Jan P. 31.10.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Faktycznie Andrzeju to jest powód do niepokoju. Po pierwsze mostek termiczny , niepotrzebne dodatkowe obróbki ( czy wykonalne dla tych bez zębów? ) Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luks6 01.11.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 WitamMa ktoś dachówkę roben piemont? Jestem ciekaw jak wygląda na dachu? A szczególnie interesuje mnie kolor trentino lub kasztan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula3 03.11.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Może mi ktoś powiedzieć jak to jest z tymi dachówkami wentylacyjnymi? Czy trzeba je zakładać? W sklepach mówią, że to konieczność i podją różne ilości na nasz dach. Natomiast fachowcy - dekarze, którzy mają nam robić ten dach mówią, zę te dachówki to ściema i odradzają ich kupowanie - mówią,że to tylko naciąganie na kasę. Może mi ktoś doradzić co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 03.11.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Dekarze mają racje. Ściema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.11.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 ... fachowcy - dekarze, którzy mają nam robić ten dach mówią, zę te dachówki to ściema i odradzają ich kupowanie - mówią,że to tylko naciąganie na kasę. Jakiej odpowiedzi oczekujesz skoro nie wiadomo jaki masz dach. Te dachówki to żadna ściema choć nie na każdym dachu są potrzebne. Twoi dekarze może i są fachowcami ale profesjonalistami na pewno nie. W przypadku gdy zdania są podzielone lepiej zastosować te dachówki w czwartym rzędzie od góry po jednej w każdym polu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 05.11.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Też uważam , że ściema. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.11.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Drogi Janie chętnie poznam Twoje merytoryczne argumenty tej "ściemy". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 05.11.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Andrzeju, a może w drugą stronę, po co ten badziew? Dla ozdoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.11.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Winiu to nie jest żaden badziew. Powiem Ci, że dla ozdoby też bo i z takimi chęciami inwestorów się spotkałem. Zasadniczą rolą dachówki wentylacyjnej (nawiewnej) jest wspomaganie wentylacji połaci dachu szczególnie bardzo istotne przy stosowaniu folii wysokoparoprzepuszczalnej. Stosowanie tej dachówki staje się koniecznością dla dachów o popłaci dłuższej niż 6 m. Przy takiej długości połaci powinno się stosować kontrłaty o grubości 4 cm. Wszystko to po to aby skutecznie przeciwstawiać się dławieniu przepływu pod dachówkami czyli poprawieniu wentylacji pokrycia. W skomplikowanych dachach dachówki wentylacyjne mogą służyć jako wywietrzniki (w zamkniętych polach np. szerokie kominy). Nożna je wykorzystywać do innych celów choćby nawet jako blokady dla śniegu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 05.11.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Sam wiesz , że dachówka jest najmniej szczelnym pokryciem . Wiatr gwiżdże pod nią , że hej. I po co ta dyskusja ?. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.11.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 No właśnie po to, że gwizdanie wiatru to nie wszystko. Brak prawidłowej (skutecznej) wentylacji połaci to wzrost nasycenia pary wodnej a dalej jej kondensacja, brak możliwości odprowadzenia pary wodnej z warstwy izolacji cieplnej i drastyczne skrócenie żywotności dachówki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula3 07.11.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Dzięki wielkie za radę - odpuszczę sobie te dachówki wentylacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 14.11.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Pora na nasz daszek - blacha SSAB Hera grafit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 14.11.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 a który dach w domkach jednorodzinnych ma połać dłuższą niż 6 m ? mało który ! wiec takie dachówki sprzedawcy zazwyczaj wciskają z rozpędu i dla zysku każdemu jak leci - bez względu na to jaki jest projekt dachu spotkałem się z wyceną gdzie cena dachówki podstawowej była atrakcyjna a sprzedawca wołał 3x tyle za nietypowe dachówki jak trójniki czy wentylacyjneróżne mają techniki sprzedawcy - czujnym trzeba być ... !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.11.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Do wszystkiego należy podchodzić rozsądnie i jeżeli samemu kupuje się pokrycie dachu to należy ten zakup konsultować z dekarzem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 14.11.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Księżniczko , z daleka to się pokazuje starą babę żeby nie było widać zmarszczek. My potrzebujemy zbliżeń ( dachu;)) Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 15.11.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 MistrzuJanie z daleka przynajmniej widać cokolwiek bo z bliska niestety jest spory uskok i ciężko coś złapać w obiektyw Ale dobrze, przy okazji może przez okno dachowe coś pyknę i na dużym zumie... choć przy takiej pogodzie kiepsko to widzę słoneczko by się przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1984 19.11.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Witam wszystkich forumowiczów.Mam pytanie, czy ktoś zakupił dachówkę w firmie Mczekaj z Rogaszyc kolo Ostrzeszowa? Jeżeli tak to proszę o opinie o tej firmie, mają w ofercie dachówkę Meyer Holsen która mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abete 20.11.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam, dekarze powoli kończą mi krycie dachu. Wczoraj byłem na nim i zrobiłem trochę zdjęć. Niepokoi mnie jedna rzecz - zamki dachówki pierwszego rzędu nie są schowane w całości pod gąsiorem. Czy to sytuacja normalna i jest to zgodne ze sztuką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 20.11.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 a oto nasz dach, budmat, blacha - panele na rąbek stojący prime click, szerokość 51,5cm, kolor 035 (ciemny grafit), rynny budmat flamingo (stalowe powlekane), kolor 087 (grafit). http://img811.imageshack.us/img811/2310/dsc6996s.jpg dach wykonany w październiku 2011. p i e k n i e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts