Anna B. 23.09.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Własnie zamówiliśmy z mężem projekt "Domu w jałowcach 2" z biura ARCHON. Budowę planujemy rozpocząć na wiosnę 2007r., obecnie jesteśmy na etapie kompletowania papierów koniecznych do otrzymania zezwolenia na budowę. Chętnie porozmawiam z osobami, które budują lub już mieszkają w domu w jałowcach 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 24.09.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Nie mieszkam, ani nie buduje tego domu, ale obejrzałam projekt. Podam link, jakby inni chcieli go zobaczyćhttp://eu.archonplus.com/index.php?act=12&sid=m3f2656f30a05c Moja opinia o tym projekcie.1. Zewnętrznie ładny, rozłożysty dom. Oczywiście jest to dom na większą działkę.2. Na pewno nie jest to dom oszczędny w eksploatacji, tak jak pisałam nie ma zwartej bryły (ale coś za coś).3. Oczywiście wiesz, że duża powierzchnia zabudowy, duża kubatura, duży, czterospadowy dach to znaczne koszta. Mój dach ma podobną powierzchnię, a chyba jest prostszy i ma dwa okna dachowe, a koszt wykonania dachu (bez okien w lukarnach) wyniesie 50.000. Jak dodamy jeszcze z 10 okien połaciowych to już mamy 60.000. Ja tak piszę, a może dla ciebie nie jest to duża kwota.4.Ściana kolankowa 84 cm świadczy o dużych skosach na poddaszu. Tak więc podsumowując, jeżeli koszta cię nie przerażają i masz sporą działke to dom na pewno będzie piękny , przestronny.A mogę tak z ciekawości zapytać, gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna B. 24.09.2006 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Dom budujemy w Szklanej Górze gmina Przywidz (okolice Gdańska). Działka jest faktycznie duża bo będzie to tzw. siedlisko. Marzył się nam dom parterowy, ale typowy bungalow byłby jeszcze droższy. Mieszkamy w Gdańsku i chcielibyśmy jak najszybciej przenieść się na wieś. Faktycznie dom jest rozłożysty ale planujemy ogrzewanie kominkowe (z płaszczem wodnym), a w okolicy drewna na opał jest dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna B. 24.09.2006 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Chętnie wysłucham innych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts