Zochna 27.10.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 czy ja też mogłabym prosić o namiary wyslalam sorry ze tak dlugo - ale dopiero zauwazylam pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratkovitz 28.10.2006 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 jk69, szare Domino Creatona jest na parkowym wzgórzu w Mogilanach a antracytowe podobno na jakimś domu w Michałowicach (czyli w "mojej" wsi - powiedzieli mi tak u dystrybutora; mam nadzieję, że zobaczę niebawem na żywo, choć Michałowice nie są aż tak małe i śledztwo nie jest łatwe:-), z HP 10 jeszcze się dowiem. Tak w ogóle, to czekam na szczegółową wycenę dachu z Domino i HP10 (i pierwotnie planowanego cementowego Euronitu) - jak mi szczęka nie opadnie za nisko po rzucie okiem na wyżej wymienione, to możliwe, że się szarpniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinka83 28.10.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Tola, twój Euronit to kolor ciemnoczerwony czy ceglasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 28.10.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 jk69, szare Domino Creatona jest na parkowym wzgórzu w Mogilanach a antracytowe podobno na jakimś domu w Michałowicach (czyli w "mojej" wsi - powiedzieli mi tak u dystrybutora; mam nadzieję, że zobaczę niebawem na żywo, choć Michałowice nie są aż tak małe i śledztwo nie jest łatwe:-), z HP 10 jeszcze się dowiem. Tak w ogóle, to czekam na szczegółową wycenę dachu z Domino i HP10 (i pierwotnie planowanego cementowego Euronitu) - jak mi szczęka nie opadnie za nisko po rzucie okiem na wyżej wymienione, to możliwe, że się szarpniemy Parkowe Wzgórze widziałam - ale tam są takie małe dachy, źle położone i wykończone, że efekt jest marny... Jakbyś miał namiar na dach w Michałowicach, to daj znać! Ja mam też obiecany w hurtownii jakiś adres w przyszłym tygodniu - jak mi go przekażą, jeśli będziesz zainteresowany, podzielę się. A tanie Domino nie jest niestety.... Mój dach 200m2, prosty, dwuspadowy bez żadnych elementów typu daszki czy lukarny, kosztować ma (cena dachówki brutto) ok. 19 000 + zapisy na dostawę w .... lutym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.10.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 oj nie jest...moj dach 240m2 mial kosztowac 25000, a liczona była tylko dach.podstawowa....i jakies mikroilosci skrajnych..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.10.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 http://images3.fotosik.pl/222/2c776af9f8c98eb7.jpg http://images3.fotosik.pl/222/a7394e2b05965e7c.jpg http://images2.fotosik.pl/222/f1c702f200e09d8d.jpg http://images3.fotosik.pl/222/89b97438ef9ab437.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 30.10.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 ratkovitz i jk69 Jesli znajdziecie jakiś dach z płaską dachówką w okolicach to dajcie mi też znać Oglądam zdjęcia w tym temacie i co tu dużo mówić - płaska dachówka mi sie bardzo, bardzo spodobała. Trzeba zobaczyć na żywo, pokazać Żonie i dalej mysleć Ale my jeśli już to i tak cementową....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 30.10.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Tola, twój Euronit to kolor ciemnoczerwony czy ceglasty? Kasinko, mam czerwoną dachówkę. Na ceglastą trzeba było czekać, a czerwona była od ręki. Wykonawca nie dał nam wyboru, miał poumawiane terminy. Ale jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 30.10.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 ratkovitz i jk69 Jesli znajdziecie jakiś dach z płaską dachówką w okolicach to dajcie mi też znać Oglądam zdjęcia w tym temacie i co tu dużo mówić - płaska dachówka mi sie bardzo, bardzo spodobała. Trzeba zobaczyć na żywo, pokazać Żonie i dalej mysleć Ale my jeśli już to i tak cementową....... hej, cementowy Tegalit Brassa - a tylko tą jedą cementową płaską udało mi się znaleźć - kosztuje nie wiele mniej niż ceramiczna Domino! Ledwie 10% różnicy wyszło w kosztorysach moich dachów! Tegalit jest większy od Domino, prawie kwadratowy i wszystko jest w nim ładne, oprócz krawędzi dolnych, bardzo widocznych dla patrzących z dołu. Kawędzie te są poszarpane, takie nierówne jak w bloczkach betonowych. Domino ma taką zaokrągloną krawędź. Prześlę Ci na priva 2 miejsca z Tegalitem (b.ciemny łupek - prawie czarny) do obejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratkovitz 30.10.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 jk69,ja też poproszę o dachy z Tegalitem. I tak nie będę kładł tej dachówki, ale przynajmniej będzie można sobie wyobrazić jak mniej więcej wygląda czarne Domino - co jakiś czas objeżdżam rubieże mojej wioski w poszukiwaniu tejże, ale na razie bezskutecznie:-( Sail,zgadzam się z jk69 - jeśli już decydujesz się na płaską, to różnica w cenie pomiędzy Tegalitem a Domino (czy HP10 Imerysa) jest niewielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 31.10.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Uhh, a miało byc taniej... A orientujecie się jak wypada cena dachówki płaskiej w porównaniu do innych, takich powiedzmy bardziej popularnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 31.10.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 no nie wiem.....pomiedzy tegalitem a domino jest bardzo duza roznica....cenowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 31.10.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 no nie wiem.....pomiedzy tegalitem a domino jest bardzo duza roznica....cenowa najtańsze oferty: dachówki podstawowe + dachowki dodatkowe, krawędziowe, gąsiory, wentylacyjne, itp. Dach prosty, dwuspadowy, bez lukarn,ok. 200 m2 DOMINO brutto - 19 000 TEGALIT brutto - 17 000 Jak dla mnie, to nie jest duża różnica.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 31.10.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 to ja miałam tegalit 16000domino 25000policz sobie jeszcze wszystkie dodatki, moze tu jest pies pogrzebany? albo w upustachjesli bylaby roznica tylko w 2000zł to pewnie, że warto ceramikę.A HP10?Jeszcze Nelskamp ma taką płaską dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 31.10.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Xena z Xsary Zajrzałem do Twojego dziennika i piszesz, że zrezygnowałaś z płaskiej ze względu na cenę.... Możesz podać jaka różnica była między płaską a tą na którą się zdecydowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 31.10.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 ok.9000zła tegalit miał czas dostawy 3 miesiace (ja potrzebowałam szybciej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 31.10.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Czy te 9tyś to różnica w porównaniu do Domina, co oznaczałoby, że kupiłaś w cenie Tegalitu tylko w krótszym terminie? Sorki ale sie nieco pogubiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 31.10.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Czy te 9tyś to różnica w porównaniu do Domina, co oznaczałoby, że kupiłaś w cenie Tegalitu tylko w krótszym terminie? Sorki ale sie nieco pogubiłem nie.Wycena na dachowki podstawowe tegalit - 16000zł czas dosatwy minimum 3 miesiace domino 25000zł czas dostawy 3 tygodnie dach prosty 240m2 kupiłam inna dachówkę, tańszą od tegalita (czyli rowniez od domina), jesli chcesz wiedziec w jakiej cenie CAŁY DACH moge Ci podac na mejla ale najlepiej sprawdzcie sobie ceny u lokalnych dystrybutorów na konkretnie Waszych dachach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 31.10.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Ok dzięki. Zacznę wyceniać dach, albo od razu cały dom jak mi wróci projekt z adaptacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratkovitz 31.10.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 ja mam następujacą wycenę kompletnych dachów: Euronit (plan minimum) 8200 PLN, Creaton Domino 22000, Imerys HP10 23000. Dach 205m.kw., dwuspadowy, bez żadnych załamań i jaskółek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts