pawelurb 25.09.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 u mnie było tak: Zimą instalacja elektryczna, alarmowa i wod-kan na wiosnę tynki , potem rozprowadzenie ogrzewania i montaż grzejników , wylewki , dokończenie kotłowni , ocieplenie zewnętrzne , ocieplenie dachu , parapety przed malowaniem , a że sie wylewki ubrudzą. i tak ich nie będzie widac, zamiecie sie i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwciach 04.10.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Dzięki Rocky! wiedziałam,że gdzieś na forum widziałam taką kolejność, ale nijak nie mogłam tego znaleźć. Dzięki bardzo! I już można usiąść i zaplanowac przyszły rok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 04.10.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 parapety przed malowaniem , a że sie wylewki ubrudzą. i tak ich nie będzie widac, zamiecie sie i będzie ok. To logiczne, ale ktoś tu proponował parapety po podłogach drewnianych. Tego nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 12.02.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Jaka powinna byc prawidłowa kolejność wykonywania poszczególnych prac budowalnych?Próbuję to właśnie ułożyc i mam wiele wątpliwości. Pomóżcie. W jakiej kolejności wykonywaliście prace na waszej budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 12.02.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 parę postów wyżej http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=47119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dooddie 15.02.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 WitamCzy można położyć wełnę na poddaszu przed wylaniem wylewek i położeniem tynków cementowo wapiennych.?Czy wilgoć nie wpłynie negatywnie na wełnę mineralną?PozdrawiamDooddie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 15.02.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 moim zdaniem mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 15.02.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 ostatnio zmagalismy sie z tym samy pytaniem.spotkalam sie z roznymi odpowiedziami, doswiadczonych fachowcow. Nasz kierownik budowy stwierdzil, ze mozna przed tynkami i wylewkami, ale pod warunkiem, ze sa juz okna i welne od razu nakryje sie od wewnatrz folia (zolta) paraizolacyjna. Inny, ze lepiej po i odczekac az dobrze wszystko wyschnie, bo inaczej bedzie smierdziec, jak welna wchlonie wilgoc, a poza tym bez welny bedzie mozna na przestrzeni tego czasu sprawdzic, czy dach nie przecieka. To trafilo do nas i welne zrobimy po tynkach i wylewkach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dooddie 16.02.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Czyli lepiej nie ryzykować i ocieplić dach po wszystkich mokrych robotach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qkipati 16.02.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 tez sie zastanawialiśmy nad tym - w koncu jednak postanowilismy klasc welne na poddaszu po wykonaniu wylewek i tynków, razem z ociepleniem zew. raz ze lepiej zrobic to po pracach mokrych, dwa ze chcemy przetestowac nowo polozony dach...qki&pati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 16.02.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam wszystkich! Planujemy w najbliższym czasie kłaść "okablowanie" + tynki choć okien jeszcze nie mamy. Zastanawiam się czy jest to dobry pomysł. Przegladając Wasze zdjęcia u wielu zaobserwowałam najpierw okna a potem resztę. Jak było u Was, podzielcie się doświadczeniami i uwagami. Dajcie plusy i minusy. Pzdr Amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 16.02.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 zalezy jakie okna- jak plastik -to nie ma znaczenia,jesli drewniene - to po pracach mokrych( tynki,wylewki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 16.02.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 dokłądnie jak PCV to bez znaczenia. Natomiast jak masz drewniane to po tynkach. np u Urzędowskiego jak montują po tynkach to masz dłuższą gwarancję. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 16.02.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 ja mam PCV - także mogłem przed tynkami. Troche strach robić instalacje bez zamkniecia chyba ze ktoś ma dużo czasu na pilnowanie albo fachowcy od tynków depczą po piętach elektrykowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 16.02.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Zdarzają się próby wyrywania kabli ze ścian? Są tacy desperaci? Amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 16.02.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 są nawet ostatnio w gazecie czytałem. jakiejś babce wymontowali 3 okna PCV i wszystkie kable powyrywali z nowobudowanego domu. Oszacowała ona straty na 4,5 tysiąca. Okna znalezli nieopodal w lesie pod jakąś płachtą bo pewnie złodzieje nie mieli sie jak zabrać i przechować chceli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dooddie 16.02.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 dzięki za pomocpoczekam aż zrobią mi wylewki i tynkipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lontrel 16.02.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ludzie gdzie wy zyjecie ja mam okna dachowe elektryke i złozony styropian na podłogę jak narazie nic mi jeszcze nie zginęło a nie mam jeszcze okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 16.02.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 A co w przypadku gdy poddasze będzie wykończone np. za kilka lat? Ocieplic dach przecież trzeba, a bez wylewek i ocieplenia podłóg na poddaszu da się chyba przeżyć. Amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 16.02.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ludzie gdzie wy zyjecie ja mam okna dachowe elektryke i złozony styropian na podłogę jak narazie nic mi jeszcze nie zginęło a nie mam jeszcze okien W Polsce, nie bój, nie bój i tobie ukradną.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts