Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowa platforma cyfrowa "n" z kanałami w HD już od

ar2

Recommended Posts

Dla lubiących TV w dobrej jakości, informuję iż 12 października ruszy nowa platforma cyfrowa, która wprowadzi ożywienie na naszym rynku, na którym ceny są zbyt drogie a jakość beznadziejna, może w końcu C+ i CP wezmą się do pracy.

Pierwsze kanały w wysokiej rozdzielczości w Polsce już 12 października!

Po więcej informacji zapraszam na http://www.hdtv.com.pl.

Pozdrawiam

wczoraj słyszałam cosik na ten temat w TVN-e , czy to znaczy ,że można będzie oglądać tv w czasie nierzeczywistym do programu ????

że mogę np Teleekspress obejrzć o 18,oo a nie o 17,00 kiedy jest na żywo ? czy coś pokręciłam i wybiegłam za mocno przed szereg??? :-?

Te funkcje, które opisujecie to VOD (Video on demand) czyli wideo na żądanie, dzięki któremu zamiast iść do wypożyczalni ściągamy sobie film na dysk twardy dekodera i możemy go obejrzeć w przeciągu np. 24H

Druga z funkcji w przypadku platformy n, nazywa się PVR (personal video recorder) i służy do nagrywania wybranych programów, np. rano zaznaczamy z listy programowej, że chcemy mieć np teleekspresss i film o 20 i jak wracamy o 23 to włączamy sobie w dowolnej kolejności.

Szczegóły dotyczące tych funkcji zostaną podane później gdzieś w granicach listopada.

czyli dekoder z funkcją video ......czyli trzeba sobie wcześniej ,np rano zaprogramować żeby teleekspress został nagrany ?

to ja chyba wybiegłam w przyszłośc ,bo myślałam ,że można będzie wybrać programy , które już były i je odtworzyć ale bez wcześniejszego zaprogramowania z mojej strony 8)

dzięki za info :D

acha .....czy to jest kwestia tylko dekodera czy telewizor też musi być z jakąś specjalną funkcją ? :roll:

Jest prawie tak jak piszesz, różnica jest taka, że aby nagrać na video lub dvd teleekspresss to trzeba było gmerać się z ustawieniami, co nie było łatwe.

Teraz ma być tak, że wyświetlasz program na dziś i zaznaczasz "ptaszkami" co chcesz i tyle...

Wybieranie, będzie dotyczyło filmów (VOD) lecz, też będzie jakiś czas oczekiwania na ten film... (np 12h, aż film "zawita" na dysku dekodera)

Wszystko jest kwestią dekodera, wersja obsługująca te dodatki (które będą oddzielnie płatne (VOD)) będzie kosztować 449. jeśli nie masz anteny to oczywiście jeszcze antena do tego

• 5 weeks później...
  • 2 weeks później...