Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje dachy!!!!!!!!

e.kala

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to nasz! robiony w to lato, dachówka Euronit.

pod dachowką papa na deskach, wentylowany pod dachówką i między deskowaniem a warstwą ocieplenia. Wełna bedzie z rockwoola, tylko nie wiem czy dawać folię paroizlacyjną pod płyty GK, bo co specjalista to inna wersja.

DSC01345.jpg

Edytowane przez emi601

czy mogłabym dowiedzieć się z czego jest zrobiony komin? cegła klinkierowa? jeśli tak to jaki kolor i firma.

Jestem w trakcie szukania cegły do bardzo podobnego koloru dachu i wszystkie wydają mi się zbyt ciemne, więc bardzo byś mi pomogła.

Z góry dzięki za odpowiedź.

I tak to wygląda.

Wydaje mi się, że okno zostało za głęboko osadzone. Boczne obróbki dziwnie pieją tak jakby wypychały je boczne blachy kołnierza. Dolna obróbka okna opiera się o dolny element kołnierza. Coś jest nie tak. Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

Panie Andrzeju i Mistrzu Janie bardzo dziękuję za opinie. Do tych 4 okienek udało się wezwać serwis Fakro, który stwierdził, że kołnierze nie były jednak prawidłowo zapięte. Są to okienka super energooszczędne FTT U6 ze stajni Fakro z kołnierzani dociepleniowymi EHV AT-Thermo i właśnie górna część dociepleń wypychała boczne obróbki okna. Dziś majster poprawił niedociągnięcia i całość wygląda już dużo lepiej. Przy czasie zrobię jeszcze raz fotki, myślę, ze teraz będzie wszystko ok.

Pozdrawiamy

Iwona i Artur