Graczyk 31.10.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Moim zdaniem i tak robiłem najpierw działówki ale murowane. Potem wszystkie instalacje, potem tynki i wylewki a potem po wyschnięciu ocieplenie.Moim zdaniem przy inej kolejności skoda kasy na wełnę.A działówki przynajmniej u nas nie wchodziły pomiędzy krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 25.11.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 witam czy taka kolejnosc prac jest prawidlowa? elektrykinstalatorposadzkitynki Pozdr Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 25.11.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 lepsza jest taka kolejnosc-elektryk-tynki-hydraulik-posadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.11.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 ja zamieniłbym elektryktynkiinstalatorposadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 25.11.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 no wlasnie widze ze jest kilka teorii a ten temat, moj instalator zaproponowal mi taka kolejnosc jak w moim poscie wyzej i probuje znalezc za i przeciw. Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 25.11.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 lepsza jest taka kolejnosc -elektryk -tynki -hydraulik -posadzki popieram i sam tak robie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 25.11.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 a spotkal sie ktos z taka kolejnoscia jak ja proponuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robactwo 25.11.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 witam czy taka kolejnosc prac jest prawidlowa? elektryk instalator posadzki tynki Pozdr Witolo A podłogóweczkę robimy? Czasami hydraulik musi przyjść wcześniej, a czasami nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 25.11.2007 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 podlogoweczke robimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 26.11.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Kwestia jaki schludny instalator.Jak nie poora Ci tynków to może wchodzić po tynkarzach.Jak masz uzupełniać po nim duże ilości podkuć i bruzd w ścianach, bez sensu niech robi przed tynkarzami.Poza tym ostatnio ciężko skoordynować terminy i czasem te wymuszają prace jednej ekipy po drugiej i możesz nie mieć wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 10.12.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 a ja okna drewnane mam a tynków jeszcze nie...... nie bardzo rozumiem, przecież okan połaciowe zwykle sa przed tynkami a też sa drewnane?? czy chodzi o diałanie wilgoci czy o co??? Mi jakoś nikt nie mówił, że musi być najpierw tynk. Tynk chcę robić dopiero wiosna by wszystko dobrze mogło sie wietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 10.12.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 .... Tynk chcę robić dopiero wiosna by wszystko dobrze mogło sie wietrzyć. Nie pozostaje Ci nic innego jak pilnować skutecznego wietrzenia i oknom nic sie nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 10.12.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Ludzie gdzie wy zyjecie ja mam okna dachowe elektryke i złozony styropian na podłogę jak narazie nic mi jeszcze nie zginęło a nie mam jeszcze okien Żyjemy w PL. I nie krzycz tak głosno, że nic Ci nie ukradli. Licho nie śpi . Mi też nic nie ukradli ale o kradziezy kabli ze ścian (także tych pod tynkami) słyszałem na moim terenie. Tak samo z Veluxami. I dlatego u mnie okna, dzrwi i brama były montowane tego samego dnia co alarm i monitoring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 01.02.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 czy może mi ktoś powiedzieć kiedy montować kominek, bo wykonawca powiedział mi, że muszę mieć podłogę, a ja myślałam, że płytki na połodze układa się po kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 01.02.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Zaczynając instalace proponuję zacząć od instalacji kanalizacyjnej, później rozprowadzenie rur odkurzacza centralnego (jeżeli kotś planuje), potem instalacje związane z przewodami czyli elektryczna, alarmowa, telefoniczna, antenowa i komputerowa. czy bardzo utrudni to montaż instalacji centralnego odkurzacza jeśli się ją będzie robiło po instalacjach elektrycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 06.02.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Prośba o odpowiedź. Jeżeli tynkujecie a póżniej układacie inst. ogrzewania to trzeba kuć tynki z doprowadzeniem rur do grzejników, czy tak ??Piotr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianek9999 06.02.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Prośba o odpowiedź. Jeżeli tynkujecie a póżniej układacie inst. ogrzewania to trzeba kuć tynki z doprowadzeniem rur do grzejników, czy tak ?? Piotr M Masz rację trzeba kuć. Ale u mnie tylko około 10 cm bo rury z rozdzielacza do grajników idą w podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 06.02.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Parapety wewnetrzne najlepiej robic razem z tynkami , zazwyczaj ekipa tynkarska potrafi obsadzic parapety, okno wtedy obrobione jest na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 06.02.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 A nie lepiej robić najpierw wylewki, potem tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 07.02.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Jeszcze jedno, czy obsadzaliście futryny drzwi wew. przed tynkowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts