Jan P. 01.05.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 U Ciebie ok. 10 cm.:cool:Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 03.05.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 A to mój nowy, niedawno skończony daszek. Ok. 280 m, na jednej z fotek widok z drugiej strony, jeszcze nie ukończony. Jak Wam się podoba? Super wyglada dach z blachy ! o wiele lepiej niz zwykla dachowka (to moje zdanie) moge wiedziec jaki jest koszt takiego dachu?( moze byc na priv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barszczu 03.05.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Super wyglada dach z blachy ! o wiele lepiej niz zwykla dachowka (to moje zdanie) moge wiedziec jaki jest koszt takiego dachu?( moze byc na priv) Robocizna (krycie, rynny, obróbki blacharskie itp.) to 11.000, materiał na cały dach - krycie (bez okien dachowych) 27.000 brutto z 23 % VATem (blacha na rąbek, blacha płaska do obróbek, rynny, rury spustowe, kominek wentylacyjny, wyłaz dachowy velux 45 x 55, świetlik dachowy velux z rurą sztywną itp.) z czego odzyskam ok. 3200 zł (z Urzędu Skarbowego), więc w sumie 11.000 robota + 23.800 materiały. Blacha to jest rautarrukki clasic premium z taką "podszewką" z włókniny, która ma za zadanie wygłuszać nieco deszcz oraz powodować brak skraplania się wilgoci na blasze od spodu. Powierzchnia blachy ma coś w rodzaju małych łuseczek (wytłoczenia dla sztywności). Zdecydowaliśmy się na taki dach, bo wszyscy dookoła mają domki jak z bajki o smerfach, dachóweczki, lukarny itp., a nasz w pewien sposób się wyróżnia teraz w okolicy. No i się nam podobał. Już wolałbym "trapez" niż dachówkę czy blachodachówkę. Blacha ma gwarancję 50 lat bodajże i chyba 20 lat na kolor. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 06.05.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 A to mój nowy, niedawno skończony daszek. Ok. 280 m, na jednej z fotek widok z drugiej strony, jeszcze nie ukończony. Jak Wam się podoba? Bardzo fajnie! bryła domu też fajna Czy z tego płaskiego dachu macie odprowadzenie wody i rynnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaldruk 06.05.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Witam. Czy ktoś z Was ma dach pokryty dachówką Braasa bałtycką w kolorze brązowym lub kasztanowym bądź romańską w kolorze kasztanowym? Bardzo proszę o zdjęcia. ja mam brązowego braasa oto fotki http://www.panoramio.com/photo/52234274 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barszczu 06.05.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Bardzo fajnie! bryła domu też fajna Czy z tego płaskiego dachu macie odprowadzenie wody i rynnę? to miał być płaski daszek pokryty papą, ale panowie od dachu zrobili na nim konstrukcję z krokwi ze spadkiem ok 5% + deskowanie + papa, łaty, kontrłaty + blacha i na tej otwartej krawędzi z lewej strony jest rynna z odprowadzeniem na połać dachu. Nie widać tego bo murki zasłaniają z prawego boku i z przodu, a częściowo i z lewej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taylor1 11.05.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 jeszcze nie skończony, ale już tuż, tuż. Gont IKO Cambridge HD, kolor dual brown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 12.05.2011 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Jak jest wentylowany ten dach ? Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 12.05.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 O to samo chciałem wczoraj spytać : ). Nie widzę ani daszków went. ani wywietrzników dachowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 13.05.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 to miał być płaski daszek pokryty papą, ale panowie od dachu zrobili na nim konstrukcję z krokwi ze spadkiem ok 5% + deskowanie + papa, łaty, kontrłaty + blacha i na tej otwartej krawędzi z lewej strony jest rynna z odprowadzeniem na połać dachu. Nie widać tego bo murki zasłaniają z prawego boku i z przodu, a częściowo i z lewej strony. Dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taylor1 13.05.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 w kalenicy na całej długości będzie taśma wentylacyjna Armourvent Multi, a w kalenicy nad drzwiami wejściowymi wywietrznik kalenicowy Armourvent Ridge, wszystko z IKO jak gont. Dach jeszcze nie skończony, ale gontem chciałam się pochwalić. Kiedyś o goncie słyszeć nie chcieliśmy, teraz jesteśmy zachwyceni widokiem naszego dachu - jakże innego wobec wszechobecnych wokół dachówek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeszki 20.05.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Witam, dach jeszcze nie skończony, ale ... nie mogłam się doczekać kiedy pochwalę się swoim dachem Reviva Braas'a kolor czarny - betonowa zakładkowa "karpiówka" Moja dachówka super wygląda po "deszczu" jednak jak tylko wyschnie jest ciągle zakurzona ? czy betonowa i do tego czarna tak ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 21.05.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 jeszki, śliczna dachówka. Bardzo oryginalna. Co do zakurzonej dachówki - nie ma się co dziwić póki masz glinę przed domem. Ja mam brązową dachówkę glazurowaną i też wygląda strasznie. Nie mogę się doczekać trawy i kostki brukowej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 26.05.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Dachówka ceramiczna Tondach model Stodo 12 kolor angoba czarna powierzchnia dachu 241 m3 Zdjęcie jeszcze z nieskończonym dachem http://www.moja-budowa.eu/wp-content/gallery/dach_1/dach-polacie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.05.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Do czego te uchwyty są montowane pod dachówką ? Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz69 27.05.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Dachówka ceramiczna Tondach model Stodo 12 kolor angoba czarna powierzchnia dachu 241 m3 Zdjęcie jeszcze z nieskończonym dachem http://www.moja-budowa.eu/wp-content/gallery/dach_1/dach-polacie.jpg alphatom79 , czy to napewno kolor czarny? wygląda na czerwień. może to kwestia oświetlenia a może zakurzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeszki 29.05.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Dach w końcu skończony - dalej zakurzony ... ale i tak nam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 30.05.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 jeszki, śliczny dach i śliczny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaros 04.06.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Do Mistrza Jana z prośbą - czy mógłby Pan zerknąc na nasz dach? Wydaje nam się, że dachówka jest źle położona: http://www.kasiaros.mojabudowa.pl/?page=1#i_50313 (ostatni wpis na tej stronie - przepraszam, że w tej formie, ale nie mam żadnego albumu). Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 04.06.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Jeszki, a co masz na kominach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts