Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje dachy!!!!!!!!

e.kala

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam! ja własnego dachu jeszcze nie mam, ale mój brat niedługo będzie miał - zrobi go z dachówki betonowej - oczywiście Brassa - Bałtyckiej w kolorze grafitowym... oglądaliśmy ją na domku modelowym w jankach - fotek nie robiliśmy, ale są na stronie http://www.dommodelowy.pl/?module=materials&action=item&id=1176

Witam, i ja sie doczekałam momentu układania dachówki. Czy dachówki początkowe na lukarnie są dobrze ułożone??? Nie wyglada to jak by było jej za mało??

http://img221.imageshack.us/img221/2408/dsc09398hhhrfw.jpg

http://img39.imageshack.us/img39/1258/dsc09399hh.jpg

Jutro wrzuce zdjęcie ze zbliżenia

Edytowane przez Malwina Napiórska

Nie wiem czy dobrze widzę ale moim zdaniem (z obserwacji zdjęcia) pierwsza dachówka jest za mocno podniesiona.

Myślę że dekarz chciał uniknąć ciecia małego paska na górze pod gąsiorem i łatę pierwsza nabił za wysoko.

Konstrukcja lukarny za długa lub za krótka, nie rozmierzona na konkretna dachówkę.

Osobą które mają w planach deskowanie polecam rozważyć folię(folii o wysokiej paroprzepuszczalności ) Papa nie oddycha i może powodować gromadzenie się wilgoci miedzy deskami a izolacja.

Pozdrawiam.

A ja mam wrażenie że kiedyś kupowałem pańskie wyroby cukiernicze.

A tak poważnie- jeśli pan Jan ma jakieś obiekcje do moich kwalifikacji to może zostawić je sobie , jeśli ma je do mojego wpisu to zabłyśnie dopiero wtedy jak uargumentuje co w nich jest niezgodnego z prawdą lub w czym się mylę:) 883 wpisy na forum nie czynią z pana eksperta w tej dziedzinie. Faktycznie pokrycia dachów to nie do końca moja branża bo od 98 roku zajmuje się więźbami dachowymi , wiec jak pan łaskaw zauważyć nie napisałem "na pewno, lub zdecydowanie wina leży w tym czy w tym".

Pozdrawiam mistrzu.

( nie sprzedaje tu swoich produktów, nie proponuje nikomu swoich usług by podważał pan mój wpis, a już na pewno nie ma pan żadnego pojęcia o mojej osobie i tym czym się zajmuję:) )

Pozdrawiam.

Ja bym się w takim razie chciał dowiedzieć czy rozmawiamy o foli/papie jako pokrycie dachu?

Bo jeśli nie to odsyłam panów do prasy fachowej i do poczytania jaka role spełnia folia na dachu.

Co ma pan mistrz na myśli że folia puszcza wilgoć w dwie strony? I dalej podtrzymuje poprzednie pytanie odnoście skomentowania przeze mnie zdjęć pani Malwiny- jaki nietakt mi się tam wdarł?