bes_ 22.10.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 (edytowane) Witam czy jest ktoś na tym forum kto uważa tak jak mój (polecany) dekarz że inaczej się nie da, że taka jest "uroda" dachówki płaskiej. Edytowane 22 Października 2011 przez bes_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 23.10.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Do Magdy. Nie mogę otworzyć strony. Płaską dachówkę powinno się obrabiać nokami , wtedy nie potrzeba uszczelek i jest równo. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata.kmisti 23.10.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 (edytowane) Witam czy jest ktoś na tym forum kto uważa tak jak mój (polecany) dekarz że inaczej się nie da, że taka jest "uroda" dachówki płaskiej. Nie, to nie jest kwestia urody dachowki plaskiej. Widzialam wiele dachow pokrytych tego rodzaju dachowka, bez takich garbow przy oknach. Dekarzem nie jestem, ale jak patrze na zdjecie, to wydaje mi sie, ze masz zle kolnierze okien polaciowych. Czy masz zainstalowane specjalne kolnierze do plaskich pokryc dachowych? Czy moze takie zwykle, ktore stosuje sie tez przy falistej dachowce? EDIT: Znalazlam na forum temat, w ktorym byl poruszany problem taki jak Twoj. Moze po jego przeczytaniu rozwiazesz swoj problem. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?145451-Dachówka-Creaton-Domino-wybrzuszenie Edytowane 23 Października 2011 przez agata.kmisti bo chcialam cos dodac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hotcafe 23.10.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 (edytowane) Przepraszam, ale jakaś lewa jestem z tymi zdjeciami. Mam nadzieję, ze jeszcze dzisiaj ktoś mi coś poradzi. Póki co myślę, że z powodu za krótkich spinek do dachówek (lub inaczej za grubych łat 5x6) dachówki odstają. Jutro chyba każę od nowa kłaść tę dachówkę. Na szczęście nie jest dużo położone. Spinki mają długość 320 mm. Dachówka ceramiczna creatona premion.http://images49.fotosik.pl/1142/a948a72b5d33edeam.jpg Edytowane 23 Października 2011 przez hotcafe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bes_ 23.10.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Nie, to nie jest kwestia urody dachowki plaskiej. Widzialam wiele dachow pokrytych tego rodzaju dachowka, bez takich garbow przy oknach. Dekarzem nie jestem, ale jak patrze na zdjecie, to wydaje mi sie, ze masz zle kolnierze okien polaciowych. Czy masz zainstalowane specjalne kolnierze do plaskich pokryc dachowych? Czy moze takie zwykle, ktore stosuje sie tez przy falistej dachowce? EDIT: Znalazlam na forum temat, w ktorym byl poruszany problem taki jak Twoj. Moze po jego przeczytaniu rozwiazesz swoj problem. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?145451-Dachówka-Creaton-Domino-wybrzuszenie Tak to są kołnierze do dachówki falistej. Taki polecił sprzedawca dachówki. Odradził te do dachówki płaskiej z powodu zbyt płaskich rynienek do odprowadzania wody. Zaufałam bo facet zajmuje się tym od lat a ja buduję pierwszy dom i takiej wiedzy nie mam. Spróbuję się z nim skontaktować. Zobaczymy co powie. Dzięki za link. Przeglądałam go. Mówiłam dekarzowi o szlifowaniu dachówek ale stwierdził że to nie rozwiąże problemu (moim zdaniem po prostu mu się nie chciało bawić - mam 7 okien więc roboty z tym szlifowaniem byłoby trochę.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krbaton 28.10.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Witam Czy ma ktoś dachówkę "TONDACH Romańska 12 brązową" w okolicy Krakowa !! Chętnie oglądniemy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.10.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 ...czy jest ktoś na tym forum kto uważa tak jak mój (polecany) dekarz że inaczej się nie da, że taka jest "uroda" dachówki płaskiej. Tak ja. Twój dekarz i Twój dostawca materiału są po jednych pieniądzach. Jest takie powiedzenie: "Jak nie potrafisz nie pchaj się na afisz!". Można tak jak napisał Jan lub tak jak Ci napisałem. Z tymi nokami będzie trudniej bo z pewnością Twój dekarz nie wie co to jest. Nie ma złych kołnierzy. Kiedyś był tylko jeden uniwersalny kołnierz i było OK. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.10.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 ...Mam nadzieję, ze jeszcze dzisiaj ktoś mi coś poradzi. Wypada się tylko cieszyć, że jesteś przy nadziei. A tak poważnie to masz źle obrobione okno. Dachówki są za blisko kołnierza. Spinki nie mają nic do rzeczy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hotcafe 29.10.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Wypada się tylko cieszyć, że jesteś przy nadziei. Cieszyc to się tylko należy jeśli komuś dopisuje humor. Bo mi wcale nie jest do śmiechu, jak mi ktoś partaczy dach. Spinki zostały zmienione i teraz dach wygląda przyzwoicie. Nie zgadzam się, że spinki nie miały tutaj nic do rzeczy. Spinki zakładano na siłę i dachówki nie kładły sie po sobie tylko sterczały. <a href=http://images35.fotosik.pl/992/df1e46993f50a100m.jpg' alt='df1e46993f50a100m.jpg'> Co do obróbki okna to mam pytanie. Jaki wpływ będzie miało to, że dachówki są położone za blisko kołnierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 29.10.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Jeśli będzie za wąska szczelina., może się zapychać liśćmi itp i woda z góry pójdzie w bok . Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.10.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Obowiązują pewne podstawowe zasady montażu warunkujące prawidłowe funkcjonowanie okna. O skutkach wspomniał Jan. Ja mam obawy czy pozostałe warunki montażu zostały spełnione. Mogą wystąpić problemy zimą i wiosną. W skrajnym przypadku stracisz gwarancję. Z tego co piszesz Twoi dekarze nie mają zbyt wielkiego pojęcia o wykonaniu pokrycia dachu jak i o funkcji jaką powinna spełniać połać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 30.10.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Niekoniecznie to musi być wina dekarzy ( za blisko dosunięta dachówka do okna ). Może zrobili to na życzenie klienta . Już nie pamiętam ile razy inwestorzy mieli pretensje,o to że dachówki w koszu niebyły docięte na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.10.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Winiu dekarz nie może wykonywać swojej pracy nie zgodnie ze sztuką czy ogólnie przyjętymi zasadami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 30.10.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Zdaje sobie z tego sprawę, ale wytłumaczyć to inwestorowi to ciężka robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 30.10.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 A oto nasz dach, Budmat, Blacha - panele na rąbek stojący Prime Click, szerokość 51,5cm, kolor 035 (ciemny grafit), rynny Budmat Flamingo (stalowe powlekane), kolor 087 (grafit). http://img811.imageshack.us/img811/2310/dsc6996s.jpg Dach wykonany w październiku 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hotcafe 30.10.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Niekoniecznie to musi być wina dekarzy ( za blisko dosunięta dachówka do okna ). Może zrobili to na życzenie klienta . Sposób obróbki okna nie został wykonany na moje życzenie. Ekipa budująca ten dom od fundamentów jest polecana w mojej okolicy. Są to fachowcy, którzy zęby zjedli na budowach. Może wydaje sie im, że jeśli kobieta dogląda budowy to mogą robić co się im podoba. Chociaż z drugiej strony poznali już moją dociekliwość. To, że docieli te dachówki w taki sposób nie robi jednak na mnie takiego wrazenia. Skoro tam są tak małe szczeliny to żaden liść się tam nie wepchnie. A najwyżej sie to wyczyści. Moja dachówka to dachówka ceramiczna Creaton Premion grafit. http://images46.fotosik.pl/1138/429e6580ed6ed08cm.jpg http://images43.fotosik.pl/1181/463395d1e2967e00m.jpg http://images50.fotosik.pl/1191/a5e7add8bc5ab70cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 30.10.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 To, że docieli te dachówki w taki sposób nie robi jednak na mnie takiego wrazenia. Skoro tam są tak małe szczeliny to żaden liść się tam nie wepchnie. A najwyżej sie to wyczyści. Groch o sciane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 30.10.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Kawusiu, liść nie musi się wpychać , on swobodnie wpłynie od góry. Ty to zauważysz dopiero po zacieku i grzybie w mieszkaniu. Zęby zjedli pewnie na kapslach od piwa. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.10.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 "Gorąca kawo" nie daje mi spokoju ta ściana wystająca nad dach (taki niby ogniomur). Czy tak było w projekcie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hotcafe 31.10.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Tak było w projekcie (jest to "Filemon z "Dom dla ciebie"). Nie wiem co ma teraz robić z tymi oknami. Kazać zdejmować i docinać dachówki? Już całkiem mnie wyklną. Kilka metrów dachu już poprawiali.Dlaczego w dzisiejszym świecie jest tyle partactwa. Pytanie retoryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts