Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje dachy!!!!!!!!

e.kala

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

We Wrocławiu w hurtowniach mówią, że Creatona na Polskę nie będzie do nowego roku. Ja też rozważam Nelskamp Nibrę G10 i Meyer Holsen Piano. Ta ostatnia jest piękna, ale wychodzi mi drożej o 3 tys. zł.

Creaton Domino i Braas Tegalit jest niedostepny przynajmniej do stycznia.

My aktualnie wybieramy miedzy Rupp Turmalin a Nibra G10 - dostawa 2-3 tygodnie czekania . Ceny dostalam na obydwie prawie takie same

Nie mam pojecia jak wyglada Tondach Figaro i Wienerberger Actua i cen na to nie mam bo moze bym rozwazyla.

Piekny jest Meyer Holsen Piano, ale cena troche nie bardzo i niestety kolorystyka mi nie odpowiada.

• 2 weeks później...
Witam.

Zakupilem dachówkę Koramica Narwik kolor angoba rustykalna, a dach wygląda tak: http://foto.onet.pl/s2iky,fkfgf4ofskfx.

Pozdrawiam

Sebxyz

Piekna dachowka i piekny dom. Architektura odpowiednia do miejsca polozenia domu. Rozumiem, ze to sciana 3-warstwowa. Jakiej firmy jest cegla?

Piekna dachowka i piekny dom. Architektura odpowiednia do miejsca polozenia domu. Rozumiem, ze to sciana 3-warstwowa. Jakiej firmy jest cegla?

Witam.

Tak ściana 3-warstwowa a cegla to cegla elewacyjna z Kraśnika - cegielnia Hoffmanowska. Ostatnimi czasy w okolicach Olsztyna powstalo dużo domów z tej cegly (jako elewacja).

Pozdrawiam

Sebxyz

Piękne macie te dachy z dachówek. Naprawdę cudowne....ja jednak więźbę zrobiłam sobie pod dachówkę (może na przyszłość :), ale dach pokryłam blachodachówką. Wiadomo-finanse :( Ale i tak się pochwalę, dla tych którzy być może wybiorą blachę...

http://img87.imageshack.us/img87/6092/obraz021g.jpg

http://img683.imageshack.us/img683/3678/obraz015p.jpg

http://img822.imageshack.us/img822/8942/obraz024rp.jpg

Blachodachówka Pruszyński, Szafir, orynnowanie stalowe Niagara (Pruszyński).

Andzia84 Twoja blacha wytrzyma dłużej niż kazda dachówka betonowa! Już wygląda bardzo ładnie, a betonowe dachówki porosną mchem za 3-5 lat. Za 10 lat będa do wymiany, a Twoja blacha będzie dalej wyglądać jak dziś :-)

Dobry, ekonomiczny wybór, ładne kolory, porządnie obrobione... czego chcieć więcej??

Andzia84 Twoja blacha wytrzyma dłużej niż kazda dachówka betonowa! Już wygląda bardzo ładnie, a betonowe dachówki porosną mchem za 3-5 lat. Za 10 lat będa do wymiany, a Twoja blacha będzie dalej wyglądać jak dziś :-)

Dobry, ekonomiczny wybór, ładne kolory, porządnie obrobione... czego chcieć więcej??

Mam nadzieję, że ceramiczne dachówki też trochę porastają mchem :) osobiście podobają mi się naturalne, starzejące się pięknie materiały.

Pozdrowienia,

super wygląda:)my z mężem też szaleliśmy za płaską dachówką, ale po obejrzeniu paru dachow z plaskiej jedno jest pewne-sprawdzony fachowiec, bo przy tej dachówce wszystkie niedoskonałości ułożenia widac niestety:)i tak mamy standard robena- przynajmniej w kieszeni coś zostało:)

wytłumaczcie mi jedno. dachówki można podzielić praktycznie na 4 typy: holenderka+esówka, marsylki, karpiówki i płaskie. po ułożeniu na dachu wszystkie dachówki w obrebie tych grup wyglądają praktycznie tak samo. więc po co szukać jakiś dziwnych dachówek typu aureus?

producenci dachówek też powariowali z tak szeroką ofertą. no ale tak to jest jak w firmie rządza marketingowcy a nie ludzie którzy znają sie na ich produkcji.

Dachowki miedzy typami roznia sie wyraznie. W ramach jednego typu to rzeczywiscie roznice sa marginalne, szczegolnie na ciemnych dachach. Ale coz , w trakcie inwestowania zwraca sie uwage nawet na najmniejsze szczegoly. Taka to nasza cecha inwestorska. Jestem pewna, ze za rok, dwa lata greg nie bedzie nawet pamietal nazwy swojej dachowki ;), chyba ze bedzie mial dach "z problemami" :p

Ojej rosek daj firmom zarobic noooo!!!!! ;)

Edytowane przez Aleksandryta