Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lara pilnie potrzebuje domu chocby tymczasowego

CCI

Recommended Posts

http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=5446

Słuchajcie natychmiast potrzebny dom tymczasowy chociażby bo sunia zostanie uspiona :sad: Myślelismy nad adopcja ale przy naszym obecnym trybie życia nie damy rady poświęcić jej wystarczajaco czasu (szkoła dzieci i zajecia poza lekcyjne, CZD, moja i męza praca naprawde nie mamy jak sie nia zaopiekować) :cry:

Jest za mloda zeby umierać. Proszę o dom tymczasowy dla niej my naprawdę wzielibysmy ja ale nie damy rady poswiecić jej czasu no i lepszy dla niej dom niz mieszkanie w bloku.

"Lara ma ok. 2 lat, jest mieszańcem. Waży ok. 20-25 kg. Została przygarnięta przez obecnych właścicieli kilka miesięcy temu. Niestety, Lara nie nadaje się do mieszkania w bloku - nie potrafi zapanować nad swoimi potrzebami fizjologicznymi - załatwia się w mieszkaniu. Być może nie została tego nauczona. Własciciele nie mają czasu na częstsze spacery, a ponadto dzieciom właścicieli piesek już się znudził. Za zrobienie kupy czy siku w domu sunia dostaje w skórę, przede wszystkim od dzieci. Czasem zdarza się, że sika już na sam widok wracającej do domu właścicielki. Potrzebuje więc dużo cierpliwości w przyuczeniu do porządku. Właściciele mają już dość Lary, nie chcą jej dłużej trzymać a na naukę psa nie mają ani czasu ani ochoty. Sprawa jest naprawdę bardzo pilna - w przypadku, jeśli w miarę szybko nie znajdzie się dla Lary nowy dom - sunia zostanie uśpiona!!!!

Lara mieszka w woj. warmińsko-mazurskim. Jeśli ktoś chciałby zaopiekowac się Larą proszę o kontakt ze mną na adres mailowy:

[email protected]"

Tu sa fotki suni:

http://forum.gazeta.pl/fo...=664&w=48952071

Nad bezmyslnoscia ludzi i dzieci nie bedę sie wypowiadała. Wychowują kolejne dzieci bez uczuc zamiast uczyć je szacunku do zwierząt nawet tych najmniejszych. Czy takie dziecko moze być wartosciowym człowiekiem??

:evil: :x :(

Lara:

http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/523/7/523797.jpg

nie dziwie sie ze nie potrafi zapanowac nad potrzebami, przeciez to strach! ma tam chyba niezly "sajgon" bo jak to inaczej rozumiec? :evil:

Czasem zdarza się, że sika już

na sam widok wracającej do domu właścicielki.

koszmar...

kochajacy domek potrzebny, jak kochajacy to i cierpliwy...

ps

Czy takie dziecko moze być wartosciowym człowiekiem??

odpowiadam: nie

Moja babcia zawsze mowila: "jesli nie masz serca dla zwierzat, dla ludzi tez go miec nie mozesz"

link do artykulu: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=48952071

Nowe info na chwilę obecna :

Mail od dziewczyny która zajmuje sie sprawą Lary:

"Lara nie przejawia żadnej agresji w stosunku do dzieci. Właścicielka ma 2 córki 6-letnią i 13-letnią. Lara boi się starszej, ale nie reaguje agresywnie nawet jak ona ją bije. W tym domu mieszka też jeszcze jedna suczka, kilkunastoletnia już, ale na szczęście ona jest lepiej traktowana. Choć było już i tak, że córka włascicelki zaproponowała matce, aby uspić małą i wziąć do domu dużego psa. Na szczęście matka nie uległa tej prośbie. A wkrótce potem przybłąkała się Lara. Prawdę mówiąc myslałam, że psinka miała szczęście, że znalazła dom. Niestety, wkrótce się dzieciom znudziła. No i okazało się, że nie jest nauczona załatwiać się na dworze. Ale kto właściwie miał ja nauczyć? Niestety, w domu sika i to bardzo często. Przypuszczam, że nie jest odpowiednio często wyprowadzana. Właścicielka mówi, że jej córka nie chce z nią wychodzić, a ona sama nie ma podobno czasu. Nie wiem w związku z tym, czy nadawałaby się do bloku, raczej powinna byc w domu z ogrodem, aby mogła często wychodzić. Lara nie jest agresywna do tej małej suczki. Ale nie wiem, jak by się zachowała np. mieszkając z kotem. Lara potrzebuje częstego wyprowadzania. Postaram się wrzucić więcej zdjęć Lary.

Lara niestety sika w domu często. Wydaje mi się, że po prostu nikt jej nigdy nie nauczył, że powinna załatwiać się na dworze, więc nie umie czekać na wyprowadzenie.

Właścicielka wprawdzie juz znalazła "panią doktor", ktora zgodziła się uśpić psinkę za 260 zł, ale na szczęście moja znajoma nie ma w tej chwili kasy, więc Larusia ma szansę..."

Słuchajcie mój TZ negocjuje ze swoja mamą domek tymczasowy dla niej ale teść nie chce sie na razie zgodzic bo wiedział jak przeżywała oddanie Maxa jednego z trojaczków którego miała w domku tymczasowym ale moze sie uda. my nie mozemy jej niestety wziasć: metraz plus to ze mamy nadmiar zajeć. Prosze pomyślcie czy ktos nie mógłby jej wziasc tymczasowo. Na karme i inne rzeczy potrzebne Larze bedą pieniadze. Brakuje tylko domu nawet tymczasowego :cry: liczy sie kazda sekunda bo niedługo moze byc za późno :cry: Na dogo już jest ogłoszenie.

O kurczę, ludzie to WSPANIALE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

A już wštpiłem . No to Super.

JolaK napisz jakieœ szczegóły, co, jak, gdzie, do kogo i czy będš jakieœ wiadomoœci z nowego domu?

Czekamy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: