mike01 23.02.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Z tego co wyczytalem to wiekszosc ludzi najpierw robi instalacje elektryczna a nastepnie tynki i dopiero potem instalacje wod-kan i ogrzewania i wtedy posadzki. Tak sie zastanawiam czy nie lepiej jest wykonac najpierw wszystkie instalacje elektryczna i wod-kan i po skonczeniu najpierw zrobic posadzki a na koncu tynk.Takie podejscie wydaje mi sie najrozsadniejsze chociazby z tego powodu ze nie trzeba bedzie robic bruzd i kucia pod wode i kanalize jak jesli najpierw bylyby zrobione tynki. Co o tym mysliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 23.02.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ja tynki i wylewki robiłem dopiero po wszystkich instalacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike01 23.02.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Domyslam sie ze najpier zrobiles posadzki z pozniej tynki.Czy robiac tynki nie zababrali ci posadzki "kleksami" z tynkow czy okladales cala podloge jakas folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 23.02.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Tu nie ma co myśleć, bo kolejność od wieków jest tylko jedna: - instalacje wod - can - instalacje elektryczne i teletechniczne - tynki - wylewkiW praktyce czasami są odstępstwa od tej kolejności w zależności jakjest się w gorącej wodzie kąpany.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike01 23.02.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Pelsona Tu nie ma co myśleć, bo kolejność od wieków jest tylko jedna: - instalacje wod - can - instalacje elektryczne i teletechniczne - tynki - wylewki A mi sie wydaje bardziej sensown taka kolejnosc( w przypadku gdy mamy ogrzewanie podlogowe ): - instalacje wod - can - instalacje elektryczne i teletechniczne - wylewki - tynki Co sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 23.02.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Tynki zawsze przed wylewkami.Ciężko osłonić wylewki, na folii tynkarze nogi połamią i będziesz miał ich na sumieniu.Podkładają również papę ale jest to sporeutrudnienie. Tynki to jedna z najbardziej brudnych ipracochłonnych robót na budowie.pzdr.PS pogadaj z fachowcami to zobaczysz co Ci powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miki79 23.02.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 robie tynki i szczerze u siebie zrobie na koncu po wszystkich instalacjach bo jak widze zaprawki po bruzdach to nie podpisal bym sie pod tynkami ktore sam robilem ale jezeli chodzi o nas tynkarzy to wygodniej robic przed instalacja co i wylewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 23.02.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 ElektrykaTynkiWodno-kanalizacyjneWylewki Tak jest najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 23.02.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Elektryka Tynki Wodno-kanalizacyjne Wylewki Tak jest najlepiej Taka kolejność mi najbardziej odpowiada i tak będzie u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 23.02.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Instalacja elektrycznaInstalacja wod-kanTak zwane piony (CO, odkurzacz centralny)TynkiInstalacja CO (podłogówka, grzejniki)Wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 23.02.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Z tego co wyczytalem to wiekszosc ludzi najpierw robi instalacje elektryczna a nastepnie tynki i dopiero potem instalacje wod-kan i ogrzewania i wtedy posadzki. Tak sie zastanawiam czy nie lepiej jest wykonac najpierw wszystkie instalacje elektryczna i wod-kan i po skonczeniu najpierw zrobic posadzki a na koncu tynk. Takie podejscie wydaje mi sie najrozsadniejsze chociazby z tego powodu ze nie trzeba bedzie robic bruzd i kucia pod wode i kanalize jak jesli najpierw bylyby zrobione tynki. Co o tym mysliscie? to iście szatański plan i wiesz? może się udać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 23.02.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Instalacja elektryczna Instalacja wod-kan Tak zwane piony (CO, odkurzacz centralny) Tynki Instalacja CO (podłogówka, grzejniki) Wylewki U mnie tak właśnie zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.02.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 posadzki tynki elektryka wod - kan ściany poddasza strop ściany parteru jak szaleć to szaleć :) P.S. mam głupawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 23.02.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 posadzki tynki elektryka wod - kan ściany poddasza strop ściany parteru jak szaleć to szaleć :) P.S. mam głupawkę eeee tam jak budowac dom to, trzeba zaczac od ogrodzenia i ogrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 23.02.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Myślałem że najpierw działówki a potem wylewki, przynajmiej tak mi się wydaje że powinno tak być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 23.02.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Myślałem że najpierw działówki a potem wylewki, przynajmiej tak mi się wydaje że powinno tak być grunt to, miec plan i mocno sie go trzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 24.02.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Nie odpuszczać tynkarzom jak będą się burzyli.A na koniec sprawdzić czy instalacja wodno-kanalizacyjna jest jeszcze cała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 25.02.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 A ja zadam może głupie pytanie - wyrobienie kanałów/otworów wentylacyjnych/kratek dla wentylacji grawitacyjnej - to tynkarze wykonują?Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 25.02.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 posadzki tynki elektryka wod - kan ściany poddasza strop ściany parteru jak szaleć to szaleć :) P.S. mam głupawkę No co Ty, najpierw ściany parteru, potem wyllewki! Chyba nie chcesz pójść na łatwiznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 09.03.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam, jestem tuż przed wstawieniem okien i drzwi, a więc zaraz będzie zakończony stan surowy zamknięty. Wykonawca, który budował mój dom, chce mi teraz zrobić ocieplenie i tynki zewnętrzne. Można? Nie mam wylewek ani tynków wewnętrznych. Czy wilgoć opdaruje przez ocieplone ściany? Czy odparuje górą przez niewykończoną górę (nieocieplone poddasze i niewykonana podloga na strychu)? Poradźcie, bo mam dać gościowi odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts