Tyson 15.03.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Oto nasz prawie skonczony daszek. Dachowka Bogen - kolor antracyt http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/marzec/th_200903151113.jpg http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/marzec/th_200903151110.jpg http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/marzec/th_200903151109.jpg http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/marzec/th_200903151111.jpg http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/marzec/th_200903151117.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 15.03.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam, Proszę o info czy ma ktoś z Was dekarza godnego polecenia? Niestety ekipa, która robiła mi więźbę okazała się mało profesjonalna... Więźbę mam już zrobioną a potrzebuję teraz kogoś, kto pokryłby dach folią i dachówką cer...Lokalizacja Wrocław (dokładnie okolice Długołeki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 15.03.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam, Proszę o info czy ma ktoś z Was dekarza godnego polecenia? Niestety ekipa, która robiła mi więźbę okazała się mało profesjonalna... Więźbę mam już zrobioną a potrzebuję teraz kogoś, kto pokryłby dach folią i dachówką cer...znam dobrę ekipę, są z Bukowiny Tatrzanskiej lub gdzies z tamtych stron. Gdzie dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 15.03.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 We Wrocławiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 20.03.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 A ja mam pytanie a raczej prośbę do jurand79 lub innych forumowicyw chodzi mi o zdjęcia dachu z dachówką KORAMIC Rnenesansowa L15 w kolorze antracyt, angoba antracyt lub czarna szlachetna jak ktoś ma niech przyklei pare fotek. Z góry dzieki. Ps. jurand79 na 1 stronie tego wątku zdjęcie Twojego całego dachu nie otwiera się i właśnie stąd moja prośba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamPe 22.03.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Oto nasza dachówkaBOGEN INNOVO 12 RUBIN ROT glazura http://lh4.ggpht.com/_K8emc_OJx6c/SiLSB7kWWdI/AAAAAAAAAGA/-NOEVqIO8Pk/s144/P2070640.JPG http://lh5.ggpht.com/_K8emc_OJx6c/SiK2RnNEkBI/AAAAAAAAAC4/1OHWSvWt5VA/s144/P5110016.JPG http://lh5.ggpht.com/_K8emc_OJx6c/SiK2T6CPR9I/AAAAAAAAAC8/KJtwD3Ed6p8/s144/P5110018.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 28.03.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Roben, sredzka falista plus, czarnobrązowahttp://images36.fotosik.pl/89/49c77cac553f4fbemed.jpghttp://images41.fotosik.pl/89/80afec41bff8568bmed.jpghttp://images46.fotosik.pl/93/49baf2e798d74dc8med.jpghttp://images47.fotosik.pl/93/2414f04e8c6ccd50med.jpghttp://images44.fotosik.pl/93/993b1d000613fbbfmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulakp 28.03.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Sliczna jest ta dachóweczka... ja mam taka samą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 16.04.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Barranki2, pozwoliłam sobie zapisać Wasz dach w inspiracjach. Z pewnością będę chciała blachę. Wasza jest piękna, ładny projekt i w ogóle perfekcyjnie wykonane. Może jakbyście tak wrzucili info, ile cuś takiego z metra wychodzi, bo jednak mam nadzieję, ze ciut taniej niż dachówka? Kurcze, ale ja nie chcę grzecznej dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 16.04.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Barranki2, pozwoliłam sobie zapisać Wasz dach w inspiracjach. Z pewnością będę chciała blachę. Wasza jest piękna, ładny projekt i w ogóle perfekcyjnie wykonane. Może jakbyście tak wrzucili info, ile cuś takiego z metra wychodzi, bo jednak mam nadzieję, ze ciut taniej niż dachówka? Patrzyłam, przy moim dachu koszt samej blachy to 15 tysia (225m2), a jak robocizna, obróbki, orynnowanie? Kurcze, ale ja nie chcę grzecznej dachówki ciut droższa dachówka jest zdecydowania lepsza niż blacha, zastanów się czy warto w takim przypadku oszczedzić parę groszy... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 16.04.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 ciut droższa dachówka jest zdecydowania lepsza niż blacha, zastanów się czy warto w takim przypadku oszczedzić parę groszy... pozdrawiam ale ja nie chcę dachówki... Spójrz na dacha Barranków, to może zobaczysz dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 16.04.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 ciut droższa dachówka jest zdecydowania lepsza niż blacha, zastanów się czy warto w takim przypadku oszczedzić parę groszy... pozdrawiam ale ja nie chcę dachówki... Spójrz na dacha Barranków, to może zobaczysz dlaczego... Ja spojrzałem i nadal nie wiem dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 16.04.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Barranki2, pozwoliłam sobie zapisać Wasz dach w inspiracjach. Z pewnością będę chciała blachę. Wasza jest piękna, ładny projekt i w ogóle perfekcyjnie wykonane. Może jakbyście tak wrzucili info, ile cuś takiego z metra wychodzi, bo jednak mam nadzieję, ze ciut taniej niż dachówka? Patrzyłam, przy moim dachu koszt samej blachy to 15 tysia (225m2), a jak robocizna, obróbki, orynnowanie? Kurcze, ale ja nie chcę grzecznej dachówki ciut droższa dachówka jest zdecydowania lepsza niż blacha, zastanów się czy warto w takim przypadku oszczedzić parę groszy... pozdrawiam A to ciekawa jest opinia... Na jakiej podstawie twierdzisz, że dachówka jest lepsza niż blacha? Wszystko zależy od materiału. Na naszym dachu jest blacha tytancynkowa, która - czysto teoretycznie - jest nieomal wieczna (oczywiście jakby ktoś mógł to sprawdzić) i praktycznie bezobsługowa. Kładzie się ją m.in. na zabytkowych kamienicach, rekonstruowanych pałacach itp. jako materiał nawiązujący do historycznych blach, ale także i na nowoczenej architekturze, także jako pokrycie elewacyjne. Oczywiście jeśli rozważamy blachę typu ocynk, która była niegdyś popularna na budynkach z lat 70., to masz całkowitą rację. Byle dachówka jest lepsza. Z kolei w przypadku nowoczesnych blach płaskich wybarwianych proszkowo, typu Plannja Emka już można dyskutować. A dylemat "tytancynk czy karpiówka" jest wyłącznie dylematem architektoniczno-estetycznym. Tyle, że fachowców i "fachowców" od układania dachówek jestw Polsce multum, a tradycja układania blach płaskich na rąbek stojący prawie zniknęła i znalezienie dobrego fachowca nie jest tu łatwe. A partacz może taki dach zepsuć znacznie skuteczniej niż dach kryty dachówką. U nas dachówka zdominowała krajobraz, ale w wielu krajach blacha jest materiałem szalenie popularnym. Byłoby fajnie, gdyby taką różnorodność dałoby się odnaleźć i u nas. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 16.04.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 No, ja w każdym razie na widok tego tytan-cynku odjeżdżam. I muusse miec takie (choćby było drogie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 17.04.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Barranki2, pozwoliłam sobie zapisać Wasz dach w inspiracjach. Z pewnością będę chciała blachę. Wasza jest piękna, ładny projekt i w ogóle perfekcyjnie wykonane. Może jakbyście tak wrzucili info, ile cuś takiego z metra wychodzi, bo jednak mam nadzieję, ze ciut taniej niż dachówka? Patrzyłam, przy moim dachu koszt samej blachy to 15 tysia (225m2), a jak robocizna, obróbki, orynnowanie? Kurcze, ale ja nie chcę grzecznej dachówki ciut droższa dachówka jest zdecydowania lepsza niż blacha, zastanów się czy warto w takim przypadku oszczedzić parę groszy... pozdrawiam A to ciekawa jest opinia... Na jakiej podstawie twierdzisz, że dachówka jest lepsza niż blacha? Wszystko zależy od materiału. Na naszym dachu jest blacha tytancynkowa, która - czysto teoretycznie - jest nieomal wieczna (oczywiście jakby ktoś mógł to sprawdzić) i praktycznie bezobsługowa. Kładzie się ją m.in. na zabytkowych kamienicach, rekonstruowanych pałacach itp. jako materiał nawiązujący do historycznych blach, ale także i na nowoczenej architekturze, także jako pokrycie elewacyjne. Oczywiście jeśli rozważamy blachę typu ocynk, która była niegdyś popularna na budynkach z lat 70., to masz całkowitą rację. Byle dachówka jest lepsza. Z kolei w przypadku nowoczesnych blach płaskich wybarwianych proszkowo, typu Plannja Emka już można dyskutować. A dylemat "tytancynk czy karpiówka" jest wyłącznie dylematem architektoniczno-estetycznym. Tyle, że fachowców i "fachowców" od układania dachówek jestw Polsce multum, a tradycja układania blach płaskich na rąbek stojący prawie zniknęła i znalezienie dobrego fachowca nie jest tu łatwe. A partacz może taki dach zepsuć znacznie skuteczniej niż dach kryty dachówką. U nas dachówka zdominowała krajobraz, ale w wielu krajach blacha jest materiałem szalenie popularnym. Byłoby fajnie, gdyby taką różnorodność dałoby się odnaleźć i u nas. pozdrawiamy nie zamierzam nikogo przekonywać ze dachówka jest lepsza od kazdej blachy, bo jest i nic tego nie zmieni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 17.04.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Dachówka ładniejsza ale wiadomo rzecz gustu Dla mnie tytancynk wygląda jak zwykła blacha, ale jak mówię to moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 17.04.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 A dla mnie dachówka wygląda jak każdy dach budowanego obecnie domu Ale to oczywiście tylko moje zdanie No dobra, trochę przedrzeźniam. Nudno byłoby jakby się wszystkim podobały tytan - cynki. W każdym razie, ja chyba bym wtedy takiego dachu nie chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 17.04.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 No cóż, przyznam że rozumiem i doceniam podejście kristofurosa - najważniejsze jest, czy się podoba, czy nie. I oczywiście spotykamy się z pytaniami, czy jeszcze coś będziemy robić z tym dachem, na przykład malować, bo wygląda jak na stodole, to się ciepło uśmiechamy... To między innymi efekt wszechobecnej dachówki. Osikowy wiór, słoma, kamienny łupek czy blacha jako pokrycie dachu wciąż są uznawane jako niegroźny objaw delikatnego zboczenia A czy jest jakiś inny materiał, jeszcze poza blachą miedzianą, który żyje? Który za rok będzie wyglądał nieco inaczej niż dzisiaj, bo będzie w naturalny patynował? Nam się podoba, ale przyznajemy, że ciemna karpiówka także mogłaby być ciekawym rozwiązaniem. Natomiast z argumentem Hugo26, że dachówka jest lepsza bo jest, trudno dyskutować. Więc nie będziemy pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 17.04.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 No cóż, przyznam że rozumiem i doceniam podejście kristofurosa - najważniejsze jest, czy się podoba, czy nie. I oczywiście spotykamy się z pytaniami, czy jeszcze coś będziemy robić z tym dachem, na przykład malować, bo wygląda jak na stodole, to się ciepło uśmiechamy... To między innymi efekt wszechobecnej dachówki. Osikowy wiór, słoma, kamienny łupek czy blacha jako pokrycie dachu wciąż są uznawane jako niegroźny objaw delikatnego zboczenia A czy jest jakiś inny materiał, jeszcze poza blachą miedzianą, który żyje? Który za rok będzie wyglądał nieco inaczej niż dzisiaj, bo będzie w naturalny patynował? Nam się podoba, ale przyznajemy, że ciemna karpiówka także mogłaby być ciekawym rozwiązaniem. Natomiast z argumentem Hugo26, że dachówka jest lepsza bo jest, trudno dyskutować. Więc nie będziemy pozdrawiamy No i tą trafną kwintesencją zakończmy spór co jest lepsze wafelek czy ciasteczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 17.04.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 No cóż, przyznam że rozumiem i doceniam podejście kristofurosa - najważniejsze jest, czy się podoba, czy nie. I oczywiście spotykamy się z pytaniami, czy jeszcze coś będziemy robić z tym dachem, na przykład malować, bo wygląda jak na stodole, to się ciepło uśmiechamy... To między innymi efekt wszechobecnej dachówki. Osikowy wiór, słoma, kamienny łupek czy blacha jako pokrycie dachu wciąż są uznawane jako niegroźny objaw delikatnego zboczenia A czy jest jakiś inny materiał, jeszcze poza blachą miedzianą, który żyje? Który za rok będzie wyglądał nieco inaczej niż dzisiaj, bo będzie w naturalny patynował? Nam się podoba, ale przyznajemy, że ciemna karpiówka także mogłaby być ciekawym rozwiązaniem. Natomiast z argumentem Hugo26, że dachówka jest lepsza bo jest, trudno dyskutować. Więc nie będziemy pozdrawiamy No i tą trafną kwintesencją zakończmy spór co jest lepsze wafelek czy ciasteczko zależy jaki wafelek i jakie ciasteczko Ale zgadzam się z przedmówcą w rozciągłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts