadzić. Pomyślałem, że można by użyć gąsiora podstawowego i zastosować systemową zaślepkę, która wychodzi 5-6 centymetrów poniżej dolnej krawędzi gąsiora co zamaskuje taśmę pod gąsiorem i w razie potrzeby skrócić/przesunąć 3-5 cm gąsior. Co można z tym zrobić Waszym zdaniem? Zaznaczam, że na zdjęciach wygląda to lepiej niż na żywo. Przed założeniem gąsiorów: https://drive.google.com/open?id=0B2hGUT820TXed3FfTnBBWjUxaE0 Po założeniu: https://drive.google.com/open?id=0B2hGUT820TXeTHYtd1JRdkl3X0k https://drive.google.com/open?id=0B2hGUT820TXeUkV4S0RxbW8zcDQ https://drive.google.com/open?id=0B2hGUT820TXeLVNXU1BEVnlBbGM Musisz się przyzwyczaić, bo niestety Premion już tak ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 09.04.2017 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 czy słychać tę Germanię jak "pracuje" w słońcu? U mnie niestety słychać głuche trzaski spowodowane rozszerzalnością cieplną - liczę, że w ciągu kilku lat blacha jakoś się ułozy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcuso86 20.04.2017 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 WitamMa ktoś rubin 9v na niskim dachu kopertowym/wielospadowym? Jeśli tak to prosiłbym o zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwlkp2014 07.05.2017 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 (edytowane) Witam, chcialbym prosic o opinie mojego dachu. Poczatek ukladania. Dachowka Koramic Orea 9. Wymienilem juz dachowki wentylacyjne, ale nadal nie wyglada to super, inne w szczegolnosci szczytowe tez sa kiepskie. Wiem, ze te dachowki nie sa z betonu ale moze wykonawca moze cos z tym zrobic? Z bliska widac jak jeden bok dachowki czesto jest uniesiony. Dzieki za opinie.Pozdrawiam Edytowane 8 Maja 2017 przez marcinwlkp2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinzz 07.05.2017 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Witam, Czy Ktoś z zacnego grona forumowiczów ma na dachu, którąś z poniższych dachówek? Jeżeli tak to proszę o wrzucenie zdjęć bądź kontakt na priv:) Creaton CANTUS (kolory Noblesse Czarny lub Łupek) Ruppceramica TOPAS 11 (kolory Antracyt Angoda, czarny glazura) Bogen REFORM 11 (kolor antracyt glazura) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morelowy 09.05.2017 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 witam, Jak dotąd zaopatrywałem się w wiedzę na tym forum na wszelkie tematy ale przyszedł czas że potrzebuję Waszej pomocy.Dzisiaj nareszcie zamontowali u mnie blachę choć jak dotąd pogoda nie rozpieszczała wykonawca zdecydował się akurat dziś rozpocząć pracechoć śnieg deszcz, słońce... Ale do rzeczy, moim zdanie coś chyba nie jest do końca jak powinno. W niektórych miejscach blacha nie schodzi się idealnie. Proszę o zerknięcie do udostępnionego albumu google:https://goo.gl/photos/SkizanAG7XTjS3878 Będę wdzięczny za opinie.Jutro chce zwrócić uwagę na to wykonawcy ale chciałem przed tą rozmową zasięgnąć Waszej opinii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.05.2017 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Wszystko jest OK. Natomiast mam pytanie: rynien nie będą montować? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morelowy 10.05.2017 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Witam, Bardzo dziękuje za pomoc Panie Andrzeju. Trochę mnie Pan uspokoił.Oczywiście rynny są już zakupione i maja być zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 11.05.2017 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Witam, Bardzo dziękuje za pomoc Panie Andrzeju. Trochę mnie Pan uspokoił. Oczywiście rynny są już zakupione i maja być zamontowane. Robione od d. strony. Najpierw rynna , pas nadrynnowi i kryjemy. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 11.05.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Witam, chcialbym prosic o opinie mojego dachu. Poczatek ukladania. Dachowka Koramic Orea 9. Wymienilem juz dachowki wentylacyjne, ale nadal nie wyglada to super, inne w szczegolnosci szczytowe tez sa kiepskie. Wiem, ze te dachowki nie sa z betonu ale moze wykonawca moze cos z tym zrobic? Z bliska widac jak jeden bok dachowki czesto jest uniesiony. Dzieki za opinie.Pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]388452[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]388453[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]388454[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]388455[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]388660[/ATTACH] To problem większości płąskich dachówek ceramicznych, nie są idealnie prostwe. Najlepiej prezentuje się Piano. Betonowe są równiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.05.2017 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Robione od d. strony. Najpierw rynna , pas nadrynnowi i kryjemy. Jan No właśnie! Dlatego zadałem to pytanie. Bo jak teraz podkładać pas nadrynnowy (od biedy można) ale jak zamontować grzebień okapu a powinien być. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwlkp2014 13.05.2017 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Hej, z bliska mam problem jak to ogladam, w mojej okolicy duzo wiecej jest jednak Brassa i widze ,ze po Piano kolejny jednak jest Brass. Musze przyzwyczaic sie do mojej dachowki, taka forma w fabryce i tyle.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.05.2017 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 I to jest bardzo dobre podejście. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KingaW 16.05.2017 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Hej, z bliska mam problem jak to ogladam, w mojej okolicy duzo wiecej jest jednak Brassa i widze ,ze po Piano kolejny jednak jest Brass. Musze przyzwyczaic sie do mojej dachowki, taka forma w fabryce i tyle.Pozdr witam, czy możesz pokazać jak wygląda Twój dach przy kominach? chodzi mi o ułożenie płaskiej dachówki wokół nich... z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolnikov 16.05.2017 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Pokażę swój dach i przedstawię ciekawe zjawisko/problem. Dachówka Euronit Kapstadt. Wygląda super. polecam. A teraz ciekawostka: po kilku miesiącach, pojawiły się białe kropki na dużej części dachówek: daje się to zdrapać - trochę jakby to był jakiś klej lub silikon (?). nie wiem skąd tam się wziął, może to coś w rodzaju dystansów między dachówkami w paczce ?? Nie wiem czy to ma związek - zauważyłem to po wykaniu tynków gipsowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 16.05.2017 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 W/g mnie rynna powinna być dłuższa i łapać wodę z ogniomuru . Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sysutka 07.06.2017 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Witajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 07.06.2017 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Witajcie������ Potrzebuje porady w sprawie mojego daszku. Niby wszystko jest Ok ale nie do końca podoba mi sie obróbka deski czołowej. Jak na mój babski łeb jest tego jakoś "grubo". Pierwszy rząd dachówek jest jakby cofnięty potem blacha i dopiero rynna. Szczerze mówiąc totalnie mi sie to nie podoba. Czy Waszym zdaniem jest to poprawnie wykonane? Czy można to ewentualnie jakoś naprawić?[ATTACH=CONFIG]390700[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]390701[/ATTACH] Pasowali tak ,żeby na uskoku była cała dachówka. Żeby nie było widać pasa nadrynnowego to mogli obciąc prawy okap lub przedłużyć lewy. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts