Jan P. 12.12.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Okno obsadzone prawdopodobnie na krokwiach , za nisko. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 12.12.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 tak na krokwiach - za nisko tzn za płytko względem dachówki ? bardziej powinny wystawać do góry ? jakie mogą być problemy / konsekwencje takiego obsadzenia? Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zet77 12.12.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Jakby przybił łatę 3-4 cm od kalenicy to taśma i tak byłaby na płaskim. Ta dachówka ma ok. 1 cm tolerancji . więc można rozmierzyć bez docinek + pole manewru na pasie. Teraz przerabiać to to rujnacja dachu.Będziesz się z nim procesował ? . Pewno byś wygrał. Są gąsiory początkowe i końcowe . Z obróbką komina coś nie gra. Tak zostało ? Jan. Wiem, że pewnie bym wygrał. Co do gąsiorów to chyba nie miał pojęcia o co chodzi bo mam po 2 sztuki inne, więc to do przeróbki ( też mi się to nie podobało jakiś łącznik ... ). Obróbki komina i okna dachowe chcę zostawić na wiosnę z różnych względów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly06 13.12.2011 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Witaj,u mnie jest Piano Meyer -Holsen. Połowe dostawy reklamowaliśmy.Okazało sie że był inny kolor. Trzeba się dobrze przyłożyć aby ją położyć równo. .Jeszcze 2 dni i dach będzie ukończony.Ale w sobote zobacze nasz dach bo jak do tej pory to oglądałem tylko zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly06 13.12.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie, czy ktoś zakupił dachówkę w firmie Mczekaj z Rogaszyc kolo Ostrzeszowa? Jeżeli tak to proszę o opinie o tej firmie, mają w ofercie dachówkę Meyer Holsen która mnie interesuje. Tak ,ja kupiłem . Jestem z Ostrzeszowa. Bez obaw wszystko u nich ok. Okazało sie że musieliśmy połowe dachówki reklamować bo był inny kolor ale w ciagu dwóch dni przyjechał przedstawiciel i firmy wszystko załatwił ,przysłali nową dostawę ,zabrali uszkodzone i pokryli wszystkie koszty transportu ,rozladunku i dodatkowej pracy dekarzy. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly06 15.12.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Tak ,ja kupiłem . Jestem z Ostrzeszowa. Bez obaw wszystko u nich ok. Okazało sie że musieliśmy połowe dachówki reklamować bo był inny kolor ale w ciagu dwóch dni przyjechał przedstawiciel i firmy wszystko załatwił ,przysłali nową dostawę ,zabrali uszkodzone i pokryli wszystkie koszty transportu ,rozladunku i dodatkowej pracy dekarzy. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelargonia 15.12.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Do maly06 : Dach super! Zainteresowały mnie Twoje okna. Czy te " nadstawki " to fixy? Ja chciałabym okna tak samo dzielone, jak Twoje, ale z otwieraną /uchylaną/w dół nadstawką. Jak wyszły Twoje okna cenowo w porównaniu z typowymi dwudzielnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly06 15.12.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Do maly06 : Dach super! Zainteresowały mnie Twoje okna. Czy te " nadstawki " to fixy? Ja chciałabym okna tak samo dzielone, jak Twoje, ale z otwieraną /uchylaną/w dół nadstawką. Jak wyszły Twoje okna cenowo w porównaniu z typowymi dwudzielnymi? Do góry to fixy.W tej chwili nie wiem jak cenowo, jestem za granicą jak wróce w sobote to odpowiem jaka jest róznica cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.12.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Maly, a co jest polozone u Ciebie na kominach. Wygladaja b.fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly06 16.12.2011 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Maly, a co jest polozone u Ciebie na kominach. Wygladaja b.fajnie Na kominach mamy płytki włóknocementowe to samo na desce czołowej pod rynną. http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e78cedd0f4ba523d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 18.12.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 (edytowane) mam pytanie dotyczące położenia membrany - czy membrana na kalenicy też musi być położona z zakładem, czy też w tym miejscu może być na styk?membrana delta vent Spytam, bo mam położoną na styk i wydaje mi się, że jest to nieprawidłowomam nadzieję, że się mylę Edytowane 18 Grudnia 2011 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 18.12.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Mylisz się. Jest ok. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 18.12.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Okno obsadzone prawdopodobnie na krokwiach , za nisko. Jan. ak na krokwiach - za nisko tzn za płytko względem dachówki ? bardziej powinny wystawać do góry ? jakie mogą być problemy / konsekwencje takiego obsadzenia? Konrad --------------brak odpowiedzi Mistrzu Janie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 18.12.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Pisałem o tym kilka razy. N/p . śnieg zsuwający się na szyby. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 18.12.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Mylisz się. Jest ok. Jan. czy są tu jakieś zasady, bo w części nad garażem nie mam przerwy w membranie oba rozwiązania sa ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 18.12.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Też przeciąć. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 18.12.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Też przeciąć. Jan. dziękuję za odpowiedź czy dla takiej membrany (delta vent s) ocieplenie kładzie się na styk do membrany, czy z przerwą? jakiej wysokości powinny być kontrłaty? wystarczy 2,5cm, czy musi być więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the one 18.12.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 (edytowane) tegalit,dzien po polozeniudom z pracowni Domy z wizja(z charakterem 4/lustro)http://img94.imageshack.us/img94/9726/img9648l.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/9726/img9648l.jpghttp://img440.imageshack.us/img440/2282/img9790j.jpghttp://img440.imageshack.us/img440/2282/img9790j.jpg Edytowane 18 Grudnia 2011 przez the one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 18.12.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Wełna odsunięta .Łata 2,5 chyba ,że długa połać. Pierwszy; nie podoba mi się rynna na lukarni. Woda będzie "waliła" pod kosz.Lepiej dać denko i rurkę. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the one 18.12.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 (edytowane) MistrzJan wiem o czym myslisz,ja rowniez mialem te watpliwosciale kosz jest jedna dachowke wyzej,pozatym woda nie wali pod dachowke ani nawet pod scianke lukarny(jest blache podrynnowa)sztucer byl nawet przymierzany ale glupio wyglada,wiec zrobiismy jak w planachw rzeczywistosci woda spada pionowo na dachowke jak ze sztucerahttp://img534.imageshack.us/img534/2832/42699370.jpg braas tegalit przylega bardzo mocno do siebie(zaklad 9cm)bez narzedzia/szpachelki ciezko jest podwazyc dachowke aby ja podniesc Edytowane 18 Grudnia 2011 przez the one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts