Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje dachy!!!!!!!!

e.kala

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jk69, szare Domino Creatona jest na parkowym wzgórzu w Mogilanach a antracytowe podobno na jakimś domu w Michałowicach (czyli w "mojej" wsi - powiedzieli mi tak u dystrybutora; mam nadzieję, że zobaczę niebawem na żywo, choć Michałowice nie są aż tak małe i śledztwo nie jest łatwe:-), z HP 10 jeszcze się dowiem. Tak w ogóle, to czekam na szczegółową wycenę dachu z Domino i HP10 (i pierwotnie planowanego cementowego Euronitu) - jak mi szczęka nie opadnie za nisko po rzucie okiem na wyżej wymienione, to możliwe, że się szarpniemy

jk69, szare Domino Creatona jest na parkowym wzgórzu w Mogilanach a antracytowe podobno na jakimś domu w Michałowicach (czyli w "mojej" wsi - powiedzieli mi tak u dystrybutora; mam nadzieję, że zobaczę niebawem na żywo, choć Michałowice nie są aż tak małe i śledztwo nie jest łatwe:-), z HP 10 jeszcze się dowiem. Tak w ogóle, to czekam na szczegółową wycenę dachu z Domino i HP10 (i pierwotnie planowanego cementowego Euronitu) - jak mi szczęka nie opadnie za nisko po rzucie okiem na wyżej wymienione, to możliwe, że się szarpniemy

Parkowe Wzgórze widziałam - ale tam są takie małe dachy, źle położone i wykończone, że efekt jest marny...

Jakbyś miał namiar na dach w Michałowicach, to daj znać! Ja mam też obiecany w hurtownii jakiś adres w przyszłym tygodniu - jak mi go przekażą, jeśli będziesz zainteresowany, podzielę się.

A tanie Domino nie jest niestety.... Mój dach 200m2, prosty, dwuspadowy bez żadnych elementów typu daszki czy lukarny, kosztować ma (cena dachówki brutto) ok. 19 000 + zapisy na dostawę w .... lutym :o .

ratkovitz i jk69

Jesli znajdziecie jakiś dach z płaską dachówką w okolicach to dajcie mi też znać :wink:

Oglądam zdjęcia w tym temacie i co tu dużo mówić - płaska dachówka mi sie bardzo, bardzo spodobała. :lol:

Trzeba zobaczyć na żywo, pokazać Żonie i dalej mysleć :wink:

Ale my jeśli już to i tak cementową.......

Tola, twój Euronit to kolor ciemnoczerwony czy ceglasty?

Kasinko, mam czerwoną dachówkę. Na ceglastą trzeba było czekać, a czerwona była od ręki. Wykonawca nie dał nam wyboru, miał poumawiane terminy. Ale jest dobrze.

ratkovitz i jk69

Jesli znajdziecie jakiś dach z płaską dachówką w okolicach to dajcie mi też znać :wink:

Oglądam zdjęcia w tym temacie i co tu dużo mówić - płaska dachówka mi sie bardzo, bardzo spodobała. :lol:

Trzeba zobaczyć na żywo, pokazać Żonie i dalej mysleć :wink:

Ale my jeśli już to i tak cementową.......

hej,

cementowy Tegalit Brassa - a tylko tą jedą cementową płaską udało mi się znaleźć - kosztuje nie wiele mniej niż ceramiczna Domino! Ledwie 10% różnicy wyszło w kosztorysach moich dachów!

Tegalit jest większy od Domino, prawie kwadratowy i wszystko jest w nim ładne, oprócz krawędzi dolnych, bardzo widocznych dla patrzących z dołu. Kawędzie te są poszarpane, takie nierówne jak w bloczkach betonowych. Domino ma taką zaokrągloną krawędź.

Prześlę Ci na priva 2 miejsca z Tegalitem (b.ciemny łupek - prawie czarny) do obejrzenia.

jk69,

ja też poproszę o dachy z Tegalitem. I tak nie będę kładł tej dachówki, ale przynajmniej będzie można sobie wyobrazić jak mniej więcej wygląda czarne Domino - co jakiś czas objeżdżam rubieże mojej wioski w poszukiwaniu tejże, ale na razie bezskutecznie:-(

Sail,

zgadzam się z jk69 - jeśli już decydujesz się na płaską, to różnica w cenie pomiędzy Tegalitem a Domino (czy HP10 Imerysa) jest niewielka

no nie wiem.....pomiedzy tegalitem a domino jest bardzo duza roznica....cenowa

najtańsze oferty:

dachówki podstawowe + dachowki dodatkowe, krawędziowe, gąsiory, wentylacyjne, itp. Dach prosty, dwuspadowy, bez lukarn,ok. 200 m2

DOMINO brutto - 19 000

TEGALIT brutto - 17 000

Jak dla mnie, to nie jest duża różnica....

Czy te 9tyś to różnica w porównaniu do Domina, co oznaczałoby, że kupiłaś w cenie Tegalitu tylko w krótszym terminie?

Sorki ale sie nieco pogubiłem :oops:

nie.Wycena na dachowki podstawowe

tegalit - 16000zł czas dosatwy minimum 3 miesiace

domino 25000zł czas dostawy 3 tygodnie

dach prosty 240m2

kupiłam inna dachówkę, tańszą od tegalita (czyli rowniez od domina), jesli chcesz wiedziec w jakiej cenie CAŁY DACH moge Ci podac na mejla

ale najlepiej sprawdzcie sobie ceny u lokalnych dystrybutorów na konkretnie Waszych dachach.