Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Mam możliwość otrzymania mieszkania, 89 m2, trzy pokoje, kuchnia, łazienka, przedpokój, dwa balkony. Powierzchnia samych pokoi około 64 m2. Mieszkanie jest do generalnego remontu, łącznie z wymianą podłóg, zbijaniem tynków, instalacje itd., dosłownie wszystko. Pytanie moje brzmi. Do kogo się zwrócić, aby przed rozpoczęciem prac, wszystko zaplanować, zrobić kosztorys itd. (będę podpierał się przy remoncie kredytem i nie wiem o jaką kwotę wnioskować). Chciałbym z tych 3 pokoi zrobić 4 pokoje tzn. salon, sypialnia i dwa pokoje dla dzieci. Jest to stara poniemiecka kamienica, I piętro, dwa balkony. Ile taka usługa może kosztować i do kogo się zwrócić. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

W pierwszej kolejności co zrobiłabym na Pana/Pani miejscu - to po dokonaniu wyboru ekipy remontowej - powiedzmy dwóch, może czterech - zleciłabym wykonanie oferty na przeprowdzenie remontu. Po otrzymaniu ofert cenowych bedzie Pan/Pani wiedział/a z jakim kosztami należy się liczyć.

Oczywiście Prosze pamiętaćo dokładnym sprecyzowaniu swoich potrzeb firmie remontowej.

Pozdrawiam

Aż czuję się z lekka zakłopotana bo prosi mnie Pan o wybaczenie.

Ale teraz trochę poważniej.

Jesli chciałby Pan otrzymać więcej inforamcji, bardzo prosze podać konkretne zapytanie. Nie jestem przyzwyczajona do bycia "punktem informacyjnym". Na codzień rozwiązuje konkretne problemy projektowe i tym się zajmuję.

Cena zawsze zalezy od zakresu zlecenia. Nie podam Panu ceny za 1 m2 bo nie byłabym z Panem uczciwa.

Mam zamiar zrealizować projekt Agnieszka z pracowni MGProjekt, wersja pomniejszona. Potrzebuję porady w sprawie zagospodarowania i rozkładu poddasza, szczególnie łazienek, moze jakieś zmiany na parterze.

Porady co do wyglądu kuchni oraz salonu wraz z wizualizacją ze szczególnym uwzglęnieniem polaczenia (otwartej kuchni z salonem).

No i oczywiście inne zmiany ktore może dostrzec wprawione oko.

Pozdrawiam :D :D

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/agnieszka/agnieszka.html

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/agnieszka/wersje/agnieszkap3.pdf

Hmmm, popieram wypowiedź Pani architekt wnętrz, z racji ze sam projektuję zarówno architekturę jak i wnętrza. Ceny usług w projektowaniu n.p. wnętrz nie można określic szablonowo, jak np. kg mąki czy cukru. Jest to usługa , której zakres wynika z konkretnego miejsc i konkretnej lokalizacji. Inaczej wygląda sprawa projektu nowego mieszkania a inaczej przebudowa budynku z lat 50 . Nawet przyjmując dokładnie taki sam zakres prac projektowych. Dlatego najprościej dowiedzieć się czegoś na temat cen podsuwając intersujące nas wnętrze. Naprawde nie bojcie się, sporządzenie oferty czy odpowiedx na precyzyjne zadane pytanie nic nie kosztuje :) Prosze sobie wyobrazić czy zadowalałaby Pana odpowiedź: Projekt wnętrzkosztuje od 50 - 200 pln /m2 ? Sądzę ze raczej nie.

pozdrawiam

arch. Piotr Kuborek

http://www.oktogon.pl

• 3 months później...
Jestem architektem wnętrz - i zaprojektuje dla Ciebie kompleksowo wnętrze, doradzę w doborze materiałów, kolorystyki. Gwarantuję solidność.

Witam, Szukam architekta wnętrz w Warszawie. Proszę o kontakt email: [email protected], jakieś namiary na ew. pracownię? Jakiekolwiek informacje o realizacjach? Strona www z fotografiami? Portfolio?

W pierwszej kolejności co zrobiłabym na Pana/Pani miejscu - to po dokonaniu wyboru ekipy remontowej - powiedzmy dwóch, może czterech - zleciłabym wykonanie oferty na przeprowdzenie remontu. Po otrzymaniu ofert cenowych bedzie Pan/Pani wiedział/a z jakim kosztami należy się liczyć.

Oczywiście Prosze pamiętaćo dokładnym sprecyzowaniu swoich potrzeb firmie remontowej.

Pozdrawiam

A to nie jest tak, że to architekt wnętrz "krystalizuje" te potrzeby z Klintem ?

Wydaje mi się, że proces "krystalizowania" oczekiwań to bardzo poważny punkt współpracy z architektem ...

Przecież człowiek "coś" poda ekipie i dostanie "jakieś" ceny.

A potem architekt wnętrz wpadnie na kilka fajnych pomysłów i wszystkie te wyceny można sobi ew butki włożyć....

Ale ja w innej branży robię to mogę nie wiedzieć....