Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje dachy!!!!!!!!

e.kala

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my jeszcze dachu nie mamy..... ekhm... :oops: nie mamy nawet pozwolenia na budowę :-? ale już wiem jaki dach mi się marzy! :-))))

http://www.e-dach.pl/gdp_prezentacje_zdjecia/silesia12.jpg

http://www.e-dach.pl/gdp_prezentacje_zdjecia/silesia5.jpg

troszę Wam zazdroszczę i gratuluję że już macie "dachy nad głową" : :)

Pozdrawiam Ola

Prosze równiez podawać ceny dachowek dla kompletnego dachu (z wszystkimi akcesoriami) wraz z powierzchnią dachu oraz projektem.

czyli np. :

Roben średzka falista plus , powierzchnia dachu 200m2 - cena 15tys, projekt http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=288

Można rownież podać wyceny różnych dachówek dla danego projektu.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Jesem tutaj poraz pierwszy, stoję przez faktem wyboru dachówki. Nie dość, że nie mogę się zdecydoować czy glazura czy angoba, to jeszcze nie wiem jaki kolor. Jako pojedyncza dachówka podobała mi się antracytowa angoba wiśna z Koramica i ona mnie na to forum ściągnęła. Ale kiedy zobaczyłam tutaj dach z tej dachówki, zdecydowanie nie podoba mi się. Niektóre dachy wykonane np. z dachówki BOGENA - Granat-brąz glazura widziałam i bardzo mi się podobają, Creaton Premion Kera-fanne braun glazura też. Ale podoba mi się też z Braasa Celtycka Lumino brąz angoba. Czy jest ktoś wsród nas, kto może mi powiedzieć z której dachówki w/w dach będzie najtańszy. Mam 242 m.kw. dwuspadowego dachu.

Jesem tutaj poraz pierwszy, stoję przez faktem wyboru dachówki. Nie dość, że nie mogę się zdecydoować czy glazura czy angoba, to jeszcze nie wiem jaki kolor. Jako pojedyncza dachówka podobała mi się antracytowa angoba wiśna z Koramica i ona mnie na to forum ściągnęła. Ale kiedy zobaczyłam tutaj dach z tej dachówki, zdecydowanie nie podoba mi się. Niektóre dachy wykonane np. z dachówki BOGENA - Granat-brąz glazura widziałam i bardzo mi się podobają, Creaton Premion Kera-fanne braun glazura też. Ale podoba mi się też z Braasa Celtycka Lumino brąz angoba. Czy jest ktoś wsród nas, kto może mi powiedzieć z której dachówki w/w dach będzie najtańszy. Mam 242 m.kw. dwuspadowego dachu.

Nie wiem czy Ci dużo pomogę. Ja mam 280 m2 dachu. Zakupiłam w styczniu (jeszcze po starej cenie) właśnie bogena granat brązowy. Za dachówkę zapłaciłam 20 tys. Ceny u różnych hurtowników bardzo się różnią nawet o kilka tysięcy na całości.

Mariola ja też jestem na etapie wyboru. Nie wiem czy ktoś tutaj udzieli Ci miarodajnej porównawczej odpowiedzi. Ciężko tak nieprofesjonalnie porównywać bo w niektórych dachówkach jest droga dachówka podstawowa a dachówki specjalne (gąsiory, skrajne, denka itp) są tanie a w niektórych na odwrót. I wtedy ważny jest udział poszczególnych rodzajów dachówek w dachu ogółem.

Najlepiej poprosić hurtowników o wstępną wycenę. W dwa dni wiedziałam wszystko 8) Naprawdę robią to chętnie. W końcu to ich praca.

A co do cen: Hugo - jest specjalny wątek z cenami dachów.