mayadaski 26.08.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Maja cos nie otwiera się!!! Kurcze....nie wiem dlaczego!!! http://farm4.static.flickr.com/3513/3777783822_95ef4895f8.jpg http://farm3.static.flickr.com/2670/3777784080_7352bcf599.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.08.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Pytanie do Mreniasa; nie będziesz miał rynien ? Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinradom1719502019 26.08.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 matowa czy błyszcząca? pamiętajmy, że to zależy od cieniutkiej warstewki, jaką pokryta jest dachówka. o jakości dachówki odpowiada jednak to co jest pod tą warstwą. radziłbym więc raczej tym się kierować niż błyskotkami. zauważmy, że żaden z producentów dachówek nie uzależnia długości okresu gwarancyjnego od rodzaju powłoki wykańczającej.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrenias 26.08.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Pytanie do Mreniasa; nie będziesz miał rynien ? Jan. Witaj! No będą, będą Podobno w przyszłym tygodniu będa zakładali. Co do metrów dachu, to mam około 280m2 A projekt robiła nam koleżanka P.S. Jak cos zapraszam do dziennika budowy - dzień po dniu tam znajdziecie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.08.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Tylko ,że okap powinno robić się pierwszy. Artyści !!!!! Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrenias 26.08.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Mistrzu Janie poszedł MAIL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinradom1719502019 27.08.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Tylko ,że okap powinno robić się pierwszy. Artyści !!!!! Jan. oczywiście od okapu zacząć jest łatwiej i robi się tak w 99,9% przypadków jednak czasem trzeba zmienić kolejność. jeśli w tym konkretnym przypadku nie ma wyraźnych powodów ku temu by zacząć dach od góry, to znaczy, że ekipa albo ma taki system pracy, albo dopiero zaczyna swą przygodę z dachami. sądząc jednak po widocznym małym kawałku obróbki komina, ekipa nie jest początkująca. tak więc zakładam, że firma handlowa nie załatwiła na czas rynien (być może są jakieś nietypowe), a wykonawca chciał jak najszybciej dachówkę ułożyć. strachu więc nie ma, wszystko będzie ok, jeśli dokończą ten daszek. znam jeden przypadek, gdzie inwestor dogadał się z wykonawcami co do ceny, terminu i zakresu prac na wykonanie dachu. oczywiście umowa ustna. w połowie roboty szef ekipy zgłosił się do inwestora i powiedział, że ma jakąś inną bardziej intratną robotę i musi z tej zrezygnować, chyba, że inwestor zgodzi się dopłacić pewną kwotę pieniędzy. zagranie ze wszech miar chamskie, wszyscy się z tym zgodzimy. mam nadzieję, że w tym przypadku tak nie będzie. pozdrawiam z deszczowego dziś Radomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 29.08.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Dachówki i dachówki, kilka (zaledwie) blachodachówek i ani jednej blachy trapezowej.Czy nie macie dachów z blachy trapezowej albo z blachodachówki? U nas w okolicy w większości dachy kryte blachą, a tu na forum cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 30.08.2010 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 rzeczywiscie watek jest zdominowany przez dachowkemusisz szukac w dziennikach budowy,jest na forum duzo realizacji dachow z blachy czy gontow,ktorych wlaciciele nie uczestnicza w tym watkuja tez tu czesto zagladam,poniewaz czekam na jakies inne realizacje jak dachowka (zwyczajnie nie podoba mi sie ten material),ale pozostaja dzienniki budowy...najlepiej skorzystaj z wyszukiwarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 31.08.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Ten domek to chyba LIBRA:)-piękny domek!Moje marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maestrod 03.09.2010 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Czy ktos ma na dachu Creatona Futurę Nuance - kolor czarna matowa Mamy Creatona Premion barwionego w masie - czarną. Końcowy etap i za chwilę okna dachowe (fakro albo velux) zdjęcie mogę wstawić niebawem, ale dopiero od dzisiaj jestem na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maestrod 03.09.2010 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 układać z przesunięciem czy bez to zależy od tego jakie dachówki szczytowe występują. jeśli występują tylko jednej szerokości to tylko ułożenie bez przesunięcia da radę, no chyba że dach nie ma wiatrówek. domino już było, ale obiecałem więc wklejam: http://www.bmwauto.pl/domino.jpg pozdrawiam Bardzo ładna ta dachówka jak i cały dom jako całość - kolorystyka dachu, okna itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrenias 06.09.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 I pytanie - czy ktoś ma na dachu Creaton Piatta ?? Nie wiem czy wiesz, ale tej dachówki już nie ma w sprzedaży, jest niby na stronach, ale jest nie do dostania, bo sam ją chciałem, ale niestety niemcy już jej nie produkują. A tu prosze mojego znajomego dach, który był dla mnie natchnieniem do właśnie tej dachówki. http://lh3.ggpht.com/_ba-VYg7_gP4/TDN_b3rwL7I/AAAAAAAADPg/WCXmhffqLz4/s720/DSC_7682%20%5B1024x768%5D.JPG Dla mnie wygląda MEGA BOGATO w stosunku do domino i co ciekawe wychodziła taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 06.09.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Nie wiem czy wiesz, ale tej dachówki już nie ma w sprzedaży, jest niby na stronach, ale jest nie do dostania, bo sam ją chciałem, ale niestety niemcy już jej nie produkują. A tu prosze mojego znajomego dach, który był dla mnie natchnieniem do właśnie tej dachówki. http://lh3.ggpht.com/_ba-VYg7_gP4/TDN_b3rwL7I/AAAAAAAADPg/WCXmhffqLz4/s720/DSC_7682%20%5B1024x768%5D.JPG Dla mnie wygląda MEGA BOGATO w stosunku do domino i co ciekawe wychodziła taniej. Czyli jak nie ma w sprzedaży to "po ptokach"... szkoda tylko że na stronach nadal jest. No nic - muszę skreślić ją z listy "swoich" dachówek. a daszek rzeczywiście bardzo ładny... Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek86 10.09.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 (edytowane) kochani doradźcie.... wybrałam celtycką Braasa w kolorze ciemnoczerwonym http://www.monier.pl/uploads/pics/celtyckamain_01.jpg ta druga domek mamy taki: http://images45.fotosik.pl/339/a39257ef73eb80a2med.jpg drzwi garażowe i wejściowe będą raczej ciemne (brąz), okna i podbitka w kolorze albo białym albo wiśniowym i dylemat.... co z rynnami?? CIEMNY BRĄZ czy WIŚNIA (w kolorze dachówki) w 90% domów widzę brązowe rynny ( i nie powiem że mi się nie podobają) ale sama nie wiem może lepiej wiśniowe w kolorze dachu (z tym że nie widziałam kopertowego dachu z takimi rynnami, co najwyżej na dwuspadowych dachach a to jednak trochę inny efekt) do poniedziałku muszę się zdecydować Edytowane 10 Września 2010 przez Gosiek86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 12.09.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 kochani doradźcie.... wybrałam celtycką Braasa w kolorze ciemnoczerwonym [i dylemat.... co z rynnami?? CIEMNY BRĄZ czy WIŚNIA (w kolorze dachówki) w 90% domów widzę brązowe rynny ( i nie powiem że mi się nie podobają) ale sama nie wiem może lepiej wiśniowe w kolorze dachu (z tym że nie widziałam kopertowego dachu z takimi rynnami, co najwyżej na dwuspadowych dachach a to jednak trochę inny efekt) do poniedziałku muszę się zdecydować Ja mam okna ciemny orzech, dachówka miedziana angobowana, a rynny - brązowe. Wydaje mi się ,że dobrze wygląda jak wszystko nie zlewa się w jednym kolorze - a rynny pasują do reszty, ale trochę się odróżniają od dachu. U nas rynny w kolorze opierzenia balkonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek86 12.09.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Ja mam okna ciemny orzech, dachówka miedziana angobowana, a rynny - brązowe. Wydaje mi się ,że dobrze wygląda jak wszystko nie zlewa się w jednym kolorze - a rynny pasują do reszty, ale trochę się odróżniają od dachu. U nas rynny w kolorze opierzenia balkonów. Dziękuję za zainteresowanie chyba zdecyduję się na brązowe. pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.09.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 kochani doradźcie.... wybrałam celtycką Braasa w kolorze ciemnoczerwonym http://www.monier.pl/uploads/pics/celtyckamain_01.jpg ta druga domek mamy taki: http://images45.fotosik.pl/339/a39257ef73eb80a2med.jpg drzwi garażowe i wejściowe będą raczej ciemne (brąz), okna i podbitka w kolorze albo białym albo wiśniowym i dylemat.... co z rynnami?? CIEMNY BRĄZ czy WIŚNIA (w kolorze dachówki) w 90% domów widzę brązowe rynny ( i nie powiem że mi się nie podobają) ale sama nie wiem może lepiej wiśniowe w kolorze dachu (z tym że nie widziałam kopertowego dachu z takimi rynnami, co najwyżej na dwuspadowych dachach a to jednak trochę inny efekt) do poniedziałku muszę się zdecydować jak okna białe to i garazowe zrób białe a rynny wisniowe, jak okna wiśniowe - tzn. jakie bo nie widzialem takiej barwy - to rynny wisniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek86 12.09.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 jak okna białe to i garazowe zrób białe a rynny wisniowe, jak okna wiśniowe - tzn. jakie bo nie widzialem takiej barwy - to rynny wisniowe o np takie: http://terenbudowy.blox.pl/resource/okna3.jpg ale raczej będą białe (koszty:/) a drzwi garażowych ani wejściowych białych zdecydowanie nie chcemy raczej na pewno brązowe, więc brązowe rynny chyba spasują w każdym razie dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 14.09.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Nam sie robi powoli daszek. Na razie wiezba ale za pare chwil bedzie reszta. Zdecydowalismy sie na Turmalin antracyt. Jak bede mial juz zdjecia to wrzuce pokazac. Jak bedziemy ukladac czy na przemian czy jeden pod drugim tego nie wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts