Irek 11 09.03.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) koszem?? proszę bardziej po ludzku np: w prawej części djęcia itp Edytowane 9 Marca 2013 przez Irek 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 09.03.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 wpiszesz w google to dojdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irek 11 09.03.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 dołączyłem jeszcze jedno zdjęcie, lepszego się nie da, później wrzucę na ftp i dam linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cefas 09.03.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) nie ma jeszcze kominów (będą je robili po położeniu dachu - parodia i podwójna robota ale to ich problem), okien dachowych również nie ma, parterówka bez użytkowego poddasza. system typowego szefa polaka... "resztę się później zrobi, kładźcie dachówkę" Po tych zdjęciach ciężko ocenić, możliwe że wygląda to tak ze względu na podniesienie ostatniej łaty by nie było efektu załamania dachu. Zrób zdjęcie centralne miejsca gdzie łączą się dwie płaszczyzny dachowe możliwie z jak najwyższego punktu. A jeżeli masz większe wątpliwości to najłatwiej rozwiać je wchodząc na dach z 2m łatą i po prostu przyłożenie jej wzdłuż kosza, łat itp dla sprawdzenia równości wykonania. Edycja po przejrzeniu zdjęć położonej dachówki: TRAGEDIA, fale Dunaju posiadają chociaż sznurek Ci fachowcy? Wszystko można poprawić dla oka, ale strzelać z tego nie będzie można, ewidentnie niektóre dachówki nie leżą prawidłowo i trzeba je poprawić by się zazębiły. Napisz czy chociaż zapinają je od czasu do czasu Edytowane 9 Marca 2013 przez cefas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irek 11 09.03.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 ponoć zapinają, jak to zobaczyć (i co ile dachówek powinno się zapinać)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cefas 09.03.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 zależy od kątów dachu... podejrzewam że nie masz więcej niż 30-35stopni więc co 2 rząd dachówki i naprzemiennie co 2 dachówka. Czyli jeżeli w drugim rzędzie zapinane były 2,4,6,8,10 itp łata to w czwartym rzędzie 1,3,5,7,9,11 i znów parzyste i nieparzyste. Taka jest reguła ale nie muszą się jej trzymać wystarczy że dają... Możesz to policzyć sam... zapytaj ile im poszło do tej pory. Na logikę około 4 zapinki na m2 w zależności od dachówki. Przy nowych typach dachówki gdzie jest mała waga pojedynczej sztuki lepiej nie mieć za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 09.03.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Zrób zdjęcia pasa nadrynnowego , jak kończy się folia przy rynnie . W/g mnie jest tam kieszeń z folii . Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cefas 09.03.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Zrób zdjęcia pasa nadrynnowego , jak kończy się folia przy rynnie . W/g mnie jest tam kieszeń z folii . Jan. faktycznie tak wygląda nie jest naciągnięta na ostatnią łatę ani pod nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 09.03.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 faktycznie tak wygląda nie jest naciągnięta na ostatnią łatę ani pod nią Znając życie przybiją zszywkami do pierwszej łaty a na to pas nadrynnowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irek 11 09.03.2013 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Znając życie przybiją zszywkami do pierwszej łaty a na to pas nadrynnowy... zrobię jutro i pozwolę sobie wrzucić. Z ciekwaości, jak powinno byćto wykonane? dokładam zdjęcie jak jest zrobione Edytowane 10 Marca 2013 przez Irek 11 zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 10.03.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Ze zdjęć wynika że należy poprawkę zacząć od rozbiórki więźby. Był odbiór tej konstrukcji? Jeśli nie zażądaj wizyty kierownika lub inspektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irek 11 10.03.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 firma ma swojego kierownika, jeszcze nie wprowadziłem mojego ale widzę że jest tochyba niezbędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 10.03.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Okap jest do poprawy: pas nadrynnowy za krótki, folia na niego zachodząca za krótka, pewnie nie sklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cefas 10.03.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 pas nadrynnowy jest komicznie krótki, ale jest to do poprawy Co to masz za drzewo na ten dach że łaty są klinowane? Jakiś ostatni sort? Zauważył to ktoś jeszcze czy mam mylne wrażenie? zdjęcie da9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 12.03.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 witam . mam szybkie pytanko do was , bo juz mnie szlak trafia . mam 4 okna dachowe i 2 włazy , w tym tygodniu padał u nas dość mocno śnieg i wszystko podwiało pod oknami do środka i jest śnieg. dobrze że poddasze nie ocieplone jeszcze . i moje pytanie brzmi , czy ten kto montował okna źle to zrobił ze zawiewa do środka ,pomiędzy deskowaniem i papa ?? Mam deskowanie i 2 razy papę bo ta pierwsza dość uległ zniszczeni zanim położyłem dachówkę i nie zrywałem jej tylko dałem na to jeszcze jedną. Proszę o szybko odp . pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 12.03.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 witam . mam szybkie pytanko do was , bo juz mnie szlak trafia . mam 4 okna dachowe i 2 włazy , w tym tygodniu padał u nas dość mocno śnieg i wszystko podwiało pod oknami do środka i jest śnieg. dobrze że poddasze nie ocieplone jeszcze . i moje pytanie brzmi , czy ten kto montował okna źle to zrobił ze zawiewa do środka ,pomiędzy deskowaniem i papa ?? Mam deskowanie i 2 razy papę bo ta pierwsza dość uległ zniszczeni zanim położyłem dachówkę i nie zrywałem jej tylko dałem na to jeszcze jedną. Proszę o szybko odp . pozdrawiam Damian Źle obrobione okna brak rękawa połączeniowego papy z oknem dachowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 12.03.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 dzięki za szybką odp . jutro dzwonię i chyba go za... przez ten tel . bo dziś aż cały chodzę jak rodzice mi powiedzieli co jest w środku , bo ja za granica jestem . dobrze że nie ma mnie na miejscu bo bym już był u niego w domu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 12.03.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 ze 4 zimy dam stał bez wykończenia poddasza i nigdy nic śniegu nie nawiało, a jeździłem często sprawdzać, też mam deskowanie i dachówkęcoś źle zrobione, bierz ich za jaja i niech poprawiają pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88 12.03.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 czyli wychodzi na to że bedzie trzeba rozbierać dachówkę w koło okna i poprawiać kołnierz który łączy papę z oknem lub jak ja to przypuszczam wcale go nie ma że aż tak nawiewa masakra jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.03.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Krycie wstępne nie zostało wyprowadzone na ramę, rama nie została ocieplona i nie zastosowano kołnierza osłaniającego. Świadczy to o braku elementarnej wiedzy z zakresu montażu okien połaciowych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts